Keresés a honlapon (a keresés elindítása után átirányítjuk Önt a keresési eredmények oldalára)

MILYEN BEVONATKÉPZŐ ELJÁRÁSOK VANNAK?

Alapvetően 2 típusú bevonatképző eljárást különböztetünk meg:

1. COIL-COATING BEVONAT

A PREFA szalagokat úgynevezett Coil-Coating eljárásban felületkezelik az ECCA (European Coil Coating Association) előírásainak megfelelően. Ennek során a szalagok max. 20 megmunkálási szinten mennek keresztül. Előkezelés után mindkét oldalra felviszik, majd beleégetik az alapozó réteget. 

A folyamatos - 30°C és + 80°C közötti hőmérsékletnek ellenálló termék megfelel a külső építészet követelményeinek. A lakkréteg formázható, és ellenáll az általános vegyszereknek és környezeti hatásoknak.

NÉGY KÜLÖNBÖZŐ LAKKMINŐSÉGET HASZNÁLUNK:

  • Polyester
  • PP99 (Polyamid/Polyurethan)
  • PVdF 80/20 (PolyvinylideneFluoride)
  • P.10

Vergleich: Polyester - PP99

Der Unterschied zwischen Polyester und- PP99 Beschichtung liegt im differenten Verhalten, gegenüber äußeren Witterungseinflüssen und der UV-Einstrahlung. Langzeitversuche haben gezeigt, dass die Polyesterbeschichtung nicht so glanzgrad- und auskreidungsbeständig ist wie eine PP99 Beschichtung.

Vergleich: PP99 - PVdF 80/20

Die PP99 Beschichtung entspricht qualitativ weitgehend einer PVdF 80/20 Beschichtung. Langzeitversuche haben gezeigt, dass die PP99 Beschichtung in speziellen Farbtönen (u.a. Rot, Orange, Gelb) nicht so auskreidungsbeständig ist wie die PVdF 80/20 Beschichtung. Die PP99 Beschichtung weist jedoch eine sehr gute Kratzunempfindlichkeit auf (Vorteil bei Montage).

Vergleich: P.10 - andere Materialien

Erstmals wurde mit PREFA P.10 eine Lackierung entwickelt, in der die Vorteile der anderen Lacke integriert sind und die darüber hinaus ein mattes Erscheinungsbild aufweist. Bei direkter Sonneneinstrahlung erscheint die Oberfläche in einer edlen, haptischen Optik.

2. PORSZÓRT BEVONAT

A Coil-Coating bevonattal ellentétben a porszórt bevonat esetében darabonkénti lakkozásról van szó. A teljesen automata bevonatoló pályáinkon az előkezelt munkadarabok rákerülnek a láncos szállítószalagra. Áthaladnak a porszóró kabinokon, ahol automata szórópisztolyok felhordják a port, majd végül a kemencében kb. 180°C-on beégetik a rétegeket. A rétegvastagság kb. 80 µm porszórt bevonatú darabok esetén. A porszórt darabok utólagos formázása csak korlátozottan lehetséges. A porszórásos eljárás egy nagyon környezetbarát bevonatképző eljárás, mivel nem igényel oldószert, és a pormaradvány visszakerül a porszórás körforgásába. Ezzel az eljárással minden RAL-, NCS-, Pantone és minden más egyedi színben tudunk képezni porszórt bevonatot. A színbeli kialakítás csaknem határtalan a PREFA-nál!

3. P.10 SZÍNTARTÓ FELÜLET

A PREFA P.10-zel kifejlesztettünk egy színtartó felületet, ami megfelel még a legszigorúbb minőségi követelményeknek is. A PREFA P.10 felülete a PREFA termékek ideális kiegészítője. Olyan anyagot kapunk, ami ellenáll a külső hatásoknak és terheléseknek, és ezzel egyidejűleg hihetetlenül könnyű és stabil ipari anyag, ami nagyon sok lehetőséget kínál a tervezés és kivitelezés során. 

GARANCIA TANÚSÍTVÁNY

IGÉNYELJE MEG INGYEN

Már rendelkezik PREFA tetővel vagy PREFA homlokzattal? Igényelje meg ingyenes garancia tanúsítványát.

IGÉNYELJE MEG MOST
Védelem a vihar ellen

VÉDJE MEG HÁZÁT A VIHARTÓL

A vihar, jégeső, zivatar, árvíz és hóteher által okozott károk nagy pénzügyi kockázatot rejtenek. Hogyan védheti meg otthonát az időjárás szeszélyeitől.

ÍGY VÉDHETI MEG A TETŐT
ALUMÍNIUM ALAPANYAG

HOSSZÚ ÉLETTARTAMÚ, VÁLTOZATOS, KÖRNYEZETBARÁT

Az alumínium az optimális anyag építtetők és felújítók számára. Itt megnézheti az összes előnyét.

FEDEZZE FEL AZ ELŐNYÖKET
Kapcsolat