Keresés a honlapon (a keresés elindítása után átirányítjuk Önt a keresési eredmények oldalára)

MIRE KELL ODAFIGYELNI A NATÚR ALUMÍNIUMNÁL?

ÁLTALÁNOS TUDNIVALÓK

A natúr alumínium szalagoknál látható a hordozóanyag természetes, finom hengerlési szerkezete, ami vonzó felületet kölcsönöz neki. A hordozóanyag hengerlési folyamatának gyártástechnológiától függő különbségei miatt a hengerlési mintázat kinézete nem mindig egységes. Szereléskor és feldolgozáskor ügyelni kell az azonos tételek, ill. szállítmányok alkalmazására, valamint a fektetés irányára, hogy vizuálisan egy közelítőleg egyenletes kinézetet lehessen megteremteni. Egy egységes megjelenést, ami a festékkel bevont alumínium szalagoknál lehetséges, natúr alumínium szalagok esetén aligha lehet elérni.

TÁROLÁS ÉS SZÁLLÍTÁS

A tárolni kívánt áru fedett, „száraz” helyen (tető alatt) tárolandó. Kerülni kell a nedves helyiségeket. A tárolandó árut védeni kell az alkáli behatásoktól (vakolat, beton, mész- vagy cementpor, stb.), valamint a lúg- vagy savgőzöktől, ill. sótól (pl. útszóró só). Szorosan csomagolt alumínium alkatrészek vagy feltekercselt alumínium szalagok esetén ügyelni kell, hogy víz hatására (pl. kondenzvíz vagy csapadék) oxidációs helyek keletkezhetnek fekete vagy fehér foltok formájában. Az élettartamot ez nem befolyásolja, ha egyéb kémiai hatások hozzá nem járulnak az alumínium további bomlásához. Nagy mértékben befolyásolja viszont az optikai hatást. Rövid ideig (<2 hét) lehet a szabadon tárolni, ha a tárolandó áru megfelelő légáteresztő borítással védve van a csapadéktól, kondenzvíztől és fröccsenő víztől. Megjegyzés: A gyártó csomagolása csak egy, a szállításra szolgáló védőcsomagolás.

FELDOLGOZÁS ÉS MEGMUNKÁLÁS

A natúr alumínium szalagok derékszögű vagy dupla állókorcos fedésekhez való profilkialakításához, ívhajlításához és korcolásához figyelembe kell venni a PREFALZ beépítési irányelvek feldolgozásra vonatkozó utasításait. A natúr alumínium nagyon érzékeny a karcokkal szemben, erre oda kell figyelni a feldolgozás és megmunkálás során. A karcolások nincsenek hatással az anyag tartósságára, de ronthatják a felület kinézetét. Natúr alumínium megmunkálásakor és szerelésekor a kézről származó izzadság foltok keletkezéséhez vezet az alumínium felületének oxidációja által. Az így keletkezett lenyomatok/foltok gyakorlatilag eltávolíthatatlanok. Ez a hatás csökkenthető, ha kesztyűt viselünk a megmunkálás közben. A natúr alumínium természetes felülettel rendelkezik, ami lassan és nem egyenletesen változik a környezeti hatásoktól függően. Megjegyzés: A natúr alumínium nagyon jól visszaveri a fényt (visszaverődés/tükrözés). Ha nem szeretnénk, hogy a homlokzat vagy a tető borítása visszaverje/-tükrözze a fényt, akkor Coil-Coating bevonatos, matt felületeket kell alkalmazni.

Tájékoztató anyag

INGYENES PROSPEKTUSOK RENDELÉSE

Tető, homlokzat, vízelvezetés - a PREFA termékeivel otthona nem csak jól néz ki, hanem a lehető legjobb védelemben is részesül!

INGYENESEN RENDELHETŐ
Mesterember keresése

TALÁLJA MEG AZ ÖNHÖZ LEGKÖZELEBBI PREFA KIVITELEZŐT

Megmutatjuk, mely Kivitelező üzemek számítanak igazi PREFA profiknak környezetében, akik erős, alumíniumból készült termékekkel dolgoznak. 

MESTEREMBER KERESÉSE
FELÚJÍTÁSI GALÉRIA

ÉPÜLETEK FELÚJÍTÁS ELŐTT ÉS UTÁN

A PREFA termékeinek csekély súlyának köszönhetően gyerekjáték a tető és homlokzat felújítása – és a kozmetikai beavatkozás után még jól is néz ki.

A FELÚJÍTÁSI GALÉRIÁHOZ
Kapcsolat