Keresés a honlapon (a keresés elindítása után átirányítjuk Önt a keresési eredmények oldalára)

HOGYAN KELL FELSZERELNI A HÓVÁGÓKAT?

Kérjük, hogy kivitelezéskor vegye figyelembe a PREFA beépítési útmutatóját, valamint az érvényes szakmai szabványokat és biztonsági előírásokat. Az átfogó beépítési útmutatókat részletes információkkal, árjegyzékekkel és tartozékprogrammal együtt, a műszaki adatlapokat, a beépítési videókat stb. ingyenesen megkapja a lent felsorolt címek egyikén. A PREFA alumínium hóvágókat az érvényes fektetési sémák szerint, a tetőhajlásszög és a hóterhelés figyelembevételével szerelje fel. Minden egyes hóvágót 2 szöggel rögzítsen. Csak eredeti PREFA hóvágókat használjon. Figyelem: A hóvágókat semmi esetre se használja bakdúcként! Előfeltételek:

  • A tartószerkezet EN 1991-1-3 és B1991-1-3 szabvány szerinti méretezése
  • A hóvágóra vonatkozó szerelési útmutatót figyelembe venni
  • h>1,0 m-es tetőfelépítmények esetén saját igazolásra van szükség
  • A kiugró részt nem kell figyelembe venni!
  • A hóteher alaki tényezője μ=0,80

HÓVÁGÓK SZÜKSÉGLETEINEK MEGHATÁROZÁSA KIS FORMÁTUMÚ ELEMEKHEZ

Hóterhelés megállapítása

Hóterhelés megállapítása

P ... PREFA Classic elem, R.16 ... PREFA Classic elem R.16, S ... PREFA tetőfedő zsindely, R29 ... PREFA tetőfedő rombusz 29x29, R44 ... PREFA tetőfedő rombusz 44x44, FX.12 ... PREFA tetőfedő panel FX.12

PREFA CLASSIC ELEM

Fektetési séma P1

Fektetési séma P2

Fektetési séma P3

PREFA CLASSIC ELEM R.16

Fektetési séma R.16 1

Fektetési séma R.16 2

Fektetési séma R.16 3

PREFA TETŐFEDŐ ZSINDELY

Fektetési séma S1

Fektetési séma S2

Fektetési séma S3

PREFA TETŐFEDŐ ROMBUSZ 29X29

Fektetési séma R291

Fektetési séma R29 2

Fektetési séma R29 3

PREFA TETŐFEDŐ ROMBUSZ 44X44

Fektetési séma R44 1

Fektetési séma R44 2

Fektetési séma R44 3

PREFA TETŐFEDŐ PANEL FX.12

Fektetési séma FX.12 1

Fektetési séma FX.12 2

Fektetési séma FX.12 3

Általános tudnivaló: A tetőről lezúduló hótömeg okozta károkért alapvetően az épület tulajdonosa felel. Ezt a felelősséget sem általános figyelmeztető táblák felállításával, sem a hóvágók beépítésével nem lehet kikerülni. A hóvágók megfelelő méretezése és előírásszerű beépítése esetén sem lehet kizárni a hótömeg lezúdulását a tetőről. A kivitelező vevőivel (épülettulajdonos) szemben alapvetően azokért a károkért felel, amelyek nem megfelelő méretezés, illetve a nem szakszerű beépítés miatt keletkeznek. Amennyiben tehát ha a vevő a beépítési tájékoztatás ellenére optikai vagy egyéb okok miatt kevesebb hóvágó beépítését kéri, a kivitelezőt figyelemfelhívási kötelezettség terheli. A megbízásban írásban egyértelműen fel kell hívni a figyelmet a szabványnak nem megfelelő kivitelezésre, és az ebből adódó lehetséges következményekre. Javaslat: A ház bejáratai és közterület fölött kiegészítő intézkedésként hófogó berendezés szerelhető fel. Helyzettől függően célszerű lehet kiegészítő hófogó berendezéseket (több hóvágót vagy hófogó berendezést) felszerelni a padlásablakok, kémények, napkollektorok, tetőkibúvó ablakok, tetőablakok, szellőzőcsövek, hajlatok, stb. környékére. A PREFA alumínium hóvágókat az érvényes fektetési sémák szerint, a tetőhajlásszög és a hóterhelés figyelembevételével szerelje fel. Minden egyes hóvágót 2 szöggel rögzítsen. Csak eredeti PREFA hóvágókat használjon.

1 MB PREFA Montagehinweis Schneestopper
GARANCIA TANÚSÍTVÁNY

IGÉNYELJE MEG INGYEN

Már rendelkezik PREFA tetővel vagy PREFA homlokzattal? Igényelje meg ingyenes garancia tanúsítványát.

IGÉNYELJE MEG MOST
Védelem a vihar ellen

VÉDJE MEG HÁZÁT A VIHARTÓL

A vihar, jégeső, zivatar, árvíz és hóteher által okozott károk nagy pénzügyi kockázatot rejtenek. Hogyan védheti meg otthonát az időjárás szeszélyeitől.

ÍGY VÉDHETI MEG A TETŐT
ALUMÍNIUM ALAPANYAG

HOSSZÚ ÉLETTARTAMÚ, VÁLTOZATOS, KÖRNYEZETBARÁT

Az alumínium az optimális anyag építtetők és felújítók számára. Itt megnézheti az összes előnyét.

FEDEZZE FEL AZ ELŐNYÖKET
Kapcsolat