Frankenburgi lakóház: Referenciaképek

Bevezetés

A felső-ausztriai Frankenburg városka központjába egy modern családi ház hoz új színt. Bernhard Hannes Eggl építész a Hausruck hegységben található szülőfalujában előremutató megoldásokat alkalmaz. A szerelt, átszellőztetett függönyhomlokzathoz bronzból készült fogazott profilt tervezett.

Választásuk az építtetővel közösen a tömör faszerkezetű tartószerkezetre és az alumíniumból készült, szerelt, átszellőztetett függönyhomlokzatra esett. „Ez a kombináció kiváló hangszigetelést biztosít, ráadásul a belső előtéthéj rugalmasan van rögzítve“ – mondja az építész. „A megbízó modern és fenntartható megoldást akart“ – folytatja Eggl. A fenntarthatóságot következetesen szem előtt tartották: a robusztus épületvázhoz a fa építőanyagok mellett agyagvakolatot, farost hőszigetelést és PREFA alumíniumot használtak. A PREFA nagyrészt másodlagos alumíniumból készül és nagymértékben újrahasznosítható. „Az anyag esztétikus megjelenésű, robusztus és jól kombinálható a faszerkezettel“ – hangsúlyozza az építész, aki először a PREFA egyik kis formátumú termékét akarta használni, de aztán gyorsan meggondolta magát és választása a PREFA fogazott profiljaira esett. „Bár a fogazott profilt az ipari épületek kivitelezésekor használják, anyagvastagsága és szerkezete miatt ehhez az épülethez is tökéletesen passzolt. Ezenkívül érdekes szín- és fényhatásokat kelt“ – mondja Eggl.

Adatok és tények

Termék

PREFALZ tetőfedő rendszer, Fogazott profil

Szín

45 bronz

építész

BHE Architektur, Arch. DI Bernhard Hannes Eggl

kivitelező

Schmid Dachbau GmbH

Ország

Ausztria

helység

Frankenburg am Hausruck

Objektum típusa

Egycsaládi házak

Copyright

© PREFA | Croce & Wir

P.10 cinkszürke Prefalz korcolt tető, tetősíkablakokkal

Inspirálódjon: További épületek

Felújítási galéria: Épületek felújítás előtt és után

A PREFA termékeinek csekély súlyának köszönhetően gyerekjáték a tető és homlokzat felújítása – és a kozmetikai beavatkozás után még jól is néz ki.

Felújítási galéria: Épületek felújítás előtt és után

Ház garázzsal tetőfelújítás után, PREFA Classic elem, antracit színben
Tetőfelújítás előtt álló ház, PREFA Classic elem, nyeregtető és garázs