Hverfisgata: Referenciaképek

Bevezetés

A formák és a színek játéka: Tryggvi Tryggvason izlandi építész, aki autodidakta módon tanulta a szakmát, olyan koncepcióval állt elő, amely az izlandi természet elemeivel, a lávával, gleccserekkel és sziklákkal való kapcsolaton alapul. Fehér, homokszínű és antracitszürke rombuszok, zsindelyek és a Siding.X felhasználásával.

A színek és formák különleges és szokatlan kombinációja tompítja az épület masszív megjelenését. „Játék a színekkel és a formákkal“ – foglalja össze koncepciója lényegét Tryggvason, aki eredetileg sötét földszínekben gondolkozott, de hamar elvetette az ötletet. „Túl sok lett volna“ – hangsúlyozza, majd hozzáteszi, hogy végül a könnyed megjelenés érdekében világosabb és barátságosabb színeket választott, így az épület most fehér és homokszínű fényt áraszt. „A sötét, szinte fekete antracit színű, függőlegesen elhelyezett Siding.X elemek szinte megidézik a láva által létrehozott sziklaalakzatokat“ – mondja az építész, akit különösen a Siding.X elemek nyűgöznek le. „A szerkezet arra emlékeztet, amikor a láva kihűl és megreped. Ekkor hatszögletű felületek jönnek létre“ – mondja Tryggvason. Ezzel szemben a fehér a havat jelképezi. A fehér rombuszokkal kialakított, lekerekített épületrészt az izlandi gleccserek ihlették. Szerkezete a halak pikkelyes bőrére emlékeztet. A koncepciót a homokszín teszi teljessé. A zsindely ezzel szemben aszimmetrikus kialakításával vonzza a tekintetet. Három szín, három forma. „A koncepcióm a hármas számon alapul“ – mondja az építész.

P.10 antracit és P.10 homokbarna színű Siding.X
Egyedi színű tetőfedő rombusz 29 × 29 méretben
P.10 antracit színű tetőfedő zsindely

Adatok és tények

Termék

Tetőfedő rombusz 29x29, Tetőfedő zsindely, Siding.X

Szín

02 P.10 antracit

építész

Opus ehf, Tryggvi Tryggvason

kivitelező

Dachbaukunst Quedlinburg GmbH

Ország

Izland

helység

Reykjavík

Objektum típusa

Lakóépületek és apartmanházak

Copyright

© PREFA | Croce & Wir

PREFA Dachraute 29 × 29 in P.10 Anthrazit mit Sicke in Fläche verlegt, Dach mit Schuppenoptik

Inspirálódjon: További épületek

Felújítási galéria: Épületek felújítás előtt és után

A PREFA termékeinek csekély súlyának köszönhetően gyerekjáték a tető és homlokzat felújítása – és a kozmetikai beavatkozás után még jól is néz ki.

Felújítási galéria: Épületek felújítás előtt és után

Ház garázzsal tetőfelújítás után, PREFA Classic elem, antracit színben
Tetőfelújítás előtt álló ház, PREFA Classic elem, nyeregtető és garázs