Catania WonderLAD: Referenciaképek

Bevezetés

A firenzei Vittorio Frontini és Antonino Terrana FRONTINITRERANA nevű építészirodája, valamint a WonderLAD daganatos betegségben szenvedő gyermekek gondozására és kezelésére alakított ki helyet a szicíliai Cataniában. Védelmező öleléshez hasonló építészet, mely a kiírás értelmében elősegíti a gyógyulást, ugyanakkor építési szempontból innovációt és fenntarthatóságot kínál.

A 2000 m² hasznos területű földszintes faszerkezetes épület 2 hektáros területen áll, külső térelhatárolója Prefalz elemekből készült. Az építészek különböző szélességű sávok alkalmazásával készült, különleges kialakítású burkolat mellett döntöttek, amelytől még dinamikusabbá vált az épület.

„A PREFA alumíniumszalagjai és -lemezei által kínált előnyök nemcsak Észak-Európa, hanem a Földközi-tenger éghajlata esetében is nagy szerephez jutnak. Az anyag rozsdamentes, a színtartó P.10 felületek ellenállnak a külső hatásoknak és az igénybevételnek. Ezenkívül időjárásállóak és nem gyúlékonyak. Ennél az épületénél az esztétikum párosul azzal a technológiai innovációval és fenntarthatósággal, melyre Szicíliában szükségünk van” – magyarázza Piero Stanco bádogosmester.

Adatok és tények

Termék

Tetőfedési rendszer Prefalz ®, Homlokzatburkolati rendszer Prefalz

Szín

10 P.10 prefafehér

építész

FRONTINITERRANA architects

kivitelező

LS Edil

Ország

Olaszország

helység

Catania

Objektum típusa

Középületek és egyéb létesítmények

Copyright

© PREFA | Croce & Wir

Prefalz Falzdach in P.10 Zinkgrau mit Dachflächenfenstern

Inspirálódjon: További épületek

Felújítási galéria: Épületek felújítás előtt és után

A PREFA termékeinek csekély súlyának köszönhetően gyerekjáték a tető és homlokzat felújítása – és a kozmetikai beavatkozás után még jól is néz ki.

Felújítási galéria: Épületek felújítás előtt és után

Ház garázzsal tetőfelújítás után, PREFA Classic elem, antracit színben
Tetőfelújítás előtt álló ház, PREFA Classic elem, nyeregtető és garázs