DS.19 tetőfedő zsindely

Nagy formátum, kis súly, gyors kivitelezés

+6
olvasson tovább

A DS.19 tetőfedő zsindely nemcsak vizuális élményt jelent, hiszen már alig 17°-os tetőhajlásszögtől is beépíthető; így új mércét jelent ebben a termékkategóriában.

480 × 262 mm-es méretével a DS.19 zsindely valamivel nagyobb, mint a klasszikus PREFA tetőfedő zsindely, ezáltal még gyorsabban és hatékonyabban beépíthető. Csak nyolc darab DS.19 elemre van szükség m²-enként, összesen alig 2,75 kg/m²-es (könnyű-)súllyal.

P.10 antracit színű PREFA DS.19 tetőfedő zsindely hófogókkal, tetőablakokkal és kéménnyel

A könnyű DS.19 alumínium tetőfedő zsindely a legkisebb felülettől a legnagyobb projektekig megmutatja előnyeit. A fekvőkorcos rendszernek köszönhetően a DS.19 tetőfedő zsindely – valamennyi PREFA tetőfedő termékhez hasonlóan – rendkívül vihar- és időjárásálló. A speciális kialakítás révén a zsindelyek optikailag is legszebb oldalukat mutatják kifelé.

A DS.19 zsindelyek alkalmasak klasszikusan hagyományos tetőszerkezetekhez, de izgalmas kontrasztot teremthetnek a korszerű építészetben is.

P.10 antracit színű DS.19 tetőfedő zsindellyel fedett hatalmas tető- és homlokzatfelületek, a homlokoldalon a homlokzat burkolata fából készült

A PREFA DS.19 tetőfedő zsindelyek előnyei

Az előnyök ikonja

Minden projekthez

a legkisebb épülettől a legnagyobbig

Az előnyök ikonja

Modern megjelenés és nagy színválaszték P.10 minőségben

Számtalan standard színben, stukkó vagy – kérésre – sima felülettel is kapható.

Az előnyök ikonja

sokrétűen alkalmazható

17°-os tetőhajlásszögtől beépíthető

Az előnyök ikonja

Minden projekthez

a legkisebb épülettől a legnagyobbig

Az előnyök ikonja

Modern megjelenés és nagy színválaszték P.10 minőségben

Számtalan standard színben, stukkó vagy – kérésre – sima felülettel is kapható.

Az előnyök ikonja

sokrétűen alkalmazható

17°-os tetőhajlásszögtől beépíthető

DS.19 tetőfedő zsindely színtáblázata

A PREFA DS.19 tetőfedő zsindely színpalettája a klasszikus cseréphatástól a szürke modern fokozatain át a természetes barna árnyalatokig terjed. Standardszínben a következő PREFA tetőszínek állnak rendelkezésre:

Színek áttekintése (10)

szín

megnevezés

~ RAL

01 Braun

P.10 barna

7013

02 Anthrazit

P.10 antracit

7016

03 Schwarz

P.10 fekete

9005

04 Ziegelrot

P.10 téglavörös

8004

05 Oxydrot

P.10 oxidvörös

3009

06 Moosgrün

P.10 mohazöld

6005

07 Hellgrau

P.10 világosszürke

7005

11 Nussbraun

P.10 mogyoróbarna

8019

PREFA dunkelgrau ähnlich DB 703 oder RAL 7043

P.10 grafitszürke

7043

43 Steingrau

P.10 márványszürke

7031

Figyelmeztetések

  • A megadott RAL értékek csak közelítő értékek, melyek esetenként jelentősen eltérhetnek a PREFA valódi színeitől, és nem minden esetben felelnek meg a szubjektív színmeghatározásnak. 
  • Elsősorban a P.10 bevonatoknál a felület struktúrája miatt, szinte lehetetlen pontos értéket meghatározni.
  • Natúr alumínium: A feldolgozás és a környezeti hatások miatt a felületi megjelenés változásai nem tartoznak a garancia hatálya alá. A tájékoztató lapon található leírást kérjük figyelembe venni!
  • Metálszínek esetén színbeli eltérések fordulhatnak elő.
  • A komplementer épületrészek pontos színmeghatározásához eredeti mintákra van szükség. 

Merítsen ötletet a PREFA DS.19 tetőfedő zsindellyel megvalósított projektekből.

Akár új tetőburkolatot szeretne, akár a régi tetőt szeretné felújítani, referenciagalériánkban és felújítási galériánkban számtalan inspiráló projektet talál a PREFA alumínium DS.19 tetőfedő zsindelyek felhasználásához. Itt meg is tekinthet néhány PREFA referenciaépületet:

Ez a termék is elnyerheti tetszését: Klasszikus tetőfedő zsindely

A kis méretű, különösen könnyű alumínium tetőfedő zsindely előnyei mind a legkisebb felületeken, mind a legnagyobb projekteknél megmutatkoznak. Segítségével nemcsak a tetők egyszerű újrahúzása, hanem a költséges felújítási projektek is optimálisan megvalósíthatók.

Kérdése van a DS.19 tetőfedő zsindellyel kapcsolatban?

Túl egyszerű lenne, ha itt meg tudnánk adni egy összárat vagy meg tudnánk mondani, hogy egy Classic elem vagy homlokzatburkoló zsindely xy euróba kerül. Sajnos ez nem ilyen egyszerű, mert egy PREFA tető vagy PREFA homlokzat esetén tetőfedő szakemberünk alapos kalkulációjára van szükség. 

Az MSZ EN 62305-3 szabvány a fémtetőket a villámvédelmi rendszer természetes részeként határozza meg. A PREFA sík fedései (Prefalz és Falzonal) ennélfogva a felfogóberendezés természetes részeként, a PREFA kiselemes termékei (Classic elemek, tetőfedő zsindelyek, tetőfedő panelek, tetőfedő rombuszok) pedig a villámvédelmi rendszer természetes levezető részeként szolgálhatnak (kiegészítő felfogócsúcs felszerelése és földelés szükséges).

A PREFA Classic elemektetőfedő zsindelyek és tetőfedő rombuszokFX.12-es tetőfedő panelek csekély súlyuknak köszönhetően kiválóan alkalmasak a meglévő régi tetők átfedésére. A meglevő tetőanyagra, mint pl. bitumenes zsindelyre és bitumenes lemezre való szerelés gyorsan elvégezhető. Az átfedés előfeltétele, hogy a tartószerkezet sérülésmentes, a tetőhajlásszög megfelelő legyen, és hogy az épületfizikai követelmények teljesüljenek!

Azokra az esetekre, ha erős jégeső nyomán a funkciót nem befolyásoló, azonban optikailag zavaró módon enyhe benyomódások keletkeznek, bizonyos feltételekkel a biztosítás kiterjedhet az optikai károkra is. Meglévő biztosításánál ügyeljen arra, hogy ne szerepeljen benne optikai károkra vonatkozó kizárás.

A fémeknek a környezettel való kémiai vagy elektrokémiai reakciói által okozott károsodását a fémek korróziójának nevezzük. A korrózió legismertebb formája a vas rozsdásodása.

Az alumínium szerkezeti anyagok rendkívül korrózióállók és rozsdamentesek!

Szakértői tipp: A HANGTOMPÍTÓ CSÍKNAK CSENDESEBBÉ TESZI A DS.19 TETŐFEDŐ ZSINDELY

Az alumíniumtetők csendesebbek, mint gondolnánk. A hangokat minden ember másképp érzékeli. A zajkibocsátás minimalizálása érdekében a DS.19 tetőfedő zsindelyek hangtompító csíkkal (FD.TEC) vannak ellátva. Az épület még magasabb komfortszintje érdekében vastagabb bitumenes elválasztó réteget is érdemes használni.

Műszaki információk

Alapanyag:

bevonatos alumínium, 0,7 mm vastag, coil coating bevonattal

Standard felület:

stukkó

Méretek:

480 × 262 mm, a fedett felületen (8 db/m²)

Súly:

kb. 2,75 kg/m²

Minimális tetőhajlásszög:

17° (kb. 31%)

Alátétszerkezet és elválasztó réteg*:

Teljes deszkázatra (min. 24 mm); 17–25°-tól bitumenes elválasztó réteg szükséges; 3,25 kN/m²-es mértékadó hóteher fölött, vagy 0-ás, I-es vagy II-es területi kategória esetén bitumenes elválasztó réteggel szerelt teljes deszkázatra fektethető.

* Az egyes országok szabványait és szakmai előírásait figyelembe kell venni.

Alaprögzítés:

közvetett, 1 PREFA patenthafter és bordásszeg DS.19 tetőfedő zsindelyenként (azaz 8 PREFA patenthafter és bordásszeg négyzetméterenként)

Tetőrétegrend

A PREFA alumíniumtetők szellőztetett alátétszerkezettel készülnek: ilyenkor a tetőfedést és a hőszigetelő réteget szellőztetett közbenső réteg választja el egymástól. Ez lehetővé teszi például a lecsapódó pára elvezetését.

A tetőburkolat szellőztetése a legtöbb esetben az első ábrán látható módon valósul meg. De a teljes padlástér is átszellőztethető (jobb oldali ábra).

Tervezés és alkalmazás

Itt letöltheti a DS.19 további részleteket. Szerelési partnereink a tetőre vonatkozó szerelési útmutatót és szerelési tippeket, a tervezési útmutatót, valamint a tetőfelmérési lapot a szervizszolgáltatási felületen találják. (Kizárólag bádogos és tetőfedő partnercégek számára – kérjük, készítse elő a hozzáférési adatokat. Még nincsenek hozzáférési adatai? Akkor vegye fel a kapcsolatot az illetékes területi értékesítési vezetővel.)

Megjegyzés kifejezetten építész- és tervezőirodák számára: A 3D- és BIM-adatok, valamint termékeink textúrái itt találhatók: digitális tervezés

Tartozékok a DS.19 tetőfedő zsindelyhez

Itt találja a DS.19 tetőfedő zsindely tartozéklistáját a párkányelemtől és a szellőző gerincelemektől kezdve egészen a hófogókig, a járórácsig és a tetőtéri ablakkeretekig.

A tartozékok teljes és részletes listája az árlistánkban.

PREFA Passschindel DS.19

Illesztőzsindely DS.19

245 × 262 mm; Önállóan tetőfedésre nem alkalmas, csak kiegészítésként oldalsó csatlakozásokhoz alkalmazható DS.19-es tetőfedő zsindelyeknél.

Patent hafter

Classic elemhez, tetőfedő zsindelyhez és DS.19 tetőfedő zsindelyhez; Anyag: natúr alumíniumötvözet

Párkányelem számára tetőfedő zsindelyhez, DS.19 tetőfedő zsindelyhez, tetőfedő rombuszokhoz, R.16 Classic elemhez és FX.12 tetőfedő panelhez.

1800 × 158 × 1,00 mm, előlyukasztott

Szellőző gerincelem (jet lüfter)

3.000 × 1,00 mm, 1.200 × 1,00 mm, önhordó Jet szellőzők átszellőztetett tetőkhöz

Végelem szellőző gerincelemhez

-

ÉL- és taréjgerincelem

500 × 1,00 mm

Kezdő elem él-/ taréjgerinc elemhez

-

Oromszegély

95 × 2.000 × 0,70 mm, rögzítő lemezzel

Biztonsági vápa

3.000 mm, duplafalcos kialakítással

Madárrács

125 × 2.000 × 0,7 mm, kereklyukú perforáció: 5/7 mm.

Szellőző szalag

négyzet alakú perforációval 6 mm, 1,00 × 250 mm und 1,00 × 333 mm

Cseppentő lemez

230 × 2.000 × 0,70 mm

Hóvágók R.16, FF.12 és DS.19 elemhez

-

Hófogórúd tartó elem

3 átvezető nyílással hófogóprofilokhoz

XL kampó hófogórács rendszerekhez

5 rúddal, ideális tetősíkra telepített napelemes rendszerekhez

Hófogóprofil

3.000 mm; 25/25

Jégkarom

Hófogóprofilhoz megfelelő

Záróelem hófogórendszerhez

Lezáró elem hófogóprofilhoz

XL záróelem hófogórúd tartó elemhez

hófogóprofilhoz

Solarhalter für Photovoltaikanlagen auf PREFA Dächern inklusive Abdeckkappe

Napelemtartó takaróelemmel

Hossz: 260 mm

Sunny napelemtartó

minden PREFA kiselemes- és állókorcos fedéshez alkalmazható

Zu sehen ist der PREFA Solarhalter Fix ohne Kreuzverbinder.

Fix napelemtartó

Fix napelem-modul beépítés PREFA kiselemes tetőfedésekhez Kereszttoldóval és anélkül is kapható. Kizárólag a PREFA profilsínek használata esetén alkalmazható, más termékekkel nem kompatibilis

Zu sehen ist der PREFA Solarhalter Vario ohne Kreuzverbinder.

Vario napelemtartó

Változtatható napelem-modul beépítés PREFA kiselemes tetőfedésekhez Kereszttoldóval és anélkül is kapható. Kizárólag a PREFA profilsínek használata esetén alkalmazható, más termékekkel nem kompatibilis.

Hófogórönk-tartó elem

140 mm-es átmérőjű farönkhöz

Tetőlépcső

Állítható 12°–60° közötti tetőhajlásszöghöz; EN 516‑1‑A szerint vizsgálva.

Járórács tartó elem egy talppal

Állítható 12°–55° közötti tetőhajlásszöghöz; EN 516‑1‑A szerint vizsgálva

Járórács tartó elem két talppal

360 mm; Állítható 12°–55° közötti tetőhajlásszöghöz; EN 516‑1‑B szerint vizsgálva.

Járórács

250 × 420 mm, 250 × 600 mm, 250 × 800 mm, 250 × 1.200 mm, 360 × 800 mm, 360 × 1.200 mm; EN 516-1-A vagy. EN 516-1-B szerint vizsgálva

Járórács összekötő elem

-

Tetőbiztonsági kampó

EN 517 – B szerint

Biztonsági tetőhorog talpakon

EN 517 – B szerint

Pontszellőző, DS.19 tetőfedő zsindelyhez

480 × 262 mm, szellőzési keresztmetszet: kb. 30 cm²

Pontszellőző sapka

szegecseléssel és ragasztással rögzíthető; szellőző keresztmetszet: kb. 30 cm²

Szellőző elem

Ø 100 mm, tetőhajlásszög: 12°-tól

Szellőzőcső csőgallér 100

Állandóan rugalmas EPDM csőhüvely a tetőátvezetésekhez az alsó tetőn 100–130 mm átmérővel.

Kivezető elem DS.19 tetőfedő zsindelyhez

⌀ 80–125 mm-es csőátvezetésekhez és 17°–35° közötti tetőhajlásszögekhez

Kivezető elem befalcolható

12°–52° közötti tetőhajlásszöghöz, Ø 80 - 125 mm

Univerzális kivezető elem 2 részes | befalcolható

⌀ 40–120 mm-es csőátvezetésekhez; 12°–52° közötti tetőhajlásszöghöz

Alátétlemez tetőfedő rombuszhoz 44 × 44 és ds.19 tetőfedő zsindelyhez

hossz: 680 mm, szélesség: 125 mm

Vario keret

Vario keret: 120 – 600 mm, 600 – 1.020 mm, Változó hossz 150 – 980 mm, 12°–55° közötti tetőhajlásszöghöz

Tetőkibúvó ablak

-

Burkoló keretek roto & rotoq sorozathoz

számos méretben kapható

Kéményfedél

700 × 700 mm, 800 × 800 mm, 1000 × 700 mm, 1100 × 800 mm, 1500 × 800 mm

Tetőre szerelhető vezetéktartó villámvédelmi vezetékhez

szegecselhető vastagság: 2 – 8 mm; befogható körszelvényű huzal átmérője: Ø 8 mm :

Speciális ragasztó készlet

tartalma: 1 készlet 290 ml-es PREFA speciális ragasztó, 1 db 60 ml-es felülettisztító, 1 db csiszolópapír, 1 db tisztítókendő, 2 db kinyomófej