Fritzøe Møller Larvik: Referenciaképek

Bevezetés

Húsz évvel ezelőtt a dél-norvégiai Larvik kisvárosában kezdetét vette egy impozáns ipari üzem revitalizációs folyamata. Larvik lakói számára a Fritzøe Mølle területén új munkahelyek és hangulatos terek jöttek létre, miközben a fekete PREFA alumínium lemezek különleges helyi színezetet adnak a homlokzatnak.

Fekete, mint a larvikit, mint az édesgyökér, mint a fjordok, mint a mély víz, mint a szabálytalan szerkezetű PREFA FX.12 homlokzatburkoló panelek felülete vagy éppen mint a PREFALZ homlokzati rendszer fekete P.10 színű felülete? A Larvik tengerparti városát elárasztó napsütés váltakozó fényében a fekete minden napszakban másképp fest. Alkonyatkor aranybarna, röviddel napfelkelte után pedig akár borókakék is lehet a borítás, ami a Larvik közepén lévő Hammerdalenen található Fritzøe Mølle egykori ipari malom homlokzatát díszíti.

Az északi oldalhoz több épületrészt is hozzáépítettek. Ezek burkolatát sötét Prefalz homlokzati rendszer alkotja. Az előreugró állófalcok és azok árnyékvonalai a magasba irányítják a tekintetet. Az FX.12 homlokzatburkoló panelekkel ellentétben a Prefalz-homlokzat nem strukturált. Ez ismét egy olyan kontraszt, amely összességében tovább erősíti az építészeti elemek egységes összképét.

Adatok és tények

Termék

FX.12-es homlokzatburkoló panel, Homlokzatburkolati rendszer Prefalz

Szín

03 P.10 fekete

építész

PV arkitekter

kivitelező

Herman Nilsen & Sønner AS

Ország

Norvégia

helység

Larvik

Objektum típusa

Lakóépületek és apartmanházak, Cégépület

Copyright

© PREFA | Croce & Wir

Fassadenpaneel FX.12 mit den charakteristischen Kantungen, P.10 Hellgrau

Inspirálódjon: További épületek

Felújítási galéria: Épületek felújítás előtt és után

A PREFA termékeinek csekély súlyának köszönhetően gyerekjáték a tető és homlokzat felújítása – és a kozmetikai beavatkozás után még jól is néz ki.

Felújítási galéria: Épületek felújítás előtt és után

Ház garázzsal tetőfelújítás után, PREFA Classic elem, antracit színben
Tetőfelújítás előtt álló ház, PREFA Classic elem, nyeregtető és garázs