Keresés a honlapon (a keresés elindítása után átirányítjuk Önt a keresési eredmények oldalára)

KREATIVITÁS ÉS KEMÉNY MUNKA: SEVRIN GJERDE TRONDHEIMBAN EGY DARABKA SZÍNES VILÁGOT ALKOTOTT


Sevrin Gjerde nem csupán építész, hanem problémamegoldó is. Azt a feladatot kapta, hogy egy kis területre a lehető legtöbb lakást, elegendő parkolót tervezzen és a már meglévő élelmiszerüzletet is megőrizze. Toronyházat azonban nem építhetett, mivel a terület arculatát családi házak határozzák meg. „Ha a probléma megfogalmazása korrekt, könnyű megtalálni rá a megoldást is“, mondja a norvég építész, Sevrin Gjerde. Itt a megoldás azonban "kemény kreatív munka" volt. „Egy kis dombot építettünk. Ez olyan, mint egy szőnyeg, amit ráhúztunk a parkolókra és az élelmiszerüzletre.“ A domb harmonikusan simul a környezetébe, és a 23 ház öt különböző színben pompázik - az égkéktől a téglavörösig.

A számtalan faháznak köszönhetően a norvég várost a színek uralják. Jelen esetben az alapanyag jelenti a különbséget, ami valószerűtlenné teszi az épületeket. Az alumíniumhomlokzat kitűnik a többi közül. Fényvisszaverése minden napszakban, és minden évszakban más-más hangulatot áraszt. "A házak minden évszakban máshogy hatnak. Főleg vörös fényben", meséli Gjerde. Az alapanyagválasztás tudatosan a Prefára esett. A cél egy monokróm megjelenés volt - tető és homlokzat azonos anyagból. 

MINT EGY ÖREG BARÁT

Josefinesvingen lett Gjerde legkedvesebb projektje az elmúlt években: "Két-három évig dolgoztam rajta. Olyan számomra, mint egy régi barát", meséli Gjerde, aki 12 évesen indult el az építészet felé. Az iskolában kitöltött egy pályaválasztási teszte, melynek az eredménye: építész. "Fogalmam sem volt róla, mit csinál az építész", emlékszik vissza. Gjerde később Norvégiában, Svédországban és Madridban folytatta tanulmányait. Tudásával visszatért hazájába, hogy szakmagyakorlóvá váljon. 

JÁTÉK A FORMÁKKAL

Elva, hogy olyan tereket alkosson, melyekben ő is szívesen élne. A tervezés és alkotás folyamatát megkönnyíti nagy képzelőereje. "Tehetségem van hozzá, hogy elképzeljem a tereket" írja. "Minden a terek és formk körül mozog, és én élvezem, hogy ezeket megalkothatom", hangsúlyozza. 

AZ ELSŐ NAGY PREFA PROJEKT NORVÉGIÁBAN

Dag-Arne Gundersen és 15 fős bádogos csapata felelt a kivitelezésért, és dolgozott egy évig, kemény körülmények között a 23 hát tetejének és homlokzatának kialakításán. Munkájuk Trondheim új, színes védjegyévé vált. 

A Josefinesvingen projekt egyfajta útörőmunka volt, hiszen ez volt az első nagy Prefa projekt Gundersen és a Mesterblikk bádogos cég számára Norvégiában. "Nem volt kész receptünk, ami alapján dolgozhattunk volna", meséli Gundersen. 

TERMÉKBOX FALZONAL

MATERIAL
Alumínium 0,7 mm vastag, Coil-Coating bevonattal
FARBEN
Új réz, galambkék, szürkészöld, szavannabézs, alumíniumszürke 
GEWICHT
kb. 2,2 kg/m²
GRÖSSE
Vastagság: 0,7 mm
Szélesség: 600 mm / 1200 mm
Korctávolság: 53 cm
PREFA termékek

PREFA TERMÉKVÁLASZTÉK

Ismerje meg a PREFA széles termékválasztékát és találja meg a házához az ideális tetőt és homlokzatot. Tökéletes új építéshez és felújításhoz! 

TERMÉKVÁLASZTÉK MEGTEKINTÉSE
PREFA FOTÓSZERVIZ

AZ ÖN HÁZÁNAK PREFA ELŐNÉZETE

Egy fotómontázs segítségével megmutatjuk, milyen szépen néz ki a háza egy PREFA tetővel vagy egy PREFA homlokzattal.

A FOTÓSZERVIZHEZ
PREFA-Partner keresése

TALÁLJA MEG AZ ÖNHÖZ LEGKÖZELEBBI PREFA-PARTNERT

Megmutatjuk, mely kivitelező és viszonteladó partnerek számítanak igazi PREFA profiknak környezetében, akik erős, alumíniumból készült termékekkel dolgoznak. 

PREFA-PARTNER KERESÉSE
Kapcsolat