PREFA fa hatású homlokzatburkolat: Építési tippek

A fa homlokzatok különösen természetes hatást kölcsönöznek a háznak. A természetesen meghagyott fa jellemzői folytán azonban a homlokzat optikailag rohamosan változik, és állaga romlani kezd. Ha szeretné a jövőben megspórolni a fáradságos újrafestést, valamint a rendszeres karbantartást és ápolást, akkor érdemes fa hatású minőségi, átszellőztetett alumínium homlokzatot választani 40 év anyaggaranciával.

A hagyományos (vakolt) homlokzatok gyakran már viszonylag rövid idő után szennyezetté válnak. Felújítás és újrafestés után gyakran néhány év után ismét réginek tűnnek. A szélsőséges környezeti hatások olyan mértékű terhelésnek teszik ki a homlokzati anyagokat, hogy azok elveszítik formájukat és alakjukat. A kemény telek, forró nyarak és nedves őszi hónapok során repedések, hámló festékfoltok keletkeznek, fakulás, algásodás vagy elszíneződések mutatkoznak – különösen az északi oldalon. A valódi fa homlokzatburkolat is viharvertté válik. Ez csúnya és szabálytalan elszíneződésekhez vezet, amelyek csak a fa munkaigényes és rendszeres ápolásával csökkenthetők. 

„Soha többé festés, soha többé javítgatás!” – A mai építtetők ezt várják el a homlokzattól. A PREFA hosszú élettartamú alumínium homlokzattal megspórolhatja a bonyodalmas újrafestést. A fa hatású homlokzati panelekkel tökéletesen valóra válthatja a fa hatású homlokzatokkal kapcsolatos kreatív elképzeléseit. 

A PREFA Siding elemek „natúr tölgy”, „bézs-szürke tölgy” és „mogyoróbarna” színű homlokzatburkolatként felrakhatók függőlegesen, vízszintesen vagy átlósan, valamint árnyékfugával vagy anélkül.

A PREFA alumíniumpanelek ellenállnak minden időjárásnak, és az „időjárásnak kitett oldalra” is ideálisak!

Műszaki adatok

Szürke-bézs tölgy méretek

138 × 0,7 mm, sima 
200 × 1,00 mm, sima

Mogyoróbarna méretek

138 × 0,7 mm, sima
200 × 1,00 mm, sima 

Natúr tölgy méretek

200 × 1,00 mm, sima

Árnyékfuga

15 mm széles és 7 mm mély
árnyékfugával vagy árnyékfuga nélkül lehetséges

Tömeg

kb. 3,30–4,30 kg/m² (szerkezeti szélességtől függően)

Hosszúság

500–2500 mm PREFA fuga használatakor
500–6200 mm PREFA fuga nélkül

Kivitelezés

vízszintes, függőleges, átlós

Színes bevonat

Duragloss 5000

Minden PREFA alumíniumhomlokzat az évszázados és bevált átszellőztetett függönyhomlokzati rendszert használja. Ez többek között gondoskodik a kellemes belső klímáról, mert a szellőztetett falfelépítés szabályozza a páratartalmat és megakadályozza a penészesedést. Ezenkívül a homlokzat kialakításában semmi nem szab határt a kreativitásnak, és külön örvendetes, hogy a homlokzat különösen hosszú élettartamú.

Különbség a fuga és az árnyékfuga között

Különbség a fuga és az árnyékfuga között

A PREFA alumínium homlokzati rendszerek alkalmazási területei nagyon változatosak. Kintre és bentre egyaránt alkalmasak, például oromfalburkolatként, tetőfelépítmények burkolataként, ereszburkolatként vagy kocsibeállókhoz, erkélyburkolatként, mennyezeti burkolatként, falburkolatként és így tovább.

Szeretné megtudni, hogyan néz ki a homlokzata a fa hatású (natúr tölgy, bézs-szürke tölgy vagy mogyoróbarna) PREFA Siding homlokzati panelekkel? Akkor vegye igénybe ingyenes fotószolgáltatásunkat. Csak töltsön fel egy fényképet, és néhány munkanapon belül visszaküldjük a kívánt PREFA homlokzattal megszerkesztett képet a házáról.

A PREFA Siding elemekkel a fa homlokzat hatását keltő alumíniumhomlokzat mellett dönt, és ezzel egyesíti a természetes hatást a generációkon át tartó, hosszú élettartamú homlokzattal. Ezt a PREFA 40 éves anyaggaranciára szóló garanciatanúsítványa igazolja.