Belvedere lakónegyed: Referenciaképek

Bevezetés

Bécs főpályaudvara körül új városrész épül. A vasútállomás és Schweizergarten közötti öt lakó- és szállodatornyot Renzo Piano olasz sztárépítész tervezte. A „Belvedere Apartments“ szinte beleolvad a környezetbe, különleges kilátást kínálva a lakóknak és az odalátogatóknak.

A lakónegyed elegáns megjelenése annak a különleges homlokzati kialakításnak köszönhető, amely az üveg, a kerámiaelemek és a PREFA alumíniumtermékeinek kombinációjából áll össze. „A kerámia az új és a régi technológia metszéspontját képviseli. Az extrudált alumíniumól készült hullámok elegáns hatást keltenek, ugyanakkor esztétikusak és funkcionálisak is“ – foglalja össze Sahlmann a homlokzati koncepció lényegét, majd hozzáteszi: „A kerámiához hasonlóan az alumínium is játszik a fénnyel. Napközben a homlokzat színe a napfénytől függően változik...“ A fehér domináns színként túl erősen tükröződött volna, de a szürkével optimális hatás érhető el, amivel az építész a mai napig nagyon elégedett – ezüstmetál színű PREFA profilhullám. Az ingatlan lakásjellegének hangsúlyozása érdekében minden épülethez saját üvegpavilon is tartozik, amely hívogató hatást kelt. 

Különleges építészeti megoldás

Adatok és tények

Termék

Profilhullám

Szín

Egyedi szín

építész

Renzo Piano Building Workshop

kivitelező

Strabag Metallica

Ország

Ausztria

helység

Bécs

Objektum típusa

Lakóépületek és apartmanházak, Cégépület, Szállodák és gasztronómia

Copyright

© PREFA | Croce & Wir

A PREFA profilhullám nagyított nézete natúr eloxált, ívesített homlokzati profil

Inspirálódjon: További épületek

Felújítási galéria: Épületek felújítás előtt és után

A PREFA termékeinek csekély súlyának köszönhetően gyerekjáték a tető és homlokzat felújítása – és a kozmetikai beavatkozás után még jól is néz ki.

Felújítási galéria: Épületek felújítás előtt és után

Ház garázzsal tetőfelújítás után, PREFA Classic elem, antracit színben
Tetőfelújítás előtt álló ház, PREFA Classic elem, nyeregtető és garázs