Árvízvédelem : Mély nyugalom árvízkor is

Fedezze fel az árvízvédelmi rendszereket: Árvízvédelem

PREFA-val mindenféle rossz idő kint marad.

Az emelkedő átlaghőmérsékletek szélsőséges időjárási körülményeket okoznak. Egyre többször áradnak meg a folyók, és okoznak ezáltal nagy károkat. Különösen a veszélyeztetett területeken fontos ezen természeti csapások ellen védekeznünk, mielőtt a víz már a nyakunkig érne.

Leányvállalatunkkal, a NEUMAN Aluminium Strangpresswerk céggel közösen fejlesztettük ki a PREFA mobil árvízvédelmi rendszert. Könnyű, robusztus alumíniumprofilok védik az ajtókat, ablakokat és egész felületeket a betóduló árvíz ellen, és nyújtanak maximális védelmet Önnek és a házának.

Az árvízvédelmi rendszer a következőkből áll:

  • Gátgerenda padlótömítéssel
  • Egymásra rakásolható gátgerenda
  • Fali rögzítő profilok
  • Rögzítő oszlopok padlóhüvelyekkel 
  • Feszítő elemek a gerendák felúszásának megakadályozásáért

Az egyes szerkezeti elemek alumíniumból készültek, mert ez a szerkezeti anyag törésálló és korrózióálló. Ezenfelül az alumínium rendkívül könnyű. Így nehézségek nélkül szállíthatja az egyes védőelemeket, és szükség esetén fixen rögzítheti azokat.

Az előnyök ikonja

szerkezeti anyag törésálló és korrózióálló

Az előnyök ikonja

rendkívül könnyű

Az előnyök ikonja

könnyű szállítás

Az előnyök ikonja

szerkezeti anyag törésálló és korrózióálló

Az előnyök ikonja

rendkívül könnyű

Az előnyök ikonja

könnyű szállítás

Alapvetően két alkalmazási területet különböztetünk meg:

1. Objektumvédelem esetén az ablak-, ajtó- és kapunyílásokat zárják le az alumínium gátgerendákkal.

2. Tájvédelem esetén az árvíz által veszélyeztetett területeket, mint a átereszek, közutak vagy földutak, biztosítják a védőfalak segítségével.

A rendszer összeállításakor először a rögzítő profilok (gátgerendákhoz) vagy a padlóhüvelyek (védőfalakhoz) kerülnek összeszerelésre. Hogy minden vihar esetén villámgyorsan tudjon reagálni.

A termékkel kapcsolatos részletes információk és műszaki adatok az Árvízvédelem fül alatt találhatók. 

Aufnahme eines fertig aufgebauten PREFA Hochwasserschutzes

A PREFA ÁRVÍZVÉDELMI RENDSZER ÖSSZESZERELÉSE ÉS SZÉTSZERELÉSE

FAQ

Az alumíniumprofilok csekély súlya vészhelyzetben gyors és egyszerű összeszerelést tesz lehetővé – ezt szükség esetén egyetlen ember is el tudja végezni!

A PREFA alumínium gátgerendás mobil árvízvédelmi rendszert épület- és tájvédelemre használják. A rendszer szélsőséges helyzetekben is megbízható védelmet nyújt a víz és az iszap ellen – legyen szó a Dunáról vagy éppen az Északi-tengerről. A könnyű, robusztus és könnyen összeszerelhető alumínium gátgerendákat nútféderes rendszerben két rögzítőprofil vagy oszlop közé csúsztatva helyezik egymásra; a műveletet vészhelyzetben akár egyetlen személy is elvégezheti.

A PREFA árvízvédelmet egy regionális PREFA partnercég szállítja, amely azonnal szakszerűen össze is szereli a rendszert. Ha bármilyen kérdése van, kérjük, e-mailben a levelezési cím címen forduljon az alábbi személyhez: kapcsolattartó személy. Az alábbi telefonszámon is felveheti vele a kapcsolatot: telefonszám. Szükség esetén, azaz ha árvíz fenyeget, a mobil árvízvédelmi fal percek alatt segítség nélkül összeszerelhető. Ehhez tekintse meg az összeszerelési útmutatót.

A hossza statikai számítás alapján kerül meghatározásra és a duzzasztási magasságtól függ. A standard magassága 200 cm, ami tíz, egyenként 200 mm-es gátgerendából adódik össze. Ettől nagyobb magasság esetében már csak különleges megoldás alkalmazható.

A rendszerhez teherbíró szerelési altalajra, például betonra vagy téglára van szükség, amit adott esetben előzetesen statikussal kell ellenőriztetni. Ez különösen abban az esetben érvényes, ha a rendszert meglévő hőszigetelésre vagy előregyártott, favázas technikával épült ház védelmére telepítik.

A PREFA árvízvédelmi rendszert az Európai Árvízvédelmi Szövetség tesztelte és tanúsította. A rendszer megfelel a Bund der Ingenieure für Wasserwirtschaft, Abfallwirtschaft und Kulturbau e.V. (Vízgazdálkodási, Hulladékgazdálkodási és Környezetvédelmi Mérnökök Egyesülete, BWK) tervezésre és felhasználásra vonatkozó alapelveinek.

Igen, a termékek szabványos RAL-színekben szállíthatók. A gátgerendák, valamint a tartósan beépített rögzítőprofilok színét a tető, ajtók és ablakok vagy a homlokzat színének megfelelően lehet megválasztani. A legfeljebb 3 méter hosszúságú gátgerendákat az Ön által megválasztott színben tudja megvásárolni. A nagyobb gátgerendák színét nem lehet tetszés szerint megválasztani.

FALI PROFIL, GÁTGERENDA, PADLÓTÖMÍTÉS, KÖZÉPOSZLOP PADLÓHÜVELLYEL, FESZÍTŐELEM, LESZORÍTÓELEM, PADLÓHÜVELY A KÖZÉPSŐ OSZLOPHOZ, TARTÓKONZOL GÁTGERENDÁKHOZ, PROFILTAKARÓ/FALIPROFIL-TAKARÓ és TÁROLÓFEDÉL