Menza Stuttgartban: Referenciaképek

Bevezetés

Amikor a gyerekek maguk tervezik meg az iskolai menzát – a stuttgarti Hammeskrause Architekten iroda építészei a felhasználókra, tehát a gyerekekre bízták a menza kialakítását. Az eredmény egy színes, figyelemfelkeltő épületet lett, amelyet nem lehet nem észrevenni.

A menza egyszerű formavilágával és színes homlokzatával ragadja meg az ember tekintetét. A látványbetonból készült nyeregtető az utcára néz, és a tetőn nincs ereszcsatorna. A víz egyszerűen lefolyik a homlokzaton. A színes külső homlokzaton a 44 × 44-es méretű tetőfedő és homlokzatburkoló rombuszok jutnak szerephez, amelyek az egyedi szalmasárga, kárminvörös, szabványos mentazöld és pasztelltürkiz színekben pompáznak.

A tanulók szokatlanul nagy érdeklődést mutattak a projekt iránt. „Szünetekben tíz-tizenöt gyerek is körülvett minket, és nézték, hogy mit csinálunk“ – mondja Campanale. A két szomszédos iskolába járó gyerekek nemcsak a koncepcióban vettek részt, hanem a projekt előrehaladását is figyelemmel kísérték. Az első rombuszt is közösen helyezték el.

Adatok és tények

Termék

Tetőfedő rombusz 44x44, Homlokzatburkoló rombusz 44x44

Szín

Egyedi szín

építész

hammeskrause architekten, Nils Krause, Joep Kuys

kivitelező

Altvater GmbH

Ország

Németország

helység

Stuttgart

Objektum típusa

Középületek és egyéb létesítmények

Copyright

© PREFA | Croce & Wir

Detailansicht derPREFA Dachraute im Format 44 × 44 cm mit stucco Oberfläche in P.10 Steingrau mit Schneestoppern

Inspirálódjon: További épületek

Felújítási galéria: Épületek felújítás előtt és után

A PREFA termékeinek csekély súlyának köszönhetően gyerekjáték a tető és homlokzat felújítása – és a kozmetikai beavatkozás után még jól is néz ki.

Felújítási galéria: Épületek felújítás előtt és után

Ház garázzsal tetőfelújítás után, PREFA Classic elem, antracit színben
Tetőfelújítás előtt álló ház, PREFA Classic elem, nyeregtető és garázs