Moderner Neubau mit Flachdach - die Fassade des Obergeschoßes ist mit der PREFA Alu-Wandraute 44 × 44 in Anthrazit verkleidet. Der untere Fassadenteil ist weiß verputzt.

Homlokzatburkoló rombusz 44 × 44

Lenyűgöző rombuszforma: A nagyvonalú 44 × 44-es formátum lenyűgöző hatást kölcsönöz a jól bevált pikkelyes fedésnek.

+8
olvasson tovább

A 44 × 44-es PREFA homlokzatburkoló rombusz kis, négyzetméterenkénti  2,6 kg-os súlyával és maximálisan hatékony kezelhetőségével lenyűgöző: Az integrált rögzítősávokkal a homlokzatra telepítés gyors. Egy négyzetméterhez mindössze megközelítőleg öt homlokzati elem szükséges. Ez időt és pénzt takarít meg.

A 44 × 44 cm nagyvonalú formátumú rombuszok a jól bevált pikkelyes fedést lenyűgözővé teszik. A lenyűgöző rombuszforma lehetővé teszi a modern, strukturált homlokzati megjelenés megvalósítását. Akár dekoratív elemként részleges felületként, akár nagy formátumú, a homlokzatra fektetett felületként, a PREFA 44 × 44-es homlokzatburkoló rombusz formai és színbeli hatást fejt ki.

Közeli felvétel a PREFA alumínium 44 × 44-es homlokzatburkoló rombuszokról P.10 márványszürke színben

A PREFA homlokzatburkoló rombusz 44 × 44 előnyei

Az előnyök ikonja

Közvetlen rögzítőrendszer

integrált rögzítősáv, így a homlokzatburkoló rombuszok gyorsabban beépíthetők

Az előnyök ikonja

Időjárásálló és korróziómentes homlokzatburkolati rendszer

Az előnyök ikonja

Átszellőztetett homlokzatburkolat

nincs páralecsapódás, nem reked meg a meleg

Az előnyök ikonja

Közvetlen rögzítőrendszer

integrált rögzítősáv, így a homlokzatburkoló rombuszok gyorsabban beépíthetők

Az előnyök ikonja

Időjárásálló és korróziómentes homlokzatburkolati rendszer

Az előnyök ikonja

Átszellőztetett homlokzatburkolat

nincs páralecsapódás, nem reked meg a meleg

Az előnyök ikonja

Tűzvédelem

Tűzállósági osztály: „A1” – nem éghető

Az előnyök ikonja

Számos standard színben kapható

Az előnyök ikonja

Tűzvédelem

Tűzállósági osztály: „A1” – nem éghető

Az előnyök ikonja

Számos standard színben kapható

A 44 x 44-es homlokzatburkoló rombusz a következő színekben kapható

A PREFA 44 × 44-es homlokzatburkoló rombusz stukkó felülettel (texturált dombornyomással) és számos standardszínben kapható. Kérésre sima felületi kialakítás is lehetséges.

Színek áttekintése (12)

szín

megnevezés

~ RAL

01 Braun

P.10 barna

7013

02 Anthrazit

P.10 antracit

7016

03 Schwarz

P.10 fekete

9005

04 Ziegelrot

P.10 téglavörös

8004

05 Oxydrot

P.10 oxidvörös

3009

06 Moosgrün

P.10 mohazöld

6005

07 Hellgrau

P.10 világosszürke

7005

10 Prefaweiß

P.10 prefafehér

9002

11 Nussbraun

P.10 mogyoróbarna

8019

12 Silbermetallic

ezüstmetál

9006

PREFA dunkelgrau ähnlich DB 703 oder RAL 7043

P.10 grafitszürke

7043

43 Steingrau

P.10 márványszürke

7031

Figyelmeztetések

  • A megadott RAL értékek csak közelítő értékek, melyek esetenként jelentősen eltérhetnek a PREFA valódi színeitől, és nem minden esetben felelnek meg a szubjektív színmeghatározásnak. 
  • Elsősorban a P.10 bevonatoknál a felület struktúrája miatt, szinte lehetetlen pontos értéket meghatározni. PREFA Siding színek a P.10 márványszürke, a P.10 homokszín, a P.10 patinazöld, világos tölgy, patinaszürke, dió, és silver tölgy erezett színek emellett olyan természetes színmintázatokat jelentenek, amelyek több színárnyalatból tevődnek össze.
  • Szalagok és lemezek natúr alumínium: A feldolgozás és a környezeti hatások miatt a felületi megjelenés változásai nem tartoznak a garancia hatálya alá. A tájékoztató lapon található leírást kérjük figyelembe venni!
  • Metálszínek esetén színbeli eltérések fordulhatnak elő.
  • A komplementer épületrészek pontos színmeghatározásához eredeti mintákra van szükség. 

Nézze még már létrehozott referenciaépületeinket is, amelyekből ihletet meríthet!

Optikai csúcspontként, az időjárásnak kitett oldal védelmeként, vagy teljes homlokzatburkolatként tervezze meg új külső falát az alumínium homlokzatburkoló rombuszokkal egyéni kívánságai szerint, és válasszon számos homlokzatburkoló színből.

Itt összegyűjtöttünk néhány tippet és ötletet a homlokzattervezéshez. Referenciagalériánkban és felújítási galériánkban további alkalmazási példákat talál a homlokzatburkoló rombuszokkal kapcsolatban.

Ez is érdekes lehet. : 29 × 29-es vagy 20 × 20-as homlokzatburkoló rombusz

A nagy formátumú 44 × 44-es homlokzatburkoló rombusz mellett van két másik kisebb rombusz is a termékskálánkban: a homlokzatburkoló rombusz 29 × 29, amely közvetetten hafterekkel és a homlokzatburkoló rombusz 20 × 20, amely közvetlenül rögzített.

Ezen a stockholmi óvodáról készült fotón az új homlokzat látható nagy ablakokkal és lapos tetővel. A külső homlokzatot 20x20-as barna homlokzati rombusz borítja.

Kérdése van a homlokzatburkoló rombuszokkal 44 × 44 kapcsolatban?

Ha a PREFA alumínium homlokzata érdekli, forduljon közvetlenül a közelében működő PREFA partnercéghez. Ehhez használja a partnerkeresőnket a weboldalon.

A PREFA nem vakolt, hanem minőségi alumínium homlokzat, amelyet átszellőztetett függönyhomlokzatként szerelnek fel.

A rozsdától való félelem teljesen alaptalan, mert az alumínium nem képes a rozsdásodásra. Ha a PREFA alumínium homlokzat felülete sérül, akkor új védő oxidréteg képződik rajta, ezáltal a PREFA homlokzat tartóssága változatlan marad.

A PREFA homlokzatokat átszellőztetett függönyhomlokzatként szerelik fel. Ez azt jelenti, hogy az alumínium homlokzatburkolat és a hőszigetelés között átszellőző hézag van. Nyáron a forró levegő nem tud felhalmozódni a homlokzat mögött, mert az átszellőzés hatására felemelkedik, mondhatnánk: elszállítódik. Télen a konstrukció hővédelmet nyújt, mert a hőátbocsátási ellenállás nő az átszellőztetett térben. Az átszellőzés síkjában történő hőmérséklet-pufferelés minden évszakban kellemessé teszi a belső klímát.

A PREFA homlokzat a ház legkülső védőborítása, és egyidejűleg optikai kialakítási elemként teszi szebbé a házat. Nemcsak szép látvány, hanem védi is a házat a széltől és az időjárástól. Ezenkívül az ellenálló PREFA alumíniumburkolat konzerválja a mögötte lévő rétegeket (a teherhordó szerkezetet, a hőszigetelést és az alépítményt) az időjárási hatásokkal szemben. Mivel a PREFA homlokzat különösen vízálló, évtizedeken át gyönyörködhet benne.

Fontos, hogy a PREFA homlokzati termékek nem tévesztendők össze a szendvicspanelekkel vagy más, beépített hőszigeteléssel ellátott termékekkel, mert azok kizárólag az említett funkciókra (védelem és optikai kialakítás) specializálódtak. Ha szeretne egy minőségi PREFA alumíniumhomlokzatot, akkor a képzett szakiparos otthona PREFA homlokzatburkolattal történő, látható megszépítése mellett a megfelelő alépítményről, és – kívánság szerint – a megfelelő hőszigetelésről is gondoskodik.

Az összes PREFA alumínium homlokzati rendszert szerelt, átszellőztetett homlokzatburkolatként (SZÁH) tervezték. Olyan több évszázada használt, jól bevált rendszerről van szó, amely különleges szerkezetének köszönhetően a beltéri klímára pozitív hatással van. A levegő a falazat és a PREFA homlokzat között kering, így a fémhomlokzat mögötti nedvesség szabadon tud távozni. 

44 × 44-es homlokzatburkoló rombusz műszaki információk

Alapanyag:

bevonatos alumínium, 0,7 mm vastag, coil coating bevonattal

Méretek:

437 × 437 mm, a fedett felületen (kb. 5 db/m²)

Súly:

kb. 2,6 kg/m²

Alátétszerkezet*:

teljes deszkázatra (min. 24 mm)*

* Az egyes országok szabványait és szakmai előírásait figyelembe kell venni.

Alaprögzítés:

közvetlen, 4 PREFA bordásszeg 44 × 44 homlokzatburkoló rombuszonként (azaz 20 PREFA bordásszeg négyzetméterenként)

Tervezés és alkalmazás

Itt letöltheti a bádogosoknak és építészeknek szóló kiírások szövegeit a PREFA homlokzatburkoló rombuszokról. A homlokzat telepítési útmutatója és tervezési útmutatója a szervizszolgáltatási felületünkön található (kizárólag PREFA partnercégeink számára – készítse elő belépési adatait).

Megjegyzés kifejezetten építész- és tervezőirodák számára: 3D és BIM adatok, valamint termékeink textúrái itt találhatók: digitális tervezés

Tartozékok

A terméket a PREFA tartozékok, például a kezdő- és a záróelemek, valamint a homlokzat párkányelemei teszik teljessé. Az összes csatlakozóelemet általában a kivitelező hajtja a kiegészítő lemezből, amely a homlokzatburkoló rombuszhoz illeszkedő színben kapható.

A tartozékok teljes és részletes listája az árlistánkban (csak kivitelező cégek számára).

Indító elem 44 × 44-as homlokzatburkoló rombuszhoz

-

Záró elem 44 × 44-es homlokzatburkoló rombuszhoz

-

Párkányelem homlokzat

homlokzati zsindelyhez, homlokzatburkoló rombuszokhoz és FX.12-es elemhez; 1800 × 158 × 1,00 mm, előlyukasztott

Kötőelem (fémcsavar)

Speciális csavar alumínium alátétszerkezethez, edzett fúróheggyel (a piros hegy csak illusztráció)

Kötőelem (acélcsavar)

Speciális csavar acél alátétszerkezethez, edzett fúróheggyel (a piros hegy csak illusztráció)