Horw Tower: Referenciaképek

Bevezetés

A Solitaire Luzern egyik nyugodt külvárosának, Horwnak az első toronyháza. A Tilla Theus svájci sztárépítész által megálmodott objektum, amely hűen szimbolizálja a település városfejlesztési koncepcióját, „táncoló ablakainak“ köszönhetően a város új nevezetességévé vált.

Svájcban ritkák a toronyházak és még ritkábbak azok, amelyekben lakások kapnak helyet. A nagyrészt szabályos rombuszokkal fedett homlokzatok irodaházak esetében ideális megoldásnak számítanak. Tilla Theus mindig olyan lakásokat épít, amelyekben ő maga is szívesen lakna, A rombuszos kialakítás ezért ebben az esetben fel sem merült benne. Olyan „másfajta homlokzati mintázatot“ szeretett volna, amely elnyeri az emberek tetszését. Ebből kiindulva alkotta meg az építész a „táncoló ablakokat“, amelyek bár szabálytalanul vannak elrendezve, mégis harmóniát sugároznak. Az ablakok minden helyzetben – állva, az étkezőasztalnál ülve vagy a kanapén heverve – egyaránt tökéletes kilátást nyújtanak a svájci hegyekre. A homlokzat másik szembetűnő jellegzetessége az anyaga. Az alumínium homlokzatburkoló rombuszok lenyűgözőek. Azzal, ahogy a környezeti és hangulati jellegzetességeket visszaadják, egyben sejteni is engedik azokat. A natúr eloxált felületek visszatükrözik a felhőket és azok mozgását. Az előreugró élek a homlokzatot még inkább kihangsúlyozzák. Az élek a bejárattól indulnak, amely a tervezés során kiemelt figyelmet kapott, és a teljes homlokzaton végighúzódva egészen a homlokzattal szerves egységet alkotó tetőig érnek. A rombuszok struktúrát kölcsönöznek a homlokzatnak.

Adatok és tények

Termék

Homlokzatburkoló rombusz 44 × 44

Szín

Egyedi szín

építész

Tilla Theus und Partner AG

kivitelező

Abdichtungsbau Durrer AG

Ország

Svájc

helység

Horw

Objektum típusa

Lakóépületek és apartmanházak

Copyright

© PREFA | Croce & Wir

Közeli felvétel a PREFA alumínium 44 × 44-es homlokzatburkoló rombuszokról P.10 márványszürke színben

Inspirálódjon: További épületek

Felújítási galéria: Épületek felújítás előtt és után

A PREFA termékeinek csekély súlyának köszönhetően gyerekjáték a tető és homlokzat felújítása – és a kozmetikai beavatkozás után még jól is néz ki.

Felújítási galéria: Épületek felújítás előtt és után

Ház garázzsal tetőfelújítás után, PREFA Classic elem, antracit színben
Tetőfelújítás előtt álló ház, PREFA Classic elem, nyeregtető és garázs