Krušné hory nyaraló: Referenciaképek

Bevezetés

David Zámečník, a főleg Prágában aktív NEW HOW építésziroda egyik alapítója 2018-ban egy nehezen megközelíthető helyen lévő régi ház lebontásával új fejezetet nyitott a cég életében. Egy nagyon személyes történet vette kezdetét, amelynek főszereplői: az UNESCO Világörökség részét képező csehországi Érchegységben található új nyaraló, Nové Hamry falu, valóra vált gyermekkori álmok és a Neuhammer-szürke szín.

Zámečník házának homlokzati színét a természet ihlette. „Nové Hamryban (németül Neuhammer) a sötétszürke minden árnyalatát meg lehet találni“ – meséli. Mondhatjuk tehát, hogy ez a Neuhammer-szürke. A szín mindenhol megtalálható: a fák árnyékában, az Érchegység nyúlványainak gránit- és bazaltkőzetében, sőt még az Érchegység tipikus erdejét alkotó lucfenyők sötétzöld tűleveleiben és törzsében is.

Így már az elején nyilvánvaló vált, hogy a nyaraló homlokzatát és tetejét egy hasonlóan sötét szín, a P.10 antracit színű PREFALZ alumínium fogja borítani. A stukkó-dombornyomás módszerével a feketére olajozott fára és a lassan növő lucfenyő kérgére emlékeztető textúrájú felületet hoztak létre. De a ház nem csak színe és burkolata miatt számít igazi különlegességnek.

Különleges építészeti megoldás

Adatok és tények

Termék

PREFALZ tetőfedő rendszer, Homlokzatburkolati rendszer Prefalz

Szín

02 P.10 antracit

építész

NEW HOW architects

kivitelező

Tomáš Padevět

Ország

Csehország

helység

Nové Hamry

Objektum típusa

Alpesi kunyhók

Copyright

© PREFA | Croce & Wir

P.10 cinkszürke Prefalz korcolt tető, tetősíkablakokkal

Inspirálódjon: További épületek

Felújítási galéria: Épületek felújítás előtt és után

A PREFA termékeinek csekély súlyának köszönhetően gyerekjáték a tető és homlokzat felújítása – és a kozmetikai beavatkozás után még jól is néz ki.

Felújítási galéria: Épületek felújítás előtt és után

Ház garázzsal tetőfelújítás után, PREFA Classic elem, antracit színben
Tetőfelújítás előtt álló ház, PREFA Classic elem, nyeregtető és garázs