Hverfisgata: Referenciaképek

Bevezetés

A formák és a színek játéka: Tryggvi Tryggvason izlandi építész, aki autodidakta módon tanulta a szakmát, olyan koncepcióval állt elő, amely az izlandi természet elemeivel, a lávával, gleccserekkel és sziklákkal való kapcsolaton alapul. Fehér, homokszínű és antracitszürke rombuszok, zsindelyek és a Siding.X felhasználásával.

A színek és formák különleges és szokatlan kombinációja tompítja az épület masszív megjelenését. „Játék a színekkel és a formákkal“ – foglalja össze koncepciója lényegét Tryggvason, aki eredetileg sötét földszínekben gondolkozott, de hamar elvetette az ötletet. „Túl sok lett volna“ – hangsúlyozza, majd hozzáteszi, hogy végül a könnyed megjelenés érdekében világosabb és barátságosabb színeket választott, így az épület most fehér és homokszínű fényt áraszt. „A sötét, szinte fekete antracit színű, függőlegesen elhelyezett Siding.X elemek szinte megidézik a láva által létrehozott sziklaalakzatokat“ – mondja az építész, akit különösen a Siding.X elemek nyűgöznek le. „A szerkezet arra emlékeztet, amikor a láva kihűl és megreped. Ekkor hatszögletű felületek jönnek létre“ – mondja Tryggvason. Ezzel szemben a fehér a havat jelképezi. A fehér rombuszokkal kialakított, lekerekített épületrészt az izlandi gleccserek ihlették. Szerkezete a halak pikkelyes bőrére emlékeztet. A koncepciót a homokszín teszi teljessé. A zsindely ezzel szemben aszimmetrikus kialakításával vonzza a tekintetet. Három szín, három forma. „A koncepcióm a hármas számon alapul“ – mondja az építész.

P.10 antracit és P.10 homokbarna színű Siding.X
Egyedi színű tetőfedő rombusz 29 × 29 méretben
P.10 antracit színű tetőfedő zsindely

Adatok és tények

Termék

Tetőfedő rombusz 29 × 29, Tetőfedő zsindely, Siding.X

Szín

02 P.10 antracit

építész

Opus ehf, Tryggvi Tryggvason

kivitelező

Dachbaukunst Quedlinburg GmbH

Ország

Izland

helység

Reykjavík

Objektum típusa

Lakóépületek és apartmanházak

Copyright

© PREFA | Croce & Wir

P.10 antracit színű,  29×29-es PREFA tetőfedő rombusz, teljes deszkázaton, pikkelyes megjelenésű tető

Inspirálódjon: További épületek

Felújítási galéria: Épületek felújítás előtt és után

A PREFA termékeinek csekély súlyának köszönhetően gyerekjáték a tető és homlokzat felújítása – és a kozmetikai beavatkozás után még jól is néz ki.

Felújítási galéria: Épületek felújítás előtt és után

Ház garázzsal tetőfelújítás után, PREFA Classic elem, antracit színben
Tetőfelújítás előtt álló ház, PREFA Classic elem, nyeregtető és garázs