Lakóház a Tátrában: Referenciaképek

Bevezetés

Jan Karpiel és Marcin Steindel újragondolta a hagyományos zakopanei építészetet. Tátrai házukban az üveg, a beton és az alumínium tökéletes harmóniát alkot a téli sportok lengyelországi fellegvárában egyeduralkodónak számító fával. Ami persze még kiegészül a hegyek látványával.

„Ez teljesen más, mint a legtöbb zakopanei ház“ – mondja Marcin Uroda bádogos kisiparos, a Blacharstwo Budowlane Uroda Marcin tulajdonosa. „Mifelénk a legtöbb tető és homlokzat fából készül. Ami aztán részletgazdag kialakítással egészül ki. Az építészek azonban valami újra vágytak, ezért más anyagból tervezték meg a tetőt“ – mondja a szakember. Először acélt akartak használni. „Az alumínium viszont sokkal jobb, mint az acél“ – fűzi hozzá rögtön Uroda. Ugyanis rugalmasabb és nem rozsdásodik. Az új építészet képviselői a Magas-Tátrában uralkodó barátságtalan időjárási viszonyok miatt nagyra értékelik az alumínium ezen tulajdonságait. A 2018/19-es zord télen előfordult, hogy a völgyben 1,80 méter magas hó volt. Ezért a „nyaralóban“ a P.10 antracit színű PREFALZ került beépítésre.

Különleges építészeti megoldás

Adatok és tények

Termék

Tetőfedési rendszer Prefalz ®

Szín

02 P.10 antracit

építész

Karpiel Steindel Architecture, Jan Karpiel, Marcin Steinde

kivitelező

Blacharstwo Budowlane Uroda Marcin

Ország

Lengyelország

helység

Koscielisko

Objektum típusa

Egycsaládi házak, Alpesi kunyhók

Copyright

© PREFA | Croce & Wir

Prefalz Falzdach in P.10 Zinkgrau mit Dachflächenfenstern

Inspirálódjon: További épületek

Felújítási galéria: Épületek felújítás előtt és után

A PREFA termékeinek csekély súlyának köszönhetően gyerekjáték a tető és homlokzat felújítása – és a kozmetikai beavatkozás után még jól is néz ki.

Felújítási galéria: Épületek felújítás előtt és után

Ház garázzsal tetőfelújítás után, PREFA Classic elem, antracit színben
Tetőfelújítás előtt álló ház, PREFA Classic elem, nyeregtető és garázs