Menza Stuttgartban: Referenciaképek

Bevezetés

Amikor a gyerekek maguk tervezik meg az iskolai menzát – a stuttgarti Hammeskrause Architekten iroda építészei a felhasználókra, tehát a gyerekekre bízták a menza kialakítását. Az eredmény egy színes, figyelemfelkeltő épületet lett, amelyet nem lehet nem észrevenni.

A menza egyszerű formavilágával és színes homlokzatával ragadja meg az ember tekintetét. A látványbetonból készült nyeregtető az utcára néz, és a tetőn nincs ereszcsatorna. A víz egyszerűen lefolyik a homlokzaton. A színes külső homlokzaton a 44 × 44-es méretű tetőfedő és homlokzatburkoló rombuszok jutnak szerephez, amelyek az egyedi szalmasárga, kárminvörös, szabványos mentazöld és pasztelltürkiz színekben pompáznak.

A tanulók szokatlanul nagy érdeklődést mutattak a projekt iránt. „Szünetekben tíz-tizenöt gyerek is körülvett minket, és nézték, hogy mit csinálunk“ – mondja Campanale. A két szomszédos iskolába járó gyerekek nemcsak a koncepcióban vettek részt, hanem a projekt előrehaladását is figyelemmel kísérték. Az első rombuszt is közösen helyezték el.

Adatok és tények

Termék

Tetőfedő rombusz 44 × 44, Homlokzatburkoló rombusz 44 × 44

Szín

Egyedi szín

építész

hammeskrause architekten, Nils Krause, Joep Kuys

kivitelező

Altvater GmbH

Ország

Németország

helység

Stuttgart

Objektum típusa

Középületek és egyéb létesítmények

Copyright

© PREFA | Croce & Wir

Részletes kép a PREFA tetőfedő rombuszról 44 × 44 cm méretben, stukkó felülettel, P.10 márványszürke színben, hófogóval

Inspirálódjon: További épületek

Felújítási galéria: Épületek felújítás előtt és után

A PREFA termékeinek csekély súlyának köszönhetően gyerekjáték a tető és homlokzat felújítása – és a kozmetikai beavatkozás után még jól is néz ki.

Felújítási galéria: Épületek felújítás előtt és után

Ház garázzsal tetőfelújítás után, PREFA Classic elem, antracit színben
Tetőfelújítás előtt álló ház, PREFA Classic elem, nyeregtető és garázs