Hogyan kell a rendszert vészhelyzetben összeszerelni? Mennyi ideig tart az összeszerelés?: Felépítés és szerelés – árvízvédelem

Gyors és egyszerű összeszerelés

Az alumíniumprofilok csekély súlya vészhelyzetben gyors és egyszerű összeszerelést tesz lehetővé – ezt szükség esetén egyetlen ember is el tudja végezni! Egy garázskapu méretű (kb. 3 m széles és 1 m magas) árvízvédelmi rendszer felállítása körülbelül hét–tíz percet vesz igénybe. Az árvízvédelmi falak már az első gerendák behelyezése után teljes biztonságot nyújtanak. Ha a vízszint tovább emelkedik, egyszerűen meg kell növelni a gátgerendák számát.

Nútféderes rendszer

A könnyű, ugyanakkor nagyon robusztus alumíniumprofilokat mindkét oldalon rögzítőprofilokba vagy oszlopokba csúsztatják és nútféderes rendszerben egymásra helyezik. A profilokat speciális, cserélhető gumitömítésekkel zárják le és a tetejükön feszítőelemmel rögzítik.

Éves karbantartása javasolt

Célszerű évente általános ellenőrzést és tisztítást végezni, valamint a tömítést szilikon spray-vel kezelni. Azért is javasolt rendszeres próbaépítést végezni, hogy vészhelyzetben szükségtelenül ne veszítsen időt.