Évtizedek óta színesben

A nyolcvanas éveiket taposó Anna és Heinrich Wochner 59 éve házasok, első gyermekük születésekor Anna szüleinek házát bővítették, és egy Prefa tető alatt élték le életük nagy részét.

Heinrich a családalapítás után a PREFA marktl-i gyárában kapott munkát, ahol a korábbi vízvezetékszerelői tapasztalata jól jött a lemezgyártó részlegen. Kicsivel később, nyugdíjba vonulásáig a raktárért volt felelős. Még kezdő raktáros korában egy leltározás során téglavörös bevonatú tetőpanelek maradványára bukkant, amely valószínűleg különleges megrendelésből vagy próbaüzemből maradhatott, hiszen akkoriban szinte minden tető sötétszürke tónusú volt. Jóllehet voltak már színezett panelek, de a választék része volt a natúr változat is. Heinrich úgy döntött, hogy megvásárolja a vörös tetőpaneleket, és így ő lett az egyik első színes Prefa tető tulajdonosa, amelyet saját kezükkel ketten, minden segítség nélkül építettek be.

És az eredmény?

„A mai napig nem volt szükség javításokra. A tető úgy néz ki, mint akkor.” - mondta Anna büszkén. És ne ez az egyetlen tető a környéken, amely szinte matuzsálemi kort ért meg.

Nézzen szép a festői Mariazellben és nézzen fel a tetők irányába is!

További információ a PREFA színes tetőiről és a hozzájuk passzoló ereszcsatornákról.

Anna und Heinrich stehen Arm in Arm vor ihrem Eigenheim mit dem ersten farbigen PREFA Dach und lächeln sich verliebt an.