Digitális tervezés: a PREFA 3D és BIM adataival

A digitális tervezés kihívásainak megfelelve, és a digitalizált építési folyamat fejlesztése, valamint Önnek, az építésznek/tervezőnek nyújtott támogatások bővítése érdekében a PREFA tetőfedő- és homlokzatburkolati termékeink textúráit, 3D és BIM adatait, különböző formátumokban ingyenesen le tudja tölteni.

  • JPG formátumú textúráinkat a következő oldalon érheti el: mtextur
  • 3D adataink a geometriai modellek formáját és méreteit tartalmazzák.
  • BIM objektumaink Revit felhasználók számára .rfa, míg ArchiCAD felhasználók számára .gsm formátumban érhetőek el, és minden releváns termékinformációt tartalmaznak.
  • ArchiCAD felhasználóink számára ingyenes tervezői Plugin igényelhető Forró Sándor kollégánknál: sandor.forro@prefa.com

PREFA, az Ön erős partnere a digitális tervezésben!

Egy ház modellje, 3D és BIM adatokkal, valamint textúrákkal ábrázolva

Miért BIM?

A „Building Information Modeling“ (BIM) fogalom alatt a digitális épületmodellen alapuló optimalizált épülettervezést és –kivitelezést értjük. Ez a modell, az úgynevezett digitális iker, az épület teljes élettartamára vonatkozó összes releváns információt tartalmazza.

Így a tervezők, kiírások készítői, kivitelezők, továbbá az üzemeltető ugyanazzal az adatmodellel dolgozhatnak, ami optimalizált információáramláshoz, hatékony építéshez vezet, és a veszteségeket minimalizálja.