Keresés a honlapon (a keresés elindítása után átirányítjuk Önt a keresési eredmények oldalára)

MILYEN TARTÓSZERKEZETRE VAN SZÜKSÉG PREFA TETŐ ESETÉN?

  • A PREFA Classic elemet legalább 30 × 50 mm méretezésű tetőlécekből álló keresztlécezésre lehet lerakni közbenső futóléccel (anyagigény: kb. 5 folyóméter futóléc/m²) Feltétlenül figyelni kell a főlécek közötti 419 mm-es léctávolságra. A közbenső lécezést semmiképp sem szabad kihagyni, az szolgál többek között a hóvágók alátámasztásaként. A statikai követelményeket, valamint a szarufák közötti távolságot figyelembe kell venni a számításkor.
  • A PREFA tetőfedő zsindelyeket, tetőfedő rombuszokat, FX.12-es tetőfedő paneleket és a PREFALZ elemeket teljes héjazatra kell fektetni. A PREFA Classic elem lefektethető teljes héjazatra. A teljes héjazatot az érvényes szabványoknak megfelelően kell kivitelezni. Az ÖNORM B2215:2009 jelű szabványnak megfelelően legalább 24 mm vastag és 80 - 160 mm széles. A DIN 4074 T1 jelű szabványnak megfelelően legalább 24 mm vastag és 100 - 160 mm széles. A statikai követelményeket, valamint a szarufák közötti távolságot figyelembe kell venni a tartószerkezet számításakor.
  • Egy 3,25 kN/m²-es normál hóterhelés fölött (CH: 925 m-es referencia magasság) vagy egy 0-ás, I-es vagy II-es besorolású területen a teljes héjazatra kell lefektetni az elemeket bitumen elválasztó réteggel. 0-ás és I-es besorolású területek nincsenek Svájcban és Ausztriában.

Az elválasztó réteg egy olyan réteg, ami elválasztja a fémet az alátétszerkezettől. Az elválasztó réteg feladatai a következők:

  • megvédi a fém hátoldalát a káros alkáli és egyéb hatásokkal szemben, melyeket a favédőszerek okozhatnak,
  • javítja a csúszóképességet termikus hosszváltozások esetén,
  • megvédi a deszkázatot vagy a fa alapanyagú lemezeket az építés ideje alatti nedvességtől,
  • javítja a hangszigetelést
  • csökkenti a fogadószerkezet felületi egyenetlenségeit

Általánosságban javasoljuk a bitumen elválasztó réteg alkalmazását!

PREFA FOTÓSZERVIZ

AZ ÖN HÁZÁNAK PREFA ELŐNÉZETE

Egy fotómontázs segítségével megmutatjuk, milyen szépen néz ki a háza egy PREFA tetővel vagy egy PREFA homlokzattal.

A FOTÓSZERVIZHEZ
Tájékoztató anyag

INGYENES PROSPEKTUSOK RENDELÉSE

Tető, homlokzat, vízelvezetés - a PREFA termékeivel otthona nem csak jól néz ki, hanem a lehető legjobb védelemben is részesül!

INGYENESEN RENDELHETŐ
PREFA termékek

PREFA TERMÉKVÁLASZTÉK

Ismerje meg a PREFA széles termékválasztékát és találja meg a házához az ideális tetőt és homlokzatot. Tökéletes új építéshez és felújításhoz! 

TERMÉKVÁLASZTÉK MEGTEKINTÉSE
Kapcsolat