A „Nature et Découvertes“ székhelye Versailles-ban: Referenciaképek

Bevezetés

Patrick Bouchain francia építész a Nature et Découvertes vállalat új székhelye számára hangulatos otthont tervezett. Az épület a híres Versailles szívében található, nem messze a Napkirály palotájától,

és 15 kis házat foglal magában. Ezeket égbe nyúló csúcsos nyeregtetőként kialakított meredek előtetőiről már messziről fel lehet ismerni. „Minden részleg külön házban található. Ezenkívül az emeletek úgy vannak kialakítva, mint a lakóépületekben: van egy közösségi és egy irodai szint, ahová vissza lehet húzódni“ – ismerteti Lechevalier a koncepciót. Elmondása szerint először acéltetőben gondolkodtak, de aztán inkább elegánsabb és könnyebb megoldást szerettek volna. „A részletekhez tökéletesen illeszkedő anyagot kerestünk, mert az előtetők olyanok, mint az origami“ – ismerteti az építész az épület létrejöttének körülményeit. Az alumínium minden kritériumnak megfelelt, így a választásuk a fehér színű PREFALZ-ra esett. A kivitelezés a bádogos szakemberrel való szoros együttműködésben valósult meg. Az volt a cél, hogy erre a rendkívüli projektre közösen találják meg a legjobb megoldást.

Különleges építészeti megoldás

Adatok és tények

Termék

PREFALZ tetőfedő rendszer

Szín

10 P.10 prefafehér

építész

Agence d’architecture CONSTRUIRE, Arch. Patrick Bouchain, Bastien Lechevalier

kivitelező

Glot Couverture

Ország

Franciaország

helység

Versailles

Objektum típusa

Cégépület

Copyright

© PREFA | Croce & Wir

P.10 cinkszürke Prefalz korcolt tető, tetősíkablakokkal

Inspirálódjon: További épületek

Felújítási galéria: Épületek felújítás előtt és után

A PREFA termékeinek csekély súlyának köszönhetően gyerekjáték a tető és homlokzat felújítása – és a kozmetikai beavatkozás után még jól is néz ki.

Felújítási galéria: Épületek felújítás előtt és után

Ház garázzsal tetőfelújítás után, PREFA Classic elem, antracit színben
Tetőfelújítás előtt álló ház, PREFA Classic elem, nyeregtető és garázs