Árvízvédelmi : Mély nyugalom árvízkor

PREFA-val mindenféle rossz idő kint marad.

Az emelkedő átlaghőmérsékletek gondoskodnak a szélsőséges időjárásról. Egyre többször áradnak meg a folyók, és okoznak ezáltal nagy károkat. Különösen a veszélyeztetett területeken fontos az ezen természeti csapások elleni védekezés, mielőtt a víz már a nyakunkig ér.

Leányvállalatunkkal, a NEUMAN Aluminium Strangpresswerk céggel közösen fejlesztettük ki a mobil PREFA árvízvédelmi rendszert. Könnyű, robusztus alumíniumprofilok védik az ajtókat, ablakokat és egész felületeket a betóduló árvíz ellen, és nyújtanak maximális védelmet Önnek és a házának.

Az árvízvédelmi rendszer a következőkből áll:

  • Gátgerenda padlótömítéssel
  • Egymásra rakható gátgerenda
  • Fali rögzítő profilok
  • Rögzítő oszlopok padlóhüvelyekkel 
  • Feszítő elemek a gerendák fáradásának megakadályozásáért

Az egyes szerkezeti elemek alumíniumból készültek, mert ez a szerkezeti anyag törésálló és korrózióálló. Ezenfelül az alumínium rendkívül könnyű. Így nehézségek nélkül szállíthatja az egyes védőelemeket, és szükség esetén fixen rögzítheti azokat.

szerkezeti anyag törésálló és korrózióálló

rendkívül könnyű

könnyű szállítás

szerkezeti anyag törésálló és korrózióálló

rendkívül könnyű

könnyű szállítás

Alapvetően két alkalmazási területet különböztetünk meg:

1. Objektumvédelem esetén az ablak-, ajtó- és kapunyílásokat zárják le az alumínium gátgerendákkal.

2. Tájvédelem esetén az árvíz által veszélyeztetett területeket, mint a bejáratok, közutak vagy földutak, biztosítják a védőfalak segítségével.

A rendszer összeállításakor először a rögzítő profilok (gátgerendákhoz) vagy a padlóhüvelyek (védőfalakhoz) kerülnek összeszerelésre. Hogy minden rossz időjárás esetén villámgyorsan tudjon reagálni.

A termékkel kapcsolatos részletes információk és műszaki adatok az Árvízvédelem fül alatt találhatók.