Krušné hory nyaraló: Referenciaképek

Bevezetés

David Zámečník, a főleg Prágában aktív NEW HOW építésziroda egyik alapítója 2018-ban egy nehezen megközelíthető helyen lévő régi ház lebontásával új fejezetet nyitott a cég életében. Egy nagyon személyes történet vette kezdetét, amelynek főszereplői: az UNESCO Világörökség részét képező csehországi Érchegységben található új nyaraló, Nové Hamry falu, valóra vált gyermekkori álmok és a Neuhammer-szürke szín.

Zámečník házának homlokzati színét a természet ihlette. „Nové Hamryban (németül Neuhammer) a sötétszürke minden árnyalatát meg lehet találni“ – meséli. Mondhatjuk tehát, hogy ez a Neuhammer-szürke. A szín mindenhol megtalálható: a fák árnyékában, az Érchegység nyúlványainak gránit- és bazaltkőzetében, sőt még az Érchegység tipikus erdejét alkotó lucfenyők sötétzöld tűleveleiben és törzsében is.

Így már az elején nyilvánvaló vált, hogy a nyaraló homlokzatát és tetejét egy hasonlóan sötét szín, a P.10 antracit színű PREFALZ alumínium fogja borítani. A stukkó-dombornyomás módszerével a feketére olajozott fára és a lassan növő lucfenyő kérgére emlékeztető textúrájú felületet hoztak létre. De a ház nem csak színe és burkolata miatt számít igazi különlegességnek.

Különleges építészeti megoldás

Adatok és tények

Termék

Tetőfedési rendszer Prefalz ®, Homlokzatburkolati rendszer Prefalz

Szín

02 P.10 antracit

építész

NEW HOW architects

kivitelező

Tomáš Padevět

Ország

Csehország

helység

Nové Hamry

Objektum típusa

Lakóépületek és apartmanházak, Alpesi kunyhók

Copyright

© PREFA | Croce & Wir

Prefalz Falzdach in P.10 Zinkgrau mit Dachflächenfenstern

Inspirálódjon: További épületek

Felújítási galéria: Épületek felújítás előtt és után

A PREFA termékeinek csekély súlyának köszönhetően gyerekjáték a tető és homlokzat felújítása – és a kozmetikai beavatkozás után még jól is néz ki.

Felújítási galéria: Épületek felújítás előtt és után

Ház garázzsal tetőfelújítás után, PREFA Classic elem, antracit színben
Tetőfelújítás előtt álló ház, PREFA Classic elem, nyeregtető és garázs