Tetőfedő rombusz 29 × 29

Időtlenül vonzó: Pikkelyszerű megjelenés a 29 × 29-es tetőfedő rombusszal, a szép formájú és esztétikus tetőkialakításért.

+6
olvasson tovább

A 29 × 29-es tetőfedő rombuszok elegáns, pikkelyszerű megjelenést kölcsönöznek, és hangsúlyossá teszik a tetőket. A tetőfedő rombusz a PREFA tetőelemek sorozatába tartozó klasszikus termék: „Kicsi” rombuszaink minden egyes tetőfedő rombusz esetén lenyűgöző hatást keltenek az úgynevezett V-horony segítségével. Nemcsak a markáns és különleges megjelenésről gondoskodik, hanem még ellenállóbbá teszi a rombuszt.

P.10 antracit színű,  29×29-es PREFA tetőfedő rombusz, teljes deszkázaton, pikkelyes megjelenésű tető

A tökéletesen összehangolt rendszernek és az alacsony súlynak köszönhetően a rombuszok problémamentes felhasználást tesznek lehetővé új épületek lefedése és felújítások során. Lehetővé teszik a hagyományosan időtálló megjelenést, a homlokzattal kombinálva azonban használhatjuk a rombuszokat a modern stílushoz is. A 0,7 mm vastag, coil coating bevonattal rendelkező alumínium és a PREFA tetőfedő rendszerek bevált fekvőkorcos technológiája maximális tartósságot garantál, és biztosítja a szélsőséges időjárási viszonyokkal szembeni ellenállást.

Korszerű új épület, ahol a tetőhéjazat a homlokzat felső része fölé is kinyúlik, tetőhéjazatként az antracitszínű alumínium tetőfedő rombuszt használták

A 29 × 29-es tetőfedő rombuszok előnyei

Az előnyök ikonja

A színek sokfélesége

Rengeteg standard színben rendelkezésre áll (stukkó felülettel), de kérésre sima felülettel is kapható.

Az előnyök ikonja

40 év garancia

Az előnyök ikonja

Feltűnő kialakítás

Elegáns pikkelyes megjelenés az úgynevezett V-horony segítségével minden egyes tetőfedő rombuszon

Az előnyök ikonja

Sokoldalúan alkalmazható

Alkalmazható hagyományos és modern stílus esetén is.

Az előnyök ikonja

A színek sokfélesége

Rengeteg standard színben rendelkezésre áll (stukkó felülettel), de kérésre sima felülettel is kapható.

Az előnyök ikonja

40 év garancia

Az előnyök ikonja

Feltűnő kialakítás

Elegáns pikkelyes megjelenés az úgynevezett V-horony segítségével minden egyes tetőfedő rombuszon

Az előnyök ikonja

Sokoldalúan alkalmazható

Alkalmazható hagyományos és modern stílus esetén is.

A 29 × 29-es tetőfedő rombusz színtáblázata

A tetőfedő rombuszok színválasztéka a klasszikus vöröstől a modern szürkén és a sötét árnyalatokon keresztül – mint például a természetes palára visszafogottan emlékeztető antracit – egészen a természetes barna tónusokig terjed. Standardszínben a következő PREFA tetőszínek állnak rendelkezésre:

Színek áttekintése (10)

szín

megnevezés

~ RAL

01 Braun

P.10 barna

7013

02 Anthrazit

P.10 antracit

7016

03 Schwarz

P.10 fekete

9005

04 Ziegelrot

P.10 téglavörös

8004

05 Oxydrot

P.10 oxidvörös

3009

06 Moosgrün

P.10 mohazöld

6005

07 Hellgrau

P.10 világosszürke

7005

11 Nussbraun

P.10 mogyoróbarna

8019

PREFA dunkelgrau ähnlich DB 703 oder RAL 7043

P.10 grafitszürke

7043

43 Steingrau

P.10 márványszürke

7031

Figyelmeztetések

  • A megadott RAL értékek csak közelítő értékek, melyek esetenként jelentősen eltérhetnek a PREFA valódi színeitől, és nem minden esetben felelnek meg a szubjektív színmeghatározásnak. 
  • Elsősorban a P.10 bevonatoknál a felület struktúrája miatt, szinte lehetetlen pontos értéket meghatározni. PREFA Siding színek a P.10 márványszürke, a P.10 homokszín, a P.10 patinazöld, világos tölgy, patinaszürke, dió, és silver tölgy erezett színek emellett olyan természetes színmintázatokat jelentenek, amelyek több színárnyalatból tevődnek össze.
  • Szalagok és lemezek natúr alumínium: A feldolgozás és a környezeti hatások miatt a felületi megjelenés változásai nem tartoznak a garancia hatálya alá. A tájékoztató lapon található leírást kérjük figyelembe venni!
  • Metálszínek esetén színbeli eltérések fordulhatnak elő.
  • A komplementer épületrészek pontos színmeghatározásához eredeti mintákra van szükség. 

Merítsen ötletet a 29 × 29-es PREFA tetőfedő rombuszokkal megvalósított projektekből.

Akár új épülete tetejét kívánja első alkalommal befedni, akár a régi tetőt szeretné felújítani, referenciagalériánkban és felújítási galériánkban számtalan inspiráló projektet talál a PREFA alumínium tetőfedő rombuszok felhasználásához.

Nagy formátumú pikkelyszerű megjelenés: Ez a termék is elnyerheti tetszését.

A valamivel nagyobb, 44 × 44-es tetőfedő rombusz minimalista formatervezést képvisel, és jól teljesít a V-horony nélkül is. Emellett már 12°-os tetőhajlásszögtől beépíthető és hafter nélkül, tehát közvetlen rögzítéssel gyorsan fektethető.

44x44 cm-es, kőhatású tetőfedő és homlokzatburkoló rombusz egy livói szépségszalon tetején (Olaszország)

Kérdése van a 29 × 29-es tetőfedő rombusszal kapcsolatban?

Túl egyszerű lenne, ha itt meg tudnánk adni egy összárat vagy meg tudnánk mondani, hogy egy Classic elem vagy homlokzatburkoló zsindely xy euróba kerül. Sajnos ez nem ilyen egyszerű, mert egy PREFA tető vagy PREFA homlokzat esetén tetőfedő szakemberünk alapos kalkulációjára van szükség. 

A fém tetők az ÖVE/ÖNORM EN 62305-3 szerint beépíthetők a külső villámvédelmi rendszerbe. A PREFA sima szalagos fedések (Prefalz és Falzonal) következésképpen a villámhárító berendezés természetes összetevőiként, és a PREFA kis formátumok (tetőlemezek, tetőzsindelyek, tetőpanelek, tetőfedő rombuszok) a levezető berendezés természetes összetevőjeként (egy kiegészítő villámhárító felhelyezésével és a földelésre csatlakoztatásával) engedélyezettek. Léteznek normatív kivételek, amelyek szerint például a fokozott kockázatú objektumokat (például robbanásveszélynek kitett épületeket) külön szabályok szerint kell kivitelezni. A PREFA tető- és homlokzati rendszerek külső villámvédelmi rendszerbe történő integrálását következésképpen objektumonként kell megtervezni. Adott objektum villámvédelmének szükségességéről és kivitelezéséről a villámvédelmi rendszer kivitelezőjétől, vagy engedéllyel rendelkező villanyszerelőtől kérhet információt. A villámvédelem témájával kapcsolatos további részletek itt találhatók.

A PREFA Classic elemektetőfedő zsindelyek és tetőfedő rombuszokFX.12-es tetőfedő panelek csekély súlyuknak köszönhetően kiválóan alkalmasak a meglévő régi tetők átfedésére. A meglevő tetőanyagra, mint pl. bitumenes zsindelyre és bitumenes lemezre való szerelés gyorsan elvégezhető. Az átfedés előfeltétele, hogy a tartószerkezet sérülésmentes, a tetőhajlásszög megfelelő legyen, és hogy az épületfizikai követelmények teljesüljenek!

Azokra az esetekre, ha erős jégeső nyomán a funkciót nem befolyásoló, azonban optikailag zavaró módon enyhe benyomódások keletkeznek, bizonyos feltételekkel a biztosítás kiterjedhet az optikai károkra is. Meglévő biztosításánál ügyeljen arra, hogy ne szerepeljen benne optikai károkra vonatkozó kizárás.

A fémeknek a környezettel való kémiai vagy elektrokémiai reakciói által okozott károsodását a fémek korróziójának nevezzük. A korrózió legismertebb formája a vas rozsdásodása.

Az alumínium szerkezeti anyagok rendkívül korrózióállók és rozsdamentesek!

Műszaki információk a 29 × 29-es PREFA tetőfedő rombusszal kapcsolatban

Alapanyag:

bevonatos alumínium, 0,7 mm vastag, coil coating bevonattal

Standard felület:

stukkó

Méretek:

290 × 290 mm, a fedett felületen (12 db/m²)

Minimális tetőhajlásszög:

22° (kb. 40%)

Súly:

kb. 2,6 kg/m²

Alátétszerkezet és elválasztó réteg*:

Teljes deszkázatra (min. 24 mm); 3,25 kN/m²-es mértékadó hóteher fölött, vagy 0-ás, I-es vagy II-es területi kategória esetén bitumenes elválasztó réteggel szerelt teljes deszkázatra fektethető.

* Az egyes országok szabványait és szakmai előírásait figyelembe kell venni.

Alaprögzítés:

közvetett, 1 PREFA bordásszeg 29 × 29 rombuszonként (azaz 12 PREFA bordásszeg négyzetméterenként)

Tetőrétegrend 29 × 29-es tetőfedő rombusz használata esetén

A PREFA alumíniumtetők szellőztetett alátétszerkezettel készülnek: ilyenkor a tetőfedést és a hőszigetelő réteget átszellőztetett közbenső réteg választja el egymástól. Ez lehetővé teszi például a lecsapódó pára elvezetését.

A tetőfedés szellőztetése a legtöbb esetben az első ábrán látható módon valósul meg. De a teljes padlástér is átszellőztethető (lásd a második ábrát).

Tervezés és alkalmazás

A bádogos szakembereinknek és építészeinknek szóló kiírások szövegeit, valamint a 29 × 29-es tetőfedő rombuszokkal kapcsolatos további részleteket innen tudja letölteni. Kivitelező partnereink a tetőfedő rombuszhoz tartozó szerelési útmutatót és szerelési tippeket, a tervezési útmutatót, a tetőfelmérési lapot és a kivitelezési videókat a szervizszolgáltatási felületen találják. (Csak partnercégek számára: Kérjük, készítse elő a hozzáférési adatokat; még nincsenek hozzáférési adatai? Akkor vegye fel a kapcsolatot az illetékes területi szaktanácsadóval.)

Megjegyzés kifejezetten építész- és tervezőirodák számára: A 3D- és BIM-adatok, valamint termékeink textúrái itt találhatók: digitális tervezés

Tartozékok a 29 × 29-es PREFA tetőfedő rombuszhoz

Az alábbiakban találja a PREFA tetőfedő rombusz tartozékainak listáját, a párkányelemtől és a szellőző gerincelemektől kezdve egészen a tetőbiztonsági termékekig (pl. hófogó és járórács). A színben megfelelő ereszcsatornákat és lefolyócsöveket a „Tető-vízelvezetés” menüpont alatt találja. A homlokzatburkolati rendszerek, az árvízvédelem és a fotovoltaikus termékek szintén a PREFA kínálatának részét képezik.

A tartozékok teljes és részletes listája az árlistánkban található (csak kivitelező cégek számára).

Indító elem 29 × 29-es tetőfedő rombuszhoz

-

Záró elem 29 × 29-es tetőfedő rombuszhoz

-

Hafter 29 × 29 tetőfedő rombuszhoz

szín: antracit

Párkányelem számára tetőfedő zsindelyhez, DS.19 tetőfedő zsindelyhez, tetőfedő rombuszokhoz, R.16 Classic elemhez és FX.12 tetőfedő panelhez.

1800 × 158 × 1,00 mm, előlyukasztott

Szellőző gerincelem (jet lüfter)

3.000 × 1,00 mm, 1.200 × 1,00 mm, önhordó Jet szellőzők átszellőztetett tetőkhöz

Végelem szellőző gerincelemhez

-

ÉL- és taréjgerincelem

500 × 1,00 mm

Kezdő elem él-/ taréjgerinc elemhez

-

Oromszegély

95 × 2.000 × 0,70 mm, rögzítő lemezzel

Biztonsági vápa

3.000 mm, duplafalcos kialakítással

Madárrács

125 × 2.000 × 0,7 mm, kereklyukú perforáció: 5/7 mm.

Szellőző szalag

négyzet alakú perforációval 6 mm, 1,00 × 250 mm und 1,00 × 333 mm

Cseppentő lemez

230 × 2.000 × 0,70 mm

PREFA Schneestopper für die Produkte Dachplatte und Dachraute 29 × 29 mit zusätzlicher Verlegeausklinkung zur genauen Ausrichtung auf die Schnürung​.

Hóvágók classic elemhez és 29 × 29 tetőfedő rombuszhoz

-

Hófogórúd tartó elem

3 átvezető nyílással hófogóprofilokhoz

XL kampó hófogórács rendszerekhez

5 rúddal, ideális tetősíkra telepített napelemes rendszerekhez

Hófogóprofil

3.000 mm; 25/25

Jégkarom

Hófogóprofilhoz megfelelő

Záróelem hófogórendszerhez

Lezáró elem hófogóprofilhoz

XL záróelem hófogórúd tartó elemhez

hófogóprofilhoz

Hófogórönk-tartó elem

140 mm-es átmérőjű farönkhöz

Solarhalter für Photovoltaikanlagen auf PREFA Dächern inklusive Abdeckkappe

Napelemtartó takaróelemmel

Hossz: 260 mm

Sunny napelemtartó

minden PREFA kiselemes- és állókorcos fedéshez alkalmazható

Zu sehen ist der PREFA Solarhalter Fix ohne Kreuzverbinder.

Fix napelemtartó

Fix napelem-modul beépítés PREFA kiselemes tetőfedésekhez Kereszttoldóval és anélkül is kapható. Kizárólag a PREFA profilsínek használata esetén alkalmazható, más termékekkel nem kompatibilis

Zu sehen ist der PREFA Solarhalter Vario ohne Kreuzverbinder.

Vario napelemtartó

Változtatható napelem-modul beépítés PREFA kiselemes tetőfedésekhez Kereszttoldóval és anélkül is kapható. Kizárólag a PREFA profilsínek használata esetén alkalmazható, más termékekkel nem kompatibilis.

Tetőlépcső

Állítható 12°–60° közötti tetőhajlásszöghöz; EN 516‑1‑A szerint vizsgálva.

Járórács tartó elem egy talppal

Állítható 12°–55° közötti tetőhajlásszöghöz; EN 516‑1‑A szerint vizsgálva

Járórács tartó elem két talppal

360 mm; Állítható 12°–55° közötti tetőhajlásszöghöz; EN 516‑1‑B szerint vizsgálva.

Járórács

250 × 420 mm, 250 × 600 mm, 250 × 800 mm, 250 × 1.200 mm, 360 × 800 mm, 360 × 1.200 mm; EN 516-1-A vagy. EN 516-1-B szerint vizsgálva

Járórács összekötő elem

-

Tetőbiztonsági kampó

EN 517 – B szerint

Biztonsági tetőhorog talpakon

EN 517 – B szerint

Szellőzőelem tetőfedő rombuszhoz 29 × 29

290 × 290 mm, Szellőző keresztmetszet: kb. 30 cm²

Pontszellőző sapka

szegecseléssel és ragasztással rögzíthető; szellőző keresztmetszet: kb. 30 cm²

Szellőző elem

Ø 100 mm, tetőhajlásszög: 12°-tól

Szellőzőcső

Ø 100 mm, Ø 120 mm; EPDM tömítéssel és takaróelemmel

Szellőzőcső csőgallér 100

Állandóan rugalmas EPDM csőhüvely a tetőátvezetésekhez az alsó tetőn 100–130 mm átmérővel.

Kivezető elem tetőfedő rombuszhoz 29 × 29

csőátvezetésekhez és 22°–52°, Ø 80 - 125 mm

Kivezető elem befalcolható

12°–52° közötti tetőhajlásszöghöz, Ø 80 - 125 mm

Univerzális kivezető elem 2 részes | befalcolható

⌀ 40–120 mm-es csőátvezetésekhez; 12°–52° közötti tetőhajlásszöghöz

Alátétlemez

hossz: 540 mm, szélesség: 125 mm

Vario keret

Vario keret: 120 – 600 mm, 600 – 1.020 mm, Változó hossz 150 – 980 mm, 12°–55° közötti tetőhajlásszöghöz

Tetőkibúvó ablak

-

Burkoló keretek roto & rotoq sorozathoz

számos méretben kapható

Burkoló keretek velux ablakokhoz

számos méretben kapható

Kéményfedél

700 × 700 mm, 800 × 800 mm, 1000 × 700 mm, 1100 × 800 mm, 1500 × 800 mm

Tetőre szerelhető vezetéktartó villámvédelmi vezetékhez

szegecselhető vastagság: 2 – 8 mm; befogható körszelvényű huzal átmérője: Ø 8 mm :

Speciális ragasztó készlet

tartalma: 1 készlet 290 ml-es PREFA speciális ragasztó, 1 db 60 ml-es felülettisztító, 1 db csiszolópapír, 1 db tisztítókendő, 2 db kinyomófej