Einfamilienhaus mit Walmdach und mit gelber Putzfassade; Das Dach wurde mit der PREFA Dachschindel in Anthrazit eingedeckt.

Tetőfedő zsindely

A PREFA tetőfedő zsindely olyan univerzális elem a tetőn, amely mind a korszerű, mind a klasszikus tetőszerkezetekhez megfelelő.

+6
olvasson tovább

A kis méretű, különösen könnyű alumínium tetőfedő zsindely mind a legkisebb felületeken, mind a legnagyobb projekteknél megmutatja, mennyire erős. Segítségével nemcsak az új tetők fedése, hanem a költséges felújítási projektek is optimálisan megvalósíthatók.

A termék a jól bevált zsindelyformát köti össze a kiváló minőségű, hosszú élettartamú alumíniummal. Ettől válik a PREFA tetőfedő zsindely ideális tetőburkolattá – függetlenül attól, hogy klasszikus tetőszerkezetekhez vagy modern épületszerkezetekhez használják. A nagy színválaszték szép és harmonikus tetőfelületekről gondoskodik, melyek ideálisan integrálódnak az épület többi részébe. A szükséges esőállóságot a hossz- és keresztoldali korcok garantálják. Ezáltal időjárásálló és biztonságos, ráadásul remek kinézetű tetőfedés jön létre.

P.10 fekete színű PREFA tetőfedő zsindellyel nemrég felújított tető hófogóval, PREFA alumíniummal burkolt kiugró tetőablakkal

A PREFA tetőfedő zsindelyek előnyei

Az előnyök ikonja

Rugalmas kivitelezés

Ideális választás a legkülönbözőbb tetőformák és tetőszerkezetek biztonságos fedésére, valamint régebbi, „karakteres” fedélszékekhez is.

Az előnyök ikonja

Számtalan standard szín

A különösen ellenálló P.10 színminőségben kapható. Alapesetben stukkó felülettel, igény esetén sima felülettel is kapható. A népszerű PREFA tetőfedő zsindelyek a klasszikus cseréphatástól az időtálló szürke és barna árnyalatokig számos színben kínálnak megbízható, hosszú élettartamú megoldást az új tető kialakításához.

Az előnyök ikonja

Számos tartozék

A rögzítéstől a hóvédelmen át a tetőbiztonságig – a PREFA eredeti tartozékok műszakilag tökéletesen illeszkednek egymáshoz.

Az előnyök ikonja

40 év garancia

Az előnyök ikonja

Rugalmas kivitelezés

Ideális választás a legkülönbözőbb tetőformák és tetőszerkezetek biztonságos fedésére, valamint régebbi, „karakteres” fedélszékekhez is.

Az előnyök ikonja

Számtalan standard szín

A különösen ellenálló P.10 színminőségben kapható. Alapesetben stukkó felülettel, igény esetén sima felülettel is kapható. A népszerű PREFA tetőfedő zsindelyek a klasszikus cseréphatástól az időtálló szürke és barna árnyalatokig számos színben kínálnak megbízható, hosszú élettartamú megoldást az új tető kialakításához.

Az előnyök ikonja

Számos tartozék

A rögzítéstől a hóvédelmen át a tetőbiztonságig – a PREFA eredeti tartozékok műszakilag tökéletesen illeszkednek egymáshoz.

Az előnyök ikonja

40 év garancia

Minden projektre testre szabva

A PREFA tetőfedő zsindelyek remekül megmunkálhatók. A változatosan felhasználható zsindellyel sokféle ív is lefedhető pl. ívelt álló tetőablak (fecskefarkú padlásablak, kerek tetőablak, ívelt tetőablak stb.). A zsindely bizonyos mértékben még a meglévő alátétszerkezet egyenetlenségeihez is igazodik, ahogy az például a 400 éves mezei ház és annak régi fedélszéke esetén látható:

Nemrég felújított tető ívelt kiugró tetőablakkal, P.10 antracit színű PREFA alumínium zsindellyel burkolt ablakkal

Szakértői tipp: A hangtompító csíknak csendesebbé teszi a PREFA tetőfedo zsindely

Az alumíniumtetők csendesebbek, mint gondolnánk. A hangokat minden ember másképp érzékeli. A zajkibocsátás minimalizálása érdekében a PREFA tetőfedő zsindelyek hangtompító csíkkal (FD.TEC) vannak ellátva. Az épület még magasabb komfortszintje érdekében vastagabb bitumenes elválasztó réteget is érdemes használni.

A PREFA tetőfedő zsindely színtáblázata : Matt, elegáns kivitel, számos színben

A tetőfedő zsindely stukkó felülettel, számtalan alapszínben kapható. A nagy színválaszték szép és harmonikus tetőfelületekről gondoskodik új tetőépítés és felújítás során. A PREFA színpalettája a klasszikus cseréphatástól a modern szürke és természetes barna árnyalatokig terjed. Standardszínben a következő tetőszínek állnak rendelkezésre:

Színek áttekintése (10)

szín

megnevezés

~ RAL

01 Braun

P.10 barna

7013

02 Anthrazit

P.10 antracit

7016

03 Schwarz

P.10 fekete

9005

04 Ziegelrot

P.10 téglavörös

8004

05 Oxydrot

P.10 oxidvörös

3009

06 Moosgrün

P.10 mohazöld

6005

07 Hellgrau

P.10 világosszürke

7005

11 Nussbraun

P.10 mogyoróbarna

8019

PREFA dunkelgrau ähnlich DB 703 oder RAL 7043

P.10 grafitszürke

7043

43 Steingrau

P.10 márványszürke

7031

Figyelmeztetések

  • A megadott RAL értékek csak közelítő értékek, melyek esetenként jelentősen eltérhetnek a PREFA valódi színeitől, és nem minden esetben felelnek meg a szubjektív színmeghatározásnak. 
  • Elsősorban a P.10 bevonatoknál a felület struktúrája miatt, szinte lehetetlen pontos értéket meghatározni.
  • Natúr alumínium: A feldolgozás és a környezeti hatások miatt a felületi megjelenés változásai nem tartoznak a garancia hatálya alá. A tájékoztató lapon található leírást kérjük figyelembe venni!
  • Metálszínek esetén színbeli eltérések fordulhatnak elő.
  • A komplementer épületrészek pontos színmeghatározásához eredeti mintákra van szükség. 

Ez a termék is elnyerheti tetszését: DS.19 tetőfedő zsindely

A DS.19 tetőfedő zsindely formák és felhasználhatóság tekintetében új szintre emeli az elvárásokat: Már 17°-os tetőhajlásszögtől is lerakható, 480 × 262 mm-es méretével pedig nagyobb, mint a klasszikus tetőfedő zsindelyek.

Kérdése van a PREFA tetőfedő zsindellyel kapcsolatban?

Túl egyszerű lenne, ha itt meg tudnánk adni egy összárat vagy meg tudnánk mondani, hogy egy Classic elem vagy homlokzatburkoló zsindely xy euróba kerül. Sajnos ez nem ilyen egyszerű, mert egy PREFA tető vagy PREFA homlokzat esetén tetőfedő szakemberünk alapos kalkulációjára van szükség. 

Az MSZ EN 62305-3 szabvány a fémtetőket a villámvédelmi rendszer természetes részeként határozza meg. A PREFA sík fedései (Prefalz és Falzonal) ennélfogva a felfogóberendezés természetes részeként, a PREFA kiselemes termékei (Classic elemek, tetőfedő zsindelyek, tetőfedő panelek, tetőfedő rombuszok) pedig a villámvédelmi rendszer természetes levezető részeként szolgálhatnak (kiegészítő felfogócsúcs felszerelése és földelés szükséges).

A PREFA Classic elemektetőfedő zsindelyek és tetőfedő rombuszokFX.12-es tetőfedő panelek csekély súlyuknak köszönhetően kiválóan alkalmasak a meglévő régi tetők átfedésére. A meglevő tetőanyagra, mint pl. bitumenes zsindelyre és bitumenes lemezre való szerelés gyorsan elvégezhető. Az átfedés előfeltétele, hogy a tartószerkezet sérülésmentes, a tetőhajlásszög megfelelő legyen, és hogy az épületfizikai követelmények teljesüljenek!

Azokra az esetekre, ha erős jégeső nyomán a funkciót nem befolyásoló, azonban optikailag zavaró módon enyhe benyomódások keletkeznek, bizonyos feltételekkel a biztosítás kiterjedhet az optikai károkra is. Meglévő biztosításánál ügyeljen arra, hogy ne szerepeljen benne optikai károkra vonatkozó kizárás.

A fémeknek a környezettel való kémiai vagy elektrokémiai reakciói által okozott károsodását a fémek korróziójának nevezzük. A korrózió legismertebb formája a vas rozsdásodása.

Az alumínium szerkezeti anyagok rendkívül korrózióállók és rozsdamentesek!

A tartószerkezetnél lehetőleg ≥ 7° (13%) hajlásszöget kell tervezni. Az adott országban érvényes szabványokat és szakmai szabályokat azonban figyelembe kell venni.

A PREFA termékek felülete termékenként kapható sima felülettel vagy stukkó-dombornyomással. A domborító hengerekkel, stukkó-dombornyomással készült anyag szilárdsága még nagyobb, ezáltal az alumínium kevésbé érzékeny a megmunkálási nyomokra, és következésképpen könnyebben felrakható.

Műszaki információk

Alapanyag:

bevonatos alumínium, 0,7 mm vastag, coil coating bevonattal

Standard felület:

stukkó

Méretek:

420 × 240 mm, a fedett felületen (10 db/m²)

Súly:

kb. 2,5 kg/m²

Minimális tetőhajlásszög:

25° (kb. 47%)

Alátétszerkezet és elválasztó réteg*:

Teljes deszkázatra (min. 24 mm); 3,25 kN/m²-es mértékadó hóteher fölött, vagy 0-ás, I-es vagy II-es területi kategória esetén bitumenes elválasztó réteggel szerelt teljes deszkázatra fektethető.

* Az egyes országok szabványait és szakmai előírásait figyelembe kell venni.

Alaprögzítés:

közvetett, 1 PREFA patenthafter és bordásszeg tetőfedő- és homlokzatburkoló zsindelyenként (azaz 10 PREFA patenthafter és bordásszeg négyzetméterenként)

A PREFA tetőfedő zsindelyek tetőrétegrendje

A PREFA alumíniumtetők szellőztetett alátétszerkezettel készülnek: ilyenkor a tetőfedést és a hőszigetelő réteget szellőztetett közbenső réteg választja el egymástól. Ez lehetővé teszi például a lecsapódó pára elvezetését.

A tetőburkolat szellőztetése a legtöbb esetben az első ábrán látható módon valósul meg. De a teljes padlástér is átszellőztethető (lásd a második ábrát).

Tervezés és alkalmazás

A PREFA tetőfedő zsindelyhez tartozó a részleteket innen tudja letölteni. A tetőfedő zsindelyhez tartozó szerelési útmutatók és szerelési tippek, a tervezési útmutató, a tetőfelmérési lap és a szerelési videók a szervizszolgáltatási felületen találhatók. (Kizárólag bádogos és tetőfedő partnercégek számára: kérjük, készítse elő a hozzáférési adatokat. Még nincsenek hozzáférési adatai? Akkor kérjük, vegye fel a kapcsolatot az illetékes PREFA területi értékesítési vezetővel.)

Megjegyzés építészeti és tervezőirodák számára: A 3D- és BIM-adatok, valamint termékeink textúrái itt találhatók: digitális tervezés

Tartozékok

Az alábbiakban a PREFA tetőfedő zsindely tartozékainak listáját találja, az oromszegélytől és a szellőző gerincelemektől kezdve egészen a tetőbiztonsági termékekig (pl. hófogó és járórács). A színben megfelelő alumínium ereszcsatornákat és lefolyócsöveket a Tető-vízelvezetés menüpont alatt találja. A kiváló minőségű homlokzatburkolati rendszerek, az árvízvédelem és a fotovoltaikus termékek szintén a PREFA jól bevált kínálatának részét képezik.

A tartozékok teljes és részletes listája az árlistánkban.

Illesztőzsindely

840 × 240 mm,Önállóan tetőfedésre nem alkalmas, csak kiegészítésként oldalsó csatlakozásokhoz alkalmazható tetőfedő zsindelyeknél

Patent hafter

Classic elemhez, tetőfedő zsindelyhez és DS.19 tetőfedő zsindelyhez; Anyag: natúr alumíniumötvözet

Párkányelem számára tetőfedő zsindelyhez, DS.19 tetőfedő zsindelyhez, tetőfedő rombuszokhoz, R.16 Classic elemhez és FX.12 tetőfedő panelhez.

1800 × 158 × 1,00 mm, előlyukasztott

Szellőző gerincelem (jet lüfter)

3.000 × 1,00 mm, 1.200 × 1,00 mm, önhordó Jet szellőzők átszellőztetett tetőkhöz

Végelem szellőző gerincelemhez

-

ÉL- és taréjgerincelem

500 × 1,00 mm

Kezdő elem él-/ taréjgerinc elemhez

-

Oromszegély

95 × 2.000 × 0,70 mm, rögzítő lemezzel

Biztonsági vápa

3.000 mm, duplafalcos kialakítással

Madárrács

125 × 2.000 × 0,7 mm, kereklyukú perforáció: 5/7 mm.

Szellőző szalag

négyzet alakú perforációval 6 mm, 1,00 × 250 mm und 1,00 × 333 mm

Cseppentő lemez

230 × 2.000 × 0,70 mm

Hóvágók tetőfedő zsindelyhez

-

Hófogórúd tartó elem

3 átvezető nyílással hófogóprofilokhoz

XL kampó hófogórács rendszerekhez

5 rúddal, ideális tetősíkra telepített napelemes rendszerekhez

Hófogóprofil

3.000 mm; 25/25

Jégkarom

Hófogóprofilhoz megfelelő

Záróelem hófogórendszerhez

Lezáró elem hófogóprofilhoz

XL záróelem hófogórúd tartó elemhez

hófogóprofilhoz

Hófogórönk-tartó elem

140 mm-es átmérőjű farönkhöz

Solarhalter für Photovoltaikanlagen auf PREFA Dächern inklusive Abdeckkappe

Napelemtartó takaróelemmel

Hossz: 260 mm

Sunny napelemtartó

minden PREFA kiselemes- és állókorcos fedéshez alkalmazható

Zu sehen ist der PREFA Solarhalter Fix ohne Kreuzverbinder.

Fix napelemtartó

Fix napelem-modul beépítés PREFA kiselemes tetőfedésekhez Kereszttoldóval és anélkül is kapható. Kizárólag a PREFA profilsínek használata esetén alkalmazható, más termékekkel nem kompatibilis

Zu sehen ist der PREFA Solarhalter Vario ohne Kreuzverbinder.

Vario napelemtartó

Változtatható napelem-modul beépítés PREFA kiselemes tetőfedésekhez Kereszttoldóval és anélkül is kapható. Kizárólag a PREFA profilsínek használata esetén alkalmazható, más termékekkel nem kompatibilis.

Tetőlépcső

Állítható 12°–60° közötti tetőhajlásszöghöz; EN 516‑1‑A szerint vizsgálva.

Járórács tartó elem egy talppal

Állítható 12°–55° közötti tetőhajlásszöghöz; EN 516‑1‑A szerint vizsgálva

Járórács tartó elem két talppal

360 mm; Állítható 12°–55° közötti tetőhajlásszöghöz; EN 516‑1‑B szerint vizsgálva.

Járórács

250 × 420 mm, 250 × 600 mm, 250 × 800 mm, 250 × 1.200 mm, 360 × 800 mm, 360 × 1.200 mm; EN 516-1-A vagy. EN 516-1-B szerint vizsgálva

Járórács összekötő elem

-

Tetőbiztonsági kampó

EN 517 – B szerint

Biztonsági tetőhorog talpakon

EN 517 – B szerint

Szellőzőelem tetőfedő zsindelyhez

420 × 240 mm, Szellőző keresztmetszet: kb. 30 cm²

Pontszellőző sapka

szegecseléssel és ragasztással rögzíthető; szellőző keresztmetszet: kb. 30 cm²

Szellőző elem

Ø 100 mm, tetőhajlásszög: 12°-tól

Szellőzőcső

Ø 100 mm, Ø 120 mm; EPDM tömítéssel és takaróelemmel

Szellőzőcső csőgallér 100

Állandóan rugalmas EPDM csőhüvely a tetőátvezetésekhez az alsó tetőn 100–130 mm átmérővel.

Kivezető elem befalcolható

12°–52° közötti tetőhajlásszöghöz, Ø 80 - 125 mm

Univerzális kivezető elem 2 részes | befalcolható

⌀ 40–120 mm-es csőátvezetésekhez; 12°–52° közötti tetőhajlásszöghöz

Alátétlemez

hossz: 540 mm, szélesség: 125 mm

Vario keret

Vario keret: 120 – 600 mm, 600 – 1.020 mm, Változó hossz 150 – 980 mm, 12°–55° közötti tetőhajlásszöghöz

Tetőkibúvó ablak

-

Burkoló keretek roto & rotoq sorozathoz

számos méretben kapható

Burkoló keretek velux ablakokhoz

számos méretben kapható

Kéményfedél

700 × 700 mm, 800 × 800 mm, 1000 × 700 mm, 1100 × 800 mm, 1500 × 800 mm

Tetőre szerelhető vezetéktartó villámvédelmi vezetékhez

szegecselhető vastagság: 2 – 8 mm; befogható körszelvényű huzal átmérője: Ø 8 mm :

Speciális ragasztó készlet

tartalma: 1 készlet 290 ml-es PREFA speciális ragasztó, 1 db 60 ml-es felülettisztító, 1 db csiszolópapír, 1 db tisztítókendő, 2 db kinyomófej