Keresés a honlapon (a keresés elindítása után átirányítjuk Önt a keresési eredmények oldalára)

VÖRÖS TÉGLÁK, ARANYLÓ PREFA ROMBUSZOK


A 100 éves hamburgi családi vállalkozás új épületének koncepciója világos: a helyi téglaépítészet tradicionális látványa a családi vállalkozás múltját idézi, míg az épületet egyértelműen maivá teszi a vállalkozás modernségét szimbolizáló PREFA alumínium burkolat.

A kézműves ipar és a kereskedelem régi hagyományokkal rendelkezik Hamburgban. A bergedorfi Schüttfort cipőüzem új épületének rombuszfedésű homlokzata egy cipészdinasztia kereskedelmi hagyományait és modern cégvezetői szemléletét szimbolizálja. 

ÉPÍTÉSZETI LÁBNYOMOK

A Hamburghoz közeli Bergedorfban működő, több mint 100 éve cipőkereskedelemmel foglakozó családi vállalkozás új épületének utca felőli főhomlokzata a Hansa városok téglaépítészetének klasszikus interpretációja, míg a hátsó front modern formáit a cipők „kereksége” inspirálta. Az építész Carl Michael Römer arra törekedett, hogy megtalálja azt az építészeti nyelvet, amely megrendelő vállalkozás hagyományait és modernségét egyaránt megmutatja - így került egymás mellé a burkolótégla és a tervező által előszeretettel használt, modern PREFA alumínium homlokzatburkolat.

HAGYOMÁNYOS ÉS MODERN

Az első Schüttfort Cipőház 1911-ben Bergedorfban nyílt meg. Ma a cég három épületben működik, amelyek közül a központi épület a Hamburghoz közeli Bergehof sétálóutcájában áll. A nyüzsgő és közkedvelt bevásárlóutca képét alapvetően meghatározzák a történelmi hangulatú épületekben működő modern kézműves üzletek. Az egyik ilyen a Schlütthof Cipőház, amelynek új épülete természetesen követi a hagyományos hamburgi kereskedelmi építészet stílusát. Az épület utca felőli homlokzatát téglaburkolatok és üvegfelületek tagolják. Ahogy itt is, a régi hamburgi téglaépítészet elemeinek használata Römer új épületeinek tervein is gyakorta megjelenik.

Az építészetileg kihívást jelentő ék alakú, 1500 m2-es telken álló négy emeletes épület hátsó frontja nagyobb kreativitásra adott lehetőséget. Az irodaszinten a természetes fény biztosítása érdekében a homlokzat egy része hátrébb került és a dolgozók kényelmét egy kellemes terasz is szolgálja. Az épület látványossága a téglaalapon nyugvó ívelt, arany színű, könnyed fém homlokzatburok, amely olyan kényelmesen simul rá, ahogy a cipő a lábra.

ÍVES HOMLOKZAT ÉS TAGOLT TETŐ

Az íves homlokzatot díszítő PREFA mayagold színű homlokzatburkoló lapok és a tagolt tetőt fedő PREFA korcolt lemezei kifejezetten izgalmas és látványos egységet alkotnak a tradicionális téglaburkolattal.

A nyeregetőre került korcolt lemez minősége és gyártási technológiája lehetővé tette a tető keskeny sávos, 58 centiméterenkénti felosztását, míg az alumínium anyag könnyedsége és formálhatósága elengedhetetlen volt az épület íves homlokzatának elkészítéséhez.

TÖKÉLETES ILLESZKEDÉS

Mint a jó cipő, a fémlemez fedés is tökéletes pontosságot igényel. A schüfforti cipészház kivitelezési munkáit a több, mint 100 éves hagyományokkal bíró, helyi vállalkozás, a  Fritz Schellhorn GmbH szakképzett munkatársai végezték.

„A PREFA 29x29 rombusz eleme kiválóan alkalmas az íves felületek burkolására“, mayarázza Schellhorn. Az alátétszerkezet az íves részeken alumíniumból, mig a sík felületeken fából készült. A rombusz elemeket a helyszínen tudtuk közvetlenül az aljzatra ívesíteni. „Az elemek egymásba akadnak, a legfontosabb a pontos mérés és a sorok kirajzolása.“ A különleges megjelenésen kívül az építtető, építész és a kivitelező számára leginkább a hosszú élettartam, viharállóság és természetesen a szín tartóssága volt döntő fontosságú. 

PREFA FALBURKOLÓ ROMBUSZ 29 × 29 TERMÉKJELLEMZŐK

ALAPANYAG

bevonatos, 0,7mm vastag alumínium, kétrétegű beégetett bevonat

SZÍN

mayagold

RÖGZÍTÉS

1 db bordás szeg rombusz elemenként = 25 bordás szeg / m²

SÚLY

2,8 kg/m²

ALÁTÉTSZERKEZET

Deszkázat min. 24 mm

MÉRET

29 × 29 cm fedett felületen

PREFALZ & FALZONAL TERMÉKJELLEMZŐK

ALAPANYAG

bevonatos, 0,7 mm vastag alumínium, kétrétegű beégetett bevonat

SZÍN

matt sötétszürke

RÖGZÍTÉS

PREFA kettős állókorcos fedés, statikai sámítás alapján fix- és hosszított csúszóhafterekkel rögzítve

SÚLY

1,89 kg/m²

ALÁTÉTSZERKEZET

Deszkázat min. 24 mm

MÉRET

0,7 × 600 mm

KIVITELEZŐI INTERJÚ

Jan Schellhorn és munkatársai az építész elképzelését a lehető legnagyobb pontossággal valósították meg. 

TEKINTSE MEG JAN SCHELLHORN KIVITELEZŐVEL KÉSZÜLT INTERJÚNKAT
Tájékoztató anyag

INGYENES PROSPEKTUSOK RENDELÉSE

Tető, homlokzat, vízelvezetés - a PREFA termékeivel otthona nem csak jól néz ki, hanem a lehető legjobb védelemben is részesül!

INGYENESEN RENDELHETŐ

FOTÓMONTÁZS IGÉNYLÉSE

Készítünk Önnek egy fotómontázst a házáról PREFA tetővel vagy homlokzattal. A végeredményt néhány napon belül e-mailben elküldjük Önnek, hogy láthassa, milyen szépen néz ki otthona a PREFA-val.

A FOTÓSZERVIZHEZ
Mesterember keresése

TALÁLJA MEG AZ ÖNHÖZ LEGKÖZELEBBI PREFA KIVITELEZŐT

Megmutatjuk, mely Kivitelező üzemek számítanak igazi PREFA profiknak környezetében, akik erős, alumíniumból készült termékekkel dolgoznak. 

MESTEREMBER KERESÉSE
Kapcsolat