Tűzvédelmi rendeletek: Prefa termékek: víztaszító és tűzálló

A PREFA termékei megfelelnek minden tűzvédelmi előírásnak. Itt elolvashatja a legfontosabbakat. Részletes információk a tájékoztatón találhatók. 

A PREFA tető- és homlokzattermékei (kis formátumú elemek, valamint PREFALZ) az EN 13501-1 jelű szabvány szerinti „A1” – nem gyúlékony tűzzel szembeni viselkedés szerinti osztályba kerültek besorolásra. Az A1-es tűzzel szembeni viselkedés szerinti osztály azt jelenti, hogy az alumíniumból gyártott termékek nem gyúlékonyak. (A porszórt bevonatú elemek - kis formátumú elemek, valamint PREFA Siding elemek - a 13501-1 jelű szabvány szerint az „A2 – s1, d0” osztályba kerültek besorolásra.)

A PREFA FR-maggal ellátott alumínium kompozit lemeze az EN 13501-1 jelű szabványnak megfelelően a „B-s1, d0” tűzveszélyességi osztályba került besorolásra.

Az ÖNORM B 3800-5 jelű (előírja az OIB 2. irányelve) szabvány szerinti rendszerellenőrzésen mindegyik homlokzattermék pozitívan szerepelt.

„Kívülről jövő tűz általi igénybevételkor” a tetőhéjazattal szemben támasztott követelmény az OIB 2. irányelvének megfelelően broof(t1)-es osztályozást kapott.

A PREFA tetőtermékek (kis formátumú elemek, valamint PREFALZ) az alkalmazott anyagok alapján az EN 13501-5 jelű szabvány szerint  „vizsgálat nélkül megfelelőnek” minősülnek.