Keresés a honlapon (a keresés elindítása után átirányítjuk Önt a keresési eredmények oldalára)

MITŐL KÜLÖNLEGES AZ ALUMÍNIUM?

AZ ALUMÍNIUM ELŐÁLLÍTÁSA

1. Primer alumínium Az alumíniumot a bauxitból nyerik ki, ami lelőhelye után kapta a nevét (Les Baux). A bauxit általában 60%-ban timföldből, vasoxidból és kovasavból áll. Főbb lelőhelyei: Dél-Amerika, Ausztrália és Afrika

  • A bauxit előkészítése: A nyers bauxitot felaprítják, megszárítják, majd finomra őrlik.
  • A timföld kinyerése a bauxitból: Nátronlúg használatával eltávolítják a nem kívánatos elegyrészeket. Így megkapjuk végül a tiszta, fehér timföldet (alumíniumoxid)
  • A timföld redukálása alumíniummá elektrolízissel: A timföldet olvadt kriolitban oldják fel. Az oldatot elektrolizáló kohóban egyenáram segítségével alkotórészeire bontják fel. Az alumínium összegyűlik a kohó alján, és a felszabaduló oxigén széndioxiddá egyesül a szénelektródákkal.


2. Szekunder alumínium A szekunder alumínium újrahasznosított alumíniumból áll, amit újból kinyernek a fémhulladék körforgásán keresztül. Az újrahasznosításhoz szükséges ráfordítás kb. a primer alumínium előállításának az 5%-a.

ALUMÍNIUM ÉS KÖRNYEZET

A PREFA termékekhez használt alumínium előállításakor nagyrészt szekunder alumíniumot használunk. Ez azt jelenti, hogy az alumínium 100%-ban újrahasznosítható jelentős minőségromlás nélkül! A hosszú élettartam, karbantartás-mentesség, újrahasznosíthatóság és a csekély súly (szállítás) által az alumínium egy rendkívül pozitív ökológiai mérleggel rendelkezik.

PREFA termékek

PREFA TERMÉKVÁLASZTÉK

Ismerje meg a PREFA széles termékválasztékát és találja meg a házához az ideális tetőt és homlokzatot. Tökéletes új építéshez és felújításhoz! 

TERMÉKVÁLASZTÉK MEGTEKINTÉSE
Referencia épületek

TEKINTSE MEG GALÉRIÁNKAT

Számos lebilincselő, PREFA tetővel és homlokzattal rendelkező épület vár Önre. Hagyja magát megihletni.

A GALÉRIÁHOZ
ALUMÍNIUM ALAPANYAG

HOSSZÚ ÉLETTARTAMÚ, VÁLTOZATOS, KÖRNYEZETBARÁT

Az alumínium az optimális anyag építtetők és felújítók számára. Itt megnézheti az összes előnyét.

FEDEZZE FEL AZ ELŐNYÖKET
Kapcsolat