Catania WonderLAD: Referenciaképek

Bevezetés

A firenzei Vittorio Frontini és Antonino Terrana FRONTINITRERANA nevű építészirodája, valamint a WonderLAD daganatos betegségben szenvedő gyermekek gondozására és kezelésére alakított ki helyet a szicíliai Cataniában. Védelmező öleléshez hasonló építészet, mely a kiírás értelmében elősegíti a gyógyulást, ugyanakkor építési szempontból innovációt és fenntarthatóságot kínál.

A 2000 m² hasznos területű földszintes faszerkezetes épület 2 hektáros területen áll, külső térelhatárolója Prefalz elemekből készült. Az építészek különböző szélességű sávok alkalmazásával készült, különleges kialakítású burkolat mellett döntöttek, amelytől még dinamikusabbá vált az épület.

„A PREFA alumíniumszalagjai és -lemezei által kínált előnyök nemcsak Észak-Európa, hanem a Földközi-tenger éghajlata esetében is nagy szerephez jutnak. Az anyag rozsdamentes, a színtartó P.10 felületek ellenállnak a külső hatásoknak és az igénybevételnek. Ezenkívül időjárásállóak és nem gyúlékonyak. Ennél az épületénél az esztétikum párosul azzal a technológiai innovációval és fenntarthatósággal, melyre Szicíliában szükségünk van” – magyarázza Piero Stanco bádogosmester.

Adatok és tények

Termék

PREFALZ tetőfedő rendszer, Homlokzatburkolati rendszer Prefalz

Szín

10 P.10 prefafehér

építész

FRONTINITERRANA architects

kivitelező

LS Edil

Ország

Olaszország

helység

Catania

Objektum típusa

Középületek és egyéb létesítmények

Copyright

© PREFA | Croce & Wir

P.10 cinkszürke Prefalz korcolt tető, tetősíkablakokkal

Inspirálódjon: További épületek

Felújítási galéria: Épületek felújítás előtt és után

A PREFA termékeinek csekély súlyának köszönhetően gyerekjáték a tető és homlokzat felújítása – és a kozmetikai beavatkozás után még jól is néz ki.

Felújítási galéria: Épületek felújítás előtt és után

Ház garázzsal tetőfelújítás után, PREFA Classic elem, antracit színben
Tetőfelújítás előtt álló ház, PREFA Classic elem, nyeregtető és garázs