Milyen színben kaphatók a PREFA termékek?

A PREFA széles körű színválasztéka különféle, P.10 minőségben előállított színeket, valamint számos további standard színt foglal magába. A széles színválaszték számtalan lehetőséget kínál a tervezőknek, építtetőknek, és felújítóknak a szép és minőségi tetőfedések és homlokzatburkolatok kialakítására.

A nagy színválasztéknak köszönhetően a PREFA rugalmasan felhasználható, hosszú élettartamú és rozsdamentes termékei tökéletesen alkalmasak tető- és homlokzatfelújításokhoz is. A széles színválaszték a ház meglévő elemeivel is nagyon jól kombinálható (ablakok, redőnyök, zsalugáterek, kerítések stb.). Ha például olyan térségben él, ahol a legtöbb tető cserépfedésű, és ezért tetőcserépre hasonlító lemeztetőt szeretne, a P.10 téglavörös vagy P.10 rozsdavörös színű PREFA Classic elemekből kivitelezett, viharálló, hosszú élettartamú és könnyű alumíniumtető új tetőként vagy tetőfelújításhoz egyaránt ideális megoldás lehet az Ön számára. A tetőcserépre hasonlító tetőfedés ideálisan illeszkedik a cseréppel fedett szomszéd házakhoz, ugyanakkor a PREFA tetőfedő anyagok csekély súlya nem terheli szükségtelenül a fedélszerkezetet. A téglavörös és rozsdavörös színű P.10 bevonathoz pedig 40 év anyag- és színgaranciát biztosítunk. A PREFA sokrétű színválasztékának köszönhetően mindemellett egyedi, hangsúlyos megoldások is kivitelezhetők. Merítsen Ön is ihletet a galériánkban található projektekből! A PREFA termékei új építésű projektekhez is tökéletesen alkalmasak, egyedülálló szín- és formaválasztékuk révén pedig végtelen számú kialakítási lehetőségnek nyitnak teret.

A PREFA színek áttekintése

P.10, a bevonat, ami a PREFA termékeknél 2010 óta még magasabb minőséget biztosít tetőn, és homlokzaton. : P10? P 10? B10?

A P.10 bevonatot már 2010-ben bevezette a PREFA, ami azóta még megbízhatóbbá és szebbé teszi a PREFA termékeket. A felületet matt megjelenésűvé teszi, ezen kívül különösen UV-álló, színtartó és ellenáll az időjárás viszontagságainak. A bevonat ellenáll a külső hatásoknak és terheléseknek, az alapanyag pedig könnyű és erős, ami számtalan lehetőséget nyit meg a tervezéps és a kivitelezés során.

A P.10 kifejlesztésével egy olyan bevonat készült, melynek mikroszkópikus gyűrődései számtalan fényvisszaverődést és színhelyességet eredményeznek. Közvetlen napfényben a P.10 bevonat felülete nemes megjelenésűvé válik. A PREFA termékek minőségi bevonata alakítható, továbbá ellenáll a hőmérsékletingadozásoknak és az időjárás viszontagságainak. Az alumínium alapanyag és a P.10 bevonat kombinációjának köszönhetően a PREFA akár 40 év garanciát is adhat az alapanyagra és a színre.

A PREFA bevonatok sokasága

A PREFA termékek felülete termékenként eltérően, sima, vagy stukkó lehet. A stukkó felület előállításához hengereket használnak, ezáltal az alumínium még ellenállóbbá válik a megmunkáláskor, és így felhasználóbarátabb is.

Az összes kiselemes fedés, melyet tetőre, és homlokzatra használhatunk (Classic elem, tetőfedő zsindely, tetőfedő rombusz, homlokzatburkoló zsindely, homlokzatburkoló rombusz) standard kivitelben stukkó felülettel készül, és rendelhető sima változatban is. Az FX.12 tetőfedő- és homlokzatburkoló panel az egyetlen kivétel, mert ez csa sima kivitelben készül. Az egyedi gyártású termékek szállítási határideje az adott terméknél található.

A PREFA P.10 lakkok színpalettája

A kis formátumú termékek (Classic elemR.16 Classic elemtetőfedő zsindelyDS.19 tetőfedő zsindelytetőfedő rombuszhomlokzatburkoló zsindely és homlokzatburkoló rombusz), a FX.12 tetőfedő panel és a FX.12 homlokzatburkoló panel, valamint a PrefalzSiding és Siding.X termékek különféle P.10 színekben kaphatók. A P.10 lakkok mellett számos további standard szín, valamint a natúr alumínium is rendelkezésre áll. A PREFA színpalettája összesen 25 különböző színt foglal magába (a Falzonal kivételével), ezek rendelkezésre állása a termékek függvényében eltérő. Hogy melyik termék milyen színben és milyen lakkminőségben kapható, azt az alábbi táblázatból vagy az adott PREFA tetőfedő vagy homlokzatburkoló termék oldaláról tudhatja meg. Ezeket az információkat megtalálja továbbá a PREFA termékkatalógusában, amelyet itt is megrendelhet. Nagyobb rendelési mennyiség esetén egyedi színek előállítására is van lehetőség. Ilyen igény esetén kérjük, keresse PREFA-kapcsolattartóját.

A PREFA termékek nagy része elérhető P.10 bevonattal. Ennél szélesebb színválasztékot a Duragloss 5000 bevonattal tudunk kínálni, mint pl. az oromfalak, és homlokzatok burkolására alkalmazott Sidings elemeknél, melyek akár világos, vagy sötét famintázattal is rendelhetőek. További színek a PvdF (PolyvinylideneFluoride) bevonattal, Falzonal termékeknél (pl. elefántcsont), és a PP99-es poliamid/polietilén bevonattal érhetőek el. Az egyes bevonatkészítési módszerek leírását itt találja.

A rendelkezésre álló színek áttekintése termékenként

Tető vízelvezetés

A függő-, négyszögszelvényű- és fekvő ereszcsatornákat a PREFA bevonatos (Coil Coatin) alumínium szalagból gyártja. Ezzel szemben a szögletes lefolyócsövek bevonata porszórással készül. A PREFA ereszcsatornák a klasszikus színekben, és natúr alumínium változatban készülnek. Igény esetén egyedi színeket is legyártunk, melyek harmonizálnak háza színeivel. Ez esetben a bevonatot porszórással állítjuk elő. 

PREFA Falzonal (PVDF lakkréteg)

szabványfehér, ónszürke, gyöngyházfehér, galambkék, világos elefántcsont, matt világos cink, szalmasárga, szürkészöld, opálzöld, eloxált barna, matt sötétszürke, antracitszürke, matt világosszürke, fényes metál, pasztell türkiz, szavannabézs, szénfekete, enciánkék, világosszürke, rezedazöld, rozsdamentes fényes, mayagold, azúrkék, olívzöld, szabványos mentazöld, szabványos kvarcszürke, kávébarna, rézbarna, óvárosi vörös, óvárosi rózsafa-rózsaszín, natúr lakkozott (patinásodó), újréz, szabványos alumíniumszürke, cinkszürke, türkizkék, kárminvörös, világos bronz

MEGJEGYZÉSEK ÁLTALÁNOS TUDNIVALÓK

1 A P.10 márványszürke, a P.10 homokszín, a P.10 rozsdabarna, a P.10 patinazöld, világos tölgy, patinaszürke, dió, silver tölgy erezett és natúr alumínium színeket a természet színei ihlették, ezért csekély mértékű eltéréseket mutatnak, amelyek hozzájárulnak a termékek egyedi karakteréhez.
2 A feldolgozás és a környezeti hatások miatt a felületi megjelenés változásai nem tartoznak a garancia hatálya alá. A tájékoztató lapon található leírást kérjük figyelembe venni!
3 Metálszínek esetén színbeli eltérések fordulhatnak elő.

FIGYELMEZTETÉS

  • A megadott RAL számok csak hozzávetőleges értékek [~], amelyek részben jelentősen eltérhetnek az eredeti PREFA színtől, és adott esetben nem a szubjektív színhatást tükrözik.
  • Különösen a P.10 színminőség tekintetében a felületi szerkezet miatt alig van meghatározható érték. A P.10 márványszürke, a P.10 homokszín, a P.10 rozsdabarna, a P.10 patinazöld, világos tölgy, patinaszürke, dió, és silver tölgy erezett színek emellett olyan természetes színmintázatokat jelentenek, amelyek több színárnyalatból tevődnek össze.

A kiegészítő szerkezeti elemek pontos színmeghatározásához ezért mindig eredeti mintákat kell használ.