Kiselemes fedések, melyek extrém környezetben is bizonyítják erejüket

Megnövekedett szélteherrel több esetben is találkozhatunk: pl. magas hegyekben, nagyobb alap-szélsebességgel rendelkező területeken, települések szélén. A tetőfedő- és a homlokzatburkoló termékekre ható szélteher tehát nagyobb a szabadonálló, elővárosi épületek esetében, mint a település központjában. Az épület elhelyezkedésén, az alap-szélsebességen kívül a tető formája is meghatározó a szélteher megállapítása során. 

Hosszú élettartamú és ellenálló

Jó hír: a fémlemezfedések hosszú évtizedek óta bizonyítanak a legádázabb körülmények között is. "A PREFA különböző kiselemes fedései különösen alkalmasak szélsőséges környezetben történő alkalmazásra", mondja Roman Tröstl alkalmazástechnikus. "Számos menedékház burkolataként alkalmazták hosszú élettartama és ellenállóképessége miatt. Ezek a termékek megfelelő, a körülményekhez igazított tervezés és kivitelezés mellett képesek a megnövekedett hó- és szélteherrel dacolni." 

A Dachstein csúcsán álló felvonóépület márványszürke PREFA FX.12 panellel

Igény szerinti rögzítés

A PREFA kiselemes fedések sikere nem csupán az időjárásállóságnak köszönhető, fontos szerepet játszik benne a rögzítési mód - ezt ugyanis az adott szituációhoz igazíthatjuk, pontosabban megnövelhetjük. "Minden egyes elemet külön rögzítünk az alátétszerkezetre, és az elemeket nem csak átlapolással fektetjük le, hanem egymásba is akadnak." A legtöbb PREFA kiselemes fedés alap rögzítése még növelhető is úgy, hogy a szegek, és a hafterek számát növeljük, esetleg bordás szegek helyet csavarokat alkalmazunk. "Így a fedés a legnagyobb viharoknak is ellenáll", magyarázza Roman Tröstl. "Számtalan referencia és hosszú évek tapasztalata áll mögöttünk." 

A PREFA műszaki osztálya szakmai támogatást nyújt

Exponált helyeken történő alklamazás esetén a PREFA műszaki osztálya örömmel nyújt segítséget a helyszín értékelésében, a megfelelő termék kiválasztásában és a szükséges rögzítés meghatározásában. Kérdéseivel forduljon bizalommal kollégáinkhoz az office.hu@prefa.com email címen, vagy a +36 23 511670 telefonszámon.