Kis rombusz

A tökéletes kiegészítő: Kis rombuszaink nagyszerű hangsúlyt fektetnek a homlokzattervezésre.

+6
olvasson tovább

A kis PREFA rombusz különösen alkalmas falburkolatokhoz, különösen kis felületeken. A PREFA műszaki osztályával történő egyeztetést követően a kis rombuszok tornyok, erkélyek vagy előtetők burkolására is használható. Különösen vonzó hatást kelt a kis rombuszok kombinálása más PREFA homlokzati elemekkel.

PREFA rombusz, íves homlokzaton tisztafehér részletes nézet

A PREFA kis rombusz előnyei

Az előnyök ikonja

Építészeti különlegességekhez

Kiemeli a kis homlokzati felületeket, előtetőket, tornyokat vagy erkélyeket.

Az előnyök ikonja

Számos standard szín

Az előnyök ikonja

40 év garancia

az anyagra​​​​​​​

Az előnyök ikonja

Építészeti különlegességekhez

Kiemeli a kis homlokzati felületeket, előtetőket, tornyokat vagy erkélyeket.

Az előnyök ikonja

Számos standard szín

Az előnyök ikonja

40 év garancia

az anyagra​​​​​​​

Színek

A kis rombusz sok standard színben kapható, hogy illeszkedjen a PREFA tető- és homlokzati termékekhez, stukkó (texturált dombornyomás) és sima kivitelben.

Színek áttekintése (10)

szín

megnevezés

~ RAL

01 Braun

P.10 barna

7013

02 Anthrazit

P.10 antracit

7016

03 Schwarz

P.10 fekete

9005

04 Ziegelrot

P.10 téglavörös

8004

05 Oxydrot

P.10 oxidvörös

3009

06 Moosgrün

P.10 mohazöld

6005

07 Hellgrau

P.10 világosszürke

7005

11 Nussbraun

P.10 mogyoróbarna

8019

PREFA dunkelgrau ähnlich DB 703 oder RAL 7043

P.10 grafitszürke

7043

43 Steingrau

P.10 márványszürke

7031

Figyelmeztetések

  • A megadott RAL értékek csak közelítő értékek, melyek esetenként jelentősen eltérhetnek a PREFA valódi színeitől, és nem minden esetben felelnek meg a szubjektív színmeghatározásnak. 
  • Elsősorban a P.10 bevonatoknál a felület struktúrája miatt, szinte lehetetlen pontos értéket meghatározni. PREFA Siding színek a P.10 márványszürke, a P.10 homokszín, a P.10 patinazöld, világos tölgy, patinaszürke, dió, és silver tölgy erezett színek emellett olyan természetes színmintázatokat jelentenek, amelyek több színárnyalatból tevődnek össze.
  • Szalagok és lemezek natúr alumínium: A feldolgozás és a környezeti hatások miatt a felületi megjelenés változásai nem tartoznak a garancia hatálya alá. A tájékoztató lapon található leírást kérjük figyelembe venni!
  • Metálszínek esetén színbeli eltérések fordulhatnak elő.
  • A komplementer épületrészek pontos színmeghatározásához eredeti mintákra van szükség. 

Kérdései vannak a PREFA kis rombuszokról

Ha a PREFA alumínium homlokzata érdekli, forduljon közvetlenül a közelében működő PREFA partnercéghez. Ehhez használja a partnerkeresőnket a weboldalon.

A PREFA nem vakolt, hanem minőségi alumínium homlokzat, amelyet átszellőztetett függönyhomlokzatként szerelnek fel.

A rozsdától való félelem teljesen alaptalan, mert az alumínium nem képes a rozsdásodásra. Ha a PREFA alumínium homlokzat felülete sérül, akkor új védő oxidréteg képződik rajta, ezáltal a PREFA homlokzat tartóssága változatlan marad.

A PREFA homlokzatokat átszellőztetett függönyhomlokzatként szerelik fel. Ez azt jelenti, hogy az alumínium homlokzatburkolat és a hőszigetelés között átszellőző hézag van. Nyáron a forró levegő nem tud felhalmozódni a homlokzat mögött, mert az átszellőzés hatására felemelkedik, mondhatnánk: elszállítódik. Télen a konstrukció hővédelmet nyújt, mert a hőátbocsátási ellenállás nő az átszellőztetett térben. Az átszellőzés síkjában történő hőmérséklet-pufferelés minden évszakban kellemessé teszi a belső klímát.

A PREFA homlokzat a ház legkülső védőborítása, és egyidejűleg optikai kialakítási elemként teszi szebbé a házat. Nemcsak szép látvány, hanem védi is a házat a széltől és az időjárástól. Ezenkívül az ellenálló PREFA alumíniumburkolat konzerválja a mögötte lévő rétegeket (a teherhordó szerkezetet, a hőszigetelést és az alépítményt) az időjárási hatásokkal szemben. Mivel a PREFA homlokzat különösen vízálló, évtizedeken át gyönyörködhet benne.

Fontos, hogy a PREFA homlokzati termékek nem tévesztendők össze a szendvicspanelekkel vagy más, beépített hőszigeteléssel ellátott termékekkel, mert azok kizárólag az említett funkciókra (védelem és optikai kialakítás) specializálódtak. Ha szeretne egy minőségi PREFA alumíniumhomlokzatot, akkor a képzett szakiparos otthona PREFA homlokzatburkolattal történő, látható megszépítése mellett a megfelelő alépítményről, és – kívánság szerint – a megfelelő hőszigetelésről is gondoskodik.

Az összes PREFA alumínium homlokzati rendszert szerelt, átszellőztetett homlokzatburkolatként (SZÁH) tervezték. Olyan több évszázada használt, jól bevált rendszerről van szó, amely különleges szerkezetének köszönhetően a beltéri klímára pozitív hatással van. A levegő a falazat és a PREFA homlokzat között kering, így a fémhomlokzat mögötti nedvesség szabadon tud távozni. 

Műszaki információk

Mivel a PREFA kis rombusz nem egy teljes értékű homlokzati rendszer, kiegészítő termékek nem állnak rendelkezésre.

Alapanyag

bevonatos alumínium, 0,7 mm vastag, coil coating bevonattal

Méret

305 × 175 mm

Súly (m²-enként)

kb. 3,00 kg

Darab (m²-enként)

43 db.