Seethalerhütte: Referenciaképek

Bevezetés

Az új dachsteini Seethalerhütte nem csak a hegymászóknak nyújt szállást. Thomas Heil és Stephan Hoinkes építészek a tájból merítettek ihletet. A karcsú épület és a homlokzat a Dachstein hegység szikláira emlékeztetnek, miközben szinte beleolvad a környezetbe. 

A két építész Grazban az egyetemi tanulmányaik alatt ismerkedtek meg, és víziójuk szerint „a szó valódi értelmében vett menedékházat“ szerettek volna építeni. Az épület formavilága visszafogott, egyszerű és közérthető. „Azt akartuk, hogy a ház ne tűnjön idegen testnek“ – hangsúlyozza Heil. Ezt részben a ferde falakkal és a PREFA FX.12 márványszürke színű tetőfedő és homlokzatburkoló panelekkel sikerült megvalósítani. A forma és a funkció szerves egységet alkot: a déli homlokzat olyan szögben helyezkedik el, amely a napsugárzás szempontjából optimális a napelemes rendszer számára. A tetőfelület derékszögű, a lejtése pedig optimális esővízgyűjtést és -elvezetést tesz lehetővé a frissvíz-tartályok számára. „A ház jó példája a funkció és a tájba illeszkedés szimbiózisának. Az épület a Dachstein hegyoldalait tükrözi vissza“ – hangsúlyozza Stephan Hoinkes.

Különleges építészeti megoldás

Adatok és tények

Termék

FX.12 tetőfedő panel, FX.12-es homlokzatburkoló panel

Szín

43 P.10 márványszürke

építész

dreiplus Architekten, Arch. DI Thomas Heil, Stephan Hoinkes

kivitelező

Grossi Dach

Ország

Ausztria

helység

Ramsau

Objektum típusa

Szállodák és gasztronómia, Alpesi kunyhók

Copyright

© PREFA | Croce & Wir

A PREFA FX.12 tetőfedő panel közelképe P.10 márványszürke színben.

Inspirálódjon: További épületek

Felújítási galéria: Épületek felújítás előtt és után

A PREFA termékeinek csekély súlyának köszönhetően gyerekjáték a tető és homlokzat felújítása – és a kozmetikai beavatkozás után még jól is néz ki.

Felújítási galéria: Épületek felújítás előtt és után

Ház garázzsal tetőfelújítás után, PREFA Classic elem, antracit színben
Tetőfelújítás előtt álló ház, PREFA Classic elem, nyeregtető és garázs