Milyen előnyei vannak a PREFA árvízvédelmi rendszernek?: Előnyök – árvízvédelem

A PREFA alumínium gátgerendás mobil árvízvédelmi rendszert épület- és tájvédelemre használják. A rendszer szélsőséges helyzetekben is megbízható védelmet nyújt a víz és az iszap ellen – legyen szó a Dunáról vagy éppen az Északi-tengerről. A könnyű, robusztus és könnyen összeszerelhető alumínium gátgerendákat nútféderes rendszerben két rögzítőprofil vagy oszlop közé csúsztatva helyezik egymásra; a műveletet vészhelyzetben akár egyetlen személy is elvégezheti. A profilokat speciális, cserélhető gumitömítésekkel zárják le és a tetejükön feszítőelemmel rögzítik. Így az ajtókat, ablakokat, kapukat, garázsokat, feljárókat, pinceajtókat, pinceablakokat, valamint egész épületeket és területeket magáncélú és kereskedelmi felhasználás során is biztonságosan meg lehet védeni a közelgő árvíztől. Szükség esetén a rendszerrel statikai átméretezés után már meglévő védőfal is kibővíthető és megemelhető. A PREFA árvízvédelmi rendszer gyorsan összeszerelhető és lebontható,ezenkívül könnyű, robusztus, bármikor használatra kész és szinte láthatatlan.

Törésálló alumíniumból

Az alumínium törésálló, rozsdamentes, időjárásálló és nagyon könnyű. A termék vészhelyzetben gyors és egyszerű összeszerelést tesz lehetővé, amit szükség esetén egyetlen személy is el tud végezni. Az alumínium kényelmes és biztonságos alternatívája a homokzsákoknak és más árvízvédelmi anyagoknak. A PREFA árvízvédelmi falai már az első gerendák behelyezése után teljes biztonságot nyújtanak. Ha a vízszint tovább emelkedik, a gátgerendák száma egész egyszerűen megnövelhető. Az anyag 100%-ban újrahasznosítható.

Rugalmasan használható elemek

A PREFA árvízvédelmi megoldást vészhelyzetben össze kell szerelni, majd utána egyszerűen szétszerelhető. A rugalmas tárolás érdekében a PREFA időjárásálló fali tartókonzolt, tárolófedelet és profiltakarót kínál: az árvízvédelmi rendszer így használaton kívül egyszerűen tárolható, mindig használatra kész, ugyanakkor szinte láthatatlan. A tartós padlótömítés használata révén folyamatosan is alkalmazható. A rendszer könnyű és rugalmas, és egyaránt beszerelhető a falnyílás síkja elé, a falnyílás síkjába vagy a falnyílásba süllyesztve. Szükség esetén a rendszerrel statikai átméretezés után már meglévő védőfal is meghosszabbítható vagy megemelhető.

Sok színben kapható

Szétszerelés után az árvízvédelmi rendszer gyakorlatilag láthatatlan. A tartósan beépített rögzítőprofilok és a gátgerendák színét (3 méter hosszúságig) a homlokzatnak megfelelően lehet megválasztani. A PREFA árvízvédelem így optikailag is tetszetőssé tehető. Kérésre az elemek szabványos RAL-színekben is rendelhetők.

Az előnyök ikonja

AKÁR EGY EMBER IS ÖSSZE TUDJA SZERELNI

Az előnyök ikonja

ROBUSZTUS ALUMÍNIUMBÓL KÉSZÜLT

Csekély súly & jól tárolható

Az előnyök ikonja

GYORSAN ÉS EGYSZERŰEN ÖSSZESZERELHETŐ

Az előnyök ikonja

AKÁR EGY EMBER IS ÖSSZE TUDJA SZERELNI

Az előnyök ikonja

ROBUSZTUS ALUMÍNIUMBÓL KÉSZÜLT

Csekély súly & jól tárolható

Az előnyök ikonja

GYORSAN ÉS EGYSZERŰEN ÖSSZESZERELHETŐ