Lenyűgöző oktatási központ Gerlosban az UNISONO ARCHITEKTEN jóvoltából

Marktl/Budaörs – Az innsbrucki UNISONO ARCHITEKTEN lenyűgöző és sokoldalú oktatási központot alkotott a sí- és túrarurizmusáról híres ausztriai Gerlosban. Tervüknek köszönhetően az általános iskola, az óvoda és a bölcsőde is harmonikusan illeszkedik a környezetbe. A bronz színű PREFA 44x44 rombusz elem mind megjelenésével, mind az időjárással szembeni védelmével hozzájárul a projekthez. 

Das Bild zeigt das Gerlos-Bildungszentrum in der Abenddämmerung, mit Innenbeleuchtung. Mit seiner modernen Holzverkleidung und den rautenförmigen Metallpaneelen fügt sich das Gebäude harmonisch in die natürliche Umgebung des dichten Nadelwaldes im Hintergrund ein. Der Himmel ist in sanfte Abendtöne getaucht und schafft eine ruhige und einladende Atmosphäre.

Lenyűgöző felhasználói élmény a tiroli Alpokban

A Gerlos keleti végén álló oktatási központ átgondolt térszervezése lenyűgöző. Az építészek egy háromszintes általános iskolával valósították meg az egység magaspontját, míg az óvoda és a bölcsőde horizontális kiterjedésűek. Az autómentes övezet, a "Kiss and Ride" (egy puszi és menj tovább) parkolóval kiegészítve a gyerekek biztonságos közlekedését szolgálja. A tetőkön kialakított játszóterek, a ferde síkok, és a dombba épült lábazat várakozáson felüli, elvonulásra alkalmas tereket, és további használati lehetőségeket nyújtanak. A csúcspontok közé tartozik a bővíthető aula, és a nyilvánosan is használható alagsori sportcsarnok. 

Modernes Gebäude mit PREFA Dach- und Fassadenverkleidung aus 44 x 44 Rautenelementen, fotografiert bei Tageslicht. Das Gebäude zeigt eine harmonische Integration traditioneller und moderner architektonischer Elemente, mit den Metallrauten als markanten Elementen. Die großen Fenster geben den Blick frei auf einen hellen Innenraum, den so genannten Gruppenraum, der mit Tischen und Stühlen für Besprechungen oder Unterricht ausgestattet ist.  Übersetzt mit DeepL.com (kostenlose Version)

Időjárásálló és harmonikus megjelenésű

A központot markáns megjelenése és elhelyezkedése kiemeli környezetéből, színével és anyagválasztásával azonban kapcsolódik ahhoz. Az UNISONO ARCHITEKTEN anyag-koncepciója fára, üvegre, látszóbetonra és a PREFA robusztus alumínium termékeire épül.  Döntő fontosságú volt az ellenálló épületburok, mely a gerlosi havaknak képes ellenállni. A rombuszok precíz beépítéséért Simon Mössler és cége, a Mössler Dach munkatársai feleltek.  Ehhez olyan aprólékos feladatok is tartoztak, mint pl. a szellőzőnyílások körbeszegése.  

Ein mehrstöckiges Gebäude in moderner Architektur mit einer Kombination aus Holz- und Aluminiumfassade, in einer alpinen Umgebung mit bewaldeten Hügeln im Hintergrund. Das Gebäude hat große Fenster, die viel Licht hereinlassen, und eine überdachte Terrasse, die den Eingang hervorhebt.