Meghosszabbítva - "Határtalan realitás - Fémlemezfedések az építészetben" pályázat 2023: Pályázat építészek és építészhallgatók számára

MEGHOSSZABBÍTOTT beadási határidő: 2023. október 26. 16:00

Még október 26-ig  várja a neves szakemberekből álló zsűri középületek, lakóházak, műemlék épületek tervezőinek munkáit a „Határtalan realitás - Fémlemezfedések az építészetben” pályázatra, amelyen megemelt pénzdíjak és népszerű külföldi tanulmányút is várja a díjazottakat. A Budapesti Építész Kamara védnöksége alatt életre hívott pályázaton idén is a gyakorló építészek mellett az építészhallgatók munkái is a zsűri asztalára kerülnek.

Plakat "Határtalan realitás - fémlemezfedések az építészetben" pályázat 2023

A PREFA évek óta keresi és díjazza a figyelemre méltó építészeti teljesítményeket bemutató elkészült, vagy előkészítés alatt álló épületeket, amelyeket egy fontos pont köt össze: a cég innovatív alumínium paneleinek használata. A pályázat célja bemutatni azt a határtalanságot, amit a minőségi fémlemez-fedés és burkolat esztétikája, megmunkálhatósága és műszaki jellemzői adnak a tervezői fantáziának, melynek alkalmazásával akár a legkülönlegesebb építészeti elképzelések is megvalósíthatók, példaértékűek, és inspirációként is hatnak a szakmára és a jövő építészeire egyaránt.  

A pályázatokat két kategóriában lehet benyújtani:

A. kategória:
Az építészek PREFA anyaggal fedett – burkolt, megvalósult épületek (középületek, lakóházak, műemlék épületek), vagy PREFA-termék falhasználásával készült építési engedéllyel rendelkező tervek (középületek, lakóházak, műemlék épületek) benyújtásával pályázhatnak.


B. kategória
Az építészhallgatók ötlet/tervpályázatán a hallgatók olyan középület vagy lakóépület (minimum 4 lakásos társasház) tervét nyújthatják be, amelyeken a PREFA-termékek alkalmazását mutatják be.

A PÁLYÁZATOK ELBÍRÁLÁSA, DÍJAZÁSA

  • A 2023. évi pályázat Bíráló Bizottsága:

  • Erő Zoltán, Budapest főépítésze, okleveles építészmérnök, vezető tervező
  • Eltér István, a Budapesti Építész Kamara elnöke
  • Horváth Sándor, Széchenyi-díjas okleveles építészmérnök, címzetes egyetemi docens, az Épületszigetelők, Tetőfedők, Bádogosok és Ácsok Magyarországi Szövetsége alapító tagja, elnökhelyettese és Örökös Elnöke
  • Prof. Dr. Kiss Gyula DLA, YBL-díjas okleveles építészmérnök, tanszékvezető egyetemi tanár, szakfejlesztési igazgató, építész szakfelelős (Óbudai Egyetem, Ybl Miklós Építéstudományi Kar), a Magyar Arany Érdemkereszt kitüntetettje
  • Nemere Judit, építőmérnök, ügyvezető igazgató, Prefa Hungária Kft.

 


DÍJAZÁS
A. kategória – építészek:
• 500 000 Ft pénzjutalom
• teljes ellátást tartalmazó 2 napos ausztriai tanulmányút 1 fő részére
B. kategória – építészhallgatók:
• 150 000 Ft pénzjutalom
• teljes ellátást tartalmazó 2 napos ausztriai tanulmányút 1 fő részére

Kategóriánként további 5-5 építészeti alkotás jogosult tervezője (1 fő) rangsorolás nélküli díjazásban részesülhet, amely 2024. tavaszára tervezett 2 napos ausztriai tanulmányút teljes ellátással.