Frankenburgi lakóház: Referenciaképek

Bevezetés

A felső-ausztriai Frankenburg városka központjába egy modern családi ház hoz új színt. Bernhard Hannes Eggl építész a Hausruck hegységben található szülőfalujában előremutató megoldásokat alkalmaz. A szerelt, átszellőztetett függönyhomlokzathoz bronzból készült fogazott profilt tervezett.

Választásuk az építtetővel közösen a tömör faszerkezetű tartószerkezetre és az alumíniumból készült, szerelt, átszellőztetett függönyhomlokzatra esett. „Ez a kombináció kiváló hangszigetelést biztosít, ráadásul a belső előtéthéj rugalmasan van rögzítve“ – mondja az építész. „A megbízó modern és fenntartható megoldást akart“ – folytatja Eggl. A fenntarthatóságot következetesen szem előtt tartották: a robusztus épületvázhoz a fa építőanyagok mellett agyagvakolatot, farost hőszigetelést és PREFA alumíniumot használtak. A PREFA nagyrészt másodlagos alumíniumból készül és nagymértékben újrahasznosítható. „Az anyag esztétikus megjelenésű, robusztus és jól kombinálható a faszerkezettel“ – hangsúlyozza az építész, aki először a PREFA egyik kis formátumú termékét akarta használni, de aztán gyorsan meggondolta magát és választása a PREFA fogazott profiljaira esett. „Bár a fogazott profilt az ipari épületek kivitelezésekor használják, anyagvastagsága és szerkezete miatt ehhez az épülethez is tökéletesen passzolt. Ezenkívül érdekes szín- és fényhatásokat kelt“ – mondja Eggl.

Adatok és tények

Termék

Tetőfedési rendszer Prefalz ®, Fogazott profil

Szín

45 bronz

építész

BHE Architektur, Arch. DI Bernhard Hannes Eggl

kivitelező

Schmid Dachbau GmbH

Ország

Ausztria

helység

Frankenburg am Hausruck

Objektum típusa

Egycsaládi házak

Copyright

© PREFA | Croce & Wir

Prefalz Falzdach in P.10 Zinkgrau mit Dachflächenfenstern

Inspirálódjon: További épületek

Felújítási galéria: Épületek felújítás előtt és után

A PREFA termékeinek csekély súlyának köszönhetően gyerekjáték a tető és homlokzat felújítása – és a kozmetikai beavatkozás után még jól is néz ki.

Felújítási galéria: Épületek felújítás előtt és után

Ház garázzsal tetőfelújítás után, PREFA Classic elem, antracit színben
Tetőfelújítás előtt álló ház, PREFA Classic elem, nyeregtető és garázs