PREFA alumínium homlokzatburkolati rendszerek

:
Az alumínium életre kelti a homlokzatot

Fedezze fel a PREFA homlokzatburkolati rendszereit
:
Kiváló minőségű, Ausztriában és Németországban gyártott homlokzatburkolati rendszerek

A házak homlokzata nemcsak az időjárás (hó, eső, szél és nap) elleni védelmet szolgálja, hanem megfelelően kivitelezett hőszigetelés esetén az energiafogyasztást is csökkenti. Ezenkívül a homlokzat nagyban meghatározza a ház karakterét. Ha a PREFA alumínium homlokzati termékeit választja, Ön egy kiváló minőségű, tetszetős megjelenésű és átgondolt, többgenerációs komplett rendszert kap – amelynek gyártása Ausztriában és Németországban történik.

Homlokzatburkolati rendszerek (12)

A PREFA homlokzat funkciója és felépítése

A leglátványosabb modern épületek némelyikét már alumíniummal burkolják. Nem csoda, hiszen felhasználhatósága és feldolgozhatósága révén az alumínium páratlan építőanyag. Az alumínium nagyon könnyű, és mégis törésálló építőanyag. Korrózióálló, újrahasznosítható és könnyen megmunkálható – ezek a kiemelkedő tulajdonságok így minden PREFA alumíniumhomlokzatra jellemzőek. Bővebb információ az építőanyagként használt alumínium előnyeiről.

Ezenkívül minden PREFA alumínium homlokzatburkolati rendszer szerelt, átszellőztetett homlokzatként van kialakítva. Olyan több évszázada használt, jól bevált rendszerről van szó, amely az éghajlati szempontból zord hegyvidéki övezetekből származik, és különleges szerkezetének köszönhetően a beltéri klímára is pozitív hatással van. A levegő a falazat és a PREFA homlokzat között kering, így a fémhomlokzat mögötti nedvesség szabadon tud távozni (és nem jut a lakótérbe, mint például a páralecsapódás).

Robusztusságuk mellett a PREFA homlokzatburkolati rendszerek még szépek is, és szinte korlátlan tervezési szabadságot biztosítanak Önnek. A sokoldalú szín- és formanyelv önmagáért beszél. Akár új elképzelései vannak, és azokat szeretné megvalósítani, akár a régi homlokzatot szeretné az eredeti megjelenést megtartva felújítani – a kreativitásának nincsenek határai.

Átszellőztetett, fém alátétszerkezetű homlokzat felépítése

A PREFA homlokzati termékek komplett rendszert alkotnak

Ez azt jelenti, hogy minden homlokzati elem és minden szerelési tartozék illeszkedik egymáshoz, és a bevált PREFA minőségben készül. A kifogástalan, 40 év garanciával járó szerelés biztosítása érdekében a PREFA termékeket kizárólag szakképzett profik szerelhetik fel. Ez az építkező és felújító ügyfelek számára maximális biztonságot nyújt. Az új homlokzatra vonatkozó árakat az Ön közelében lévő tetőfedő partnereink bocsátják rendelkezésére:

A PREFA alumíniumhomlokzat előnyei

  • Sokoldalú homlokzatkialakítás – az egyszerű vagy éppen szemet gyönyörködtető megoldásoknak csak az Ön kreativitása szabhat határt.
  • Széles színválaszték – számos standard szín közül választhat.
  • Komplett rendszer – tökéletesen összehangolt tartozékok egy kézből
  • Alakíthatóság – az alumínium jól alakítható, ezért az ívelt formák is könnyen megvalósíthatók.
  • Átszellőztetett homlokzat – pozitív hatással van a lakás klímájára.
  • Hosszú élettartam – az alumínium nem rozsdásodik, nem törik, és időjárásálló.

Alumínium – tartósság és fenntarthatóság

Az összes PREFA termékünkben nagyrészt másodlagos, azaz újrahasznosított alumíniumot használunk. A PREFA rendszerekre rendkívül hosszú élettartam jellemző , mivel időjárásállóak, nem törnek és nem rozsdásodnak. Ha mégis szeretne felújíttatni egy PREFA homlokzatot vagy egy PREFA tetőt, akkor az újrahasznosítás az anyag szerinti szétválaszthatóságnak köszönhetően könnyen elvégezhető – ráadásul tetszőleges alkalommal és minőségromlás nélkül. Ezenkívül az alumíniumtermékek csekély súlya erőforrás-takarékos szállítást tesz lehetővé, és az építkezés időtartamát is kedvezően befolyásolja.

PREFA homlokzati termékek

Az alábbiakban áttekintést talál az összes kiváló minőségű PREFA homlokzati termékünkről, és referenciaépületeinket is megtekintheti: 

A PREFA homlokzatburkoló rombuszok
:
Modern klasszikusok új köntösben

A PREFA homlokzatburkoló rombuszok új élettel töltik meg a gazdag hagyománnyal rendelkező, pikkelyes homlokzatburkolás visszafogott formavilágát. A rombuszok három méretben – 20 × 20 cm29 × 29 cm és 44 × 44 cm – és stukkó vagy sima kivitelben kaphatók. A szinte karbantartásmentes alumínium az innovatív PREFA P.10 felületi bevonatnak köszönhetően matt színű, elegáns struktúrát ad a falburkolatnak.

Erdei fekvésű családi ház időjárásálló PREFA alumínium homlokzattal világosszürke színben.

Családi ház PREFA alumínium homlokzattal, világosszürke színben. A 29 × 29-es homlokzatburkoló rombusz ideális az időjárás által jobban ért oldal burkolására.

A PREFA homlokzatburkoló zsindelyek
:
A népszerű klasszikus

A homlokzatburkoló zsindelyek a homlokzatkialakítás klasszikusai. Esetükben a csúcstechnológiájú alumínium a sokszorosan bevált rombusz formátumban ölt testet. A fekvőkorcos rendszernek és a rejtett rögzítésnek köszönhetően a zsindely rendkívül vihar- és időjárásálló. A kis formátumú PREFA homlokzatburkoló zsindely és az XL homlokzatburkoló zsindely révén két különböző méret közül választhat.

Lakóház homlokzata P.10 világosszürke színű PREFA homlokzatburkoló zsindellyel

PREFA FX.12 homlokzatburkoló panel
:
Hozza létre saját fényjátékát!

Ismerje meg már ma a jövő épületburkolatát. Az FX.12 homlokzatburkoló panel a hossz- és keresztirányú törések révén egyedülálló felületi struktúrával rendelkezik. Napszaktól, fényviszonyoktól és a színek hangulatától függően a ház homlokzata folyamatosan változó színekben ragyog, ami lenyűgöző vizuális hatást kelt. Ennek a lenyűgöző hatásnak és a rendhagyó homlokzati megjelenésnek köszönhetően minden épület egyedivé alakítható.

Délidő: Külső falburkolat P.10 antracit színű FX.12 panelekkel

PREFA Siding és Siding.X
:
Homlokzattervezés azoknak, akik új utakat keresnek

Átlós, vízszintes vagy függőleges, sima, stukkó vagy csíkos – a modern építészet a PREFA Siding elemekkel is irányt mutat. Új, fahatású homlokzatra vágyik, esetleg szeretné védeni az időjárásnak kitett oldalt, vagy kevés karbantartást igénylő oromfalburkolatot szeretne? – bármelyik irányt is választja, a PREFA Siding elemekkel biztosan jó döntést hoz.

Szeretné feldobni a homlokzatburkolatot? A PREFA Siding.X homlokzatburkoló panel megadja a homlokzatnak azt az egyediséget, amit megérdemel! A PREFA Siding.X esetében a jól bevált Siding elemek számos előnye markáns hossz- és keresztirányú törésekkel egészült ki, ami rendkívüli megjelenést kölcsönöz a paneleknek.

Der oberere Gebäudeteil der Doppelhaushälfte wurde mit dem PREFA Fassadenelement Siding.X in P.10 Steingrau saniert. Gleich daneben zum Vergleich die Haushälfte vor der Sanierung.

Haussannierung bei der das Produkt SidingX in der farbe Steingrau verarbeitet wurde. Das Produkt verleiht dem Gebäude eine optisch spannende und moderne Oberfläche.

PREFALZ a PREFA-tól: Egy anyag a találékony emberek számára

A PREFALZ szín- és formavilága lenyűgöző, aminek van egy egyszerű magyarázata. Az alumíniumból készült PREFALZ hajlékonyabb, mint a legtöbb hasonló korcolható anyag. Ezért is könnyű a kívánt formára alakítani. Akár íves, akár egyenes – a hajlított homlokzat kialakítása nem befolyásolja a festék minőségét. Így ez a sokoldalú és különösen könnyű homlokzati termék számtalan egyedi tervezési lehetőséget kínál, amit más anyaggal aligha lehetne megvalósítani.

Családi ház Olaszországban lekerekített, P.10 antracit színű PREFALZ tető- és homlokzatburkolattal

PREFA alumínium kompozit lemez
:
A homlokzat határozza meg a ház külső megjelenését

Legyen szó kicsi vagy nagy homlokzatfelületekről, az alumínium kompozit lemez az anyag szerkezetének köszönhetően különösen stabil megoldást jelent családi házak, tetőtér-beépítések vagy irodaházak homlokzatának kialakításához. A különböző színek, méretek és a fényességválaszték*, valamint az egyedileg választható – csavarral, szegeccsel vagy ragasztóval történő – rögzítés elegáns és homogén megjelenést tesz lehetővé. Nagy tervei, elképzelései, álmai vannak? Megvalósításuknak a modern alumínium kompozit lemezeknek köszönhetően már az épületen kívül sincs akadálya.

*500 m²-től

A bécsi Közgazdaságtudományi Egyetem homlokzatát mélyfekete színű PREFA alumínium kompozit lemezekkel burkolták. A modern épület szokatlan megjelenésével vonzza magára a figyelmet.