Alumínium alapanyag : Bízza magát a jövő építőanyagára

Könnyű, robusztus, hosszú élettartamú, környezetbarát, tökéletesen megmunkálható, sokoldalú kialakítás lehetőségek – Az alumínium minden olyan tulajdonságot egyesít magában, ami egy szerkezeti anyagtól elvárható.

Már a 19. század elején is alkalmazták az alumíniumot nagy tetőfelületek befedésére (pl. a római San Gioacchino templomnál). A világ legizgalmasabb épületeinek épületburkolatában ma is megtalálható az alumínium. Az alumíniumot a modern építészetben a jövő anyagaként tartják számon. Nem is csoda ilyen sok jó tulajdonsággal.

10% súly, 100% viharállóság

Alacsony önsúly - könnyed és takarékos felújítás alumíniummal: Vegye könnyedén

Egy PREFA alumínium tető a önsúlya mindössze töredéke a hagyományos cserépfedéseknek. A 2,3 - 2,75 kg=m² önsúly mellett senki nem fog megizzadni. Az alapanyag akár kézzel is feltermelhető a tetőre. Ezzel azonban nem csak a kivitelezőket kíméljük. A PREFA tető mellett a faszerkezet is fellélegezhet.  

Építtetők számára az alacsony önsúlyból eredő előnyök elsősorban felújításkor érződnek - a régi faszerkezet megerősítése a legtöbbször elkerülhető. Ezzel időt és pénzt takaríthatnak meg. F 

A kivitelezési idő is érezhetően lerövidül. Az alapanyagot előkészítve szállítjuk, a beépítés - megfelelő technikai tudás mellett - gyorsan és egyszerűen kivitelezhető (már 3° feletti hajlásszög esetén).

További előny: nincs porterhelés, mint a cserepek vágásakor. Tehát: vegye könnyedén. 

Az alumínium saját oxidréteget képez, amely megvédi az anyagot a további korróziótól.

Az örökkévalóságnál nincs hosszabb

Az alumínium felületén oxigénnel érintkezve oxidréteg képződik. Ez a réteg kiváló korrózióvédelmet biztosít és így rozsdaálló (bitumenkorrózió ellen is).

Az alumíniumból készült tetők és homlokzatok sérülés esetén így maguktól regenerálódnak. Ezen kívül a PREFA a lemezeit kétrétegű beégetett lakkozással is védi. Így az új tetőnek mind Önök, mind a következő generációk is örülhetnek. 

Jedes PREFA Dach ist extrem zuverlässig auch bei extremen Wetterbedingungen

Extrém viharálló

A PREFA kiselemes fedések indirekt, rejtett rögzítése, és az elemek kötésben történő fektetése miatt a tető extrém széltehernek is képes ellenállni. Nagy kockázatú területeken egy második hafterrel növelhető a viharállóság.

A PREFA tető az extrém, akár 50°C-nyi hőingadozásnak is könnyedén ellenáll. A PREFA egy kézből biztosítja Önnek a teljes rendszert minden kiegészítővel – bízza magát a PREFA gyári elemeire!  

Az alumínium 100%-ban újrahasznosítható, és energiát takarít meg a szállítási költségeken

Tökéletesen környezetbarát - az alumínium született tehetség

Ökológiai szempontból az alumínium több okból is ideális választás új építéshez és felújításhoz.:

  • Az alumínium 100%-ban újrahasznosítható
  • Az újrahasznosítás energiaigénye az eredeti előállítási energiaigény csupán 5%-a
  • A PREFA nagyrészt újrahasznosított alumíniumot használ
  • Az alacsony önsúlynak köszönhetően a szállítás során energiát CO₂ kibocsátást takarítanak meg

Összegezzük: Az alumínium extrém tartós és törésálló, közel karbantartásmentes, veszteség nélkül újrahasznosítható, ugyanakkor hihetetlenül könnyű. Összességében ez egy mérföldekkel kedvezőbb ökológiai mérleget eredményez, mint amilyen a hagyományos tetőké.

A PREFA színválasztékával a képzeletnek semmi nem szabhat határt.

Egyedülálló szín- és formaválaszték: Alumíniummal szinte minden kívánság teljesíthető

Az alumínium könnyedén alakítható, így a különleges felületek kialakításának semmi nem szab határt. Az egyedülálló minták, színek és effektek a legkülönfélébb kialakítással érhetők el. 

Termékektől függően akár 16 alapszín közül választhat, de igény szerint egyedi színeket is gyártunk. A PREFA tetők és homlokzatok színtartóssága kiemelkedő. A minőségi bevonat alakítható, ezáltal kiváló védelmet nyújt az időjárási viszontagságok és a hőmérsékletingadozások ellen. 

Hightech termékeink, mint pl. az FX.12 tetőfedő- és homlokzatburkoló panel élettel töltik meg az épületet. A fény beesési szögének függvényében varázslatos fény- árnyékjáték elevenedik meg az épületburkon.  

A termék portfoliónak köszönhetően szinte bármilyen építészeti igény kielégíthető, és tetőn és homlokzaton egyedülálló effektusok varázsolhatók. 

Láthatja, a PREFA segítségével minden épület egyedi lesz. A fantáziának és a kreativitásnak nincsenek korlátai.

A PREFA 40 év garanciát biztosít

Generációkon átívelő víziók: Az alumínium élettartama kiemelkedő

Viharálló, törésálló, robusztus, hosszú élettartamú - a PREFA alumínium tetőket és homlokzatburkolatokat nem veri el a vihar. Az alumínium ellenáll az öregedésnek, és természetesen a korrózió ellen is védekezik. Oxigénnel érintkezve természetes oxidréteget képez a felületén. Ez páncélként védi az anyagot.  Ha egy alumínium tető, vagy -homlokzat megsérül, saját magát regenerálja. Ezen kívül anyagainkat kétrétegű beégetett lakkozás is védi.

Ez azonban mind nem elég, hiszen a P.10 bevonattal Ön egy kiemelkedően UV-álló, színtartó és időjárásálló bevonatot kap, ami ellenáll a hosszútávú terheléseknek. Mindezt 40 év színgaranciával.

Az alumínium saját erős tulajdonságai mellett a rejtett rögzítés, és a kötésben történő beépítés is további stabilitást adnak. Így az épületburok vízzáró, és a vihar kint marad. Ezt az ígéretet írásba is foglaljuk. 40 éves alapanyag- és színgaranciával. 

Komplett rendszer tetőre és homlokzatra

Kiemelkedő korcolhatóság: Az alumínium tökéletesen alakítható

Az alumínium számunkra az építőipar legsokoldalúbb alapanyaga. Nem utolsósorban azért, mert az anyag korcolhatósági tulajdonságai kiemelkedőek. A különleges ötvözetnek köszönhetően az alumínium simulékonnyá és rugalmasan alakíthatóvá válik. Még jóval a fagypont alatti hőmérsékletek esetén is. Így a hegycsúcsokon is gyerekjátékká válik a kivitelezés - számtalan (nem ritkán 3000m feletti)  menedékház valósult már meg PREFA épületburokkal. 

Ezeknél az épületeknél a mintegy 50 °C napi hőingadozás sem megy ritkaságszámba. De a beépítés ilyen körülmények között sem okoz gondot. 

Összegzés: az alumínium rugalmassága és hajlékonysága bonyolult és egyedi szerkezetek esetén is szakszerű kivitelezést tesz lehetővé, akár extrém körülmények között is.