Kreativitás és kemény munka: Sevrin Gjerde Trondheimban egy darabka színes világot alkotott

A számtalan faháznak köszönhetően a norvég várost a színek uralják. Jelen esetben az alapanyag jelenti a különbséget, ami valószerűtlenné teszi az épületeket. Az alumíniumhomlokzat kitűnik a többi közül. Fényvisszaverése minden napszakban, és minden évszakban más-más hangulatot áraszt. "A házak minden évszakban máshogy hatnak. Főleg vörös fényben", meséli Gjerde. Az alapanyagválasztás tudatosan a Prefára esett. A cél egy monokróm megjelenés volt - tető és homlokzat azonos anyagból. 

Falzonal homlokzat családi házon új réz színben

Mint egy öreg barát

Josefinesvingen lett Gjerde legkedvesebb projektje az elmúlt években: "Két-három évig dolgoztam rajta. Olyan számomra, mint egy régi barát", meséli Gjerde, aki 12 évesen indult el az építészet felé. Az iskolában kitöltött egy pályaválasztási teszte, melynek az eredménye: építész. "Fogalmam sem volt róla, mit csinál az építész", emlékszik vissza. Gjerde később Norvégiában, Svédországban és Madridban folytatta tanulmányait. Tudásával visszatért hazájába, hogy szakmagyakorlóvá váljon. 

Játék a formákkal

Elva, hogy olyan tereket alkosson, melyekben ő is szívesen élne. A tervezés és alkotás folyamatát megkönnyíti nagy képzelőereje. "Tehetségem van hozzá, hogy elképzeljem a tereket" írja. "Minden a terek és formk körül mozog, és én élvezem, hogy ezeket megalkothatom", hangsúlyozza. 

Architekt Sevrin Gjerde von Agraff Arkitektur AS im Interview mit PREFA zum Projekt in Trondheim

Az első nagy Prefa projekt Norvégiában

Dag-Arne Gundersen és 15 fős bádogos csapata felelt a kivitelezésért, és dolgozott egy évig, kemény körülmények között a 23 hát tetejének és homlokzatának kialakításán. Munkájuk Trondheim új, színes védjegyévé vált. 

A Josefinesvingen projekt egyfajta útörőmunka volt, hiszen ez volt az első nagy Prefa projekt Gundersen és a Mesterblikk bádogos cég számára Norvégiában. "Nem volt kész receptünk, ami alapján dolgozhattunk volna", meséli Gundersen. 

Verarbeiter der Einfamilienhäuser in Trondheim, Dag-Arne Gundersen von Mesterblikk AS in Norwegen.

Termékbox Falzonal

Material

Alumínium 0,7 mm vastag, Coil-Coating bevonattal

Farben

Új réz, galambkék, szürkészöld, szavannabézs, alumíniumszürke 

Gewicht

kb. 2,2 kg/m²

Größe

Vastagság: 0,7 mm
Szélesség: 600 mm / 1200 mm
Korctávolság: 53 cm