Küppelwalmdach mit einem Turm, eingedeckt mit der Aluminium Dachraute 44 × 44 in Anthrazit.

Tetőfedő rombusz 44 × 44

Minimális súly, maximális hatékonyság a kezelés során: A 44 x 44-es tetőfedő rombusz gyors és költséghatékony beszerelést tesz lehetővé.

+6
olvasson tovább

A 44 x 44-es tetőfedő rombusz nagy formátuma különösen elegáns és modern megjelenést kölcsönöz az épületnek. 2,6 kg/m² súlyával nem csupán nagyon könnyű, hanem az integrált rögzítősávok révén gyors és költséghatékonyabb beszerelést is lehetővé tesz. Négyzetméterenként csak kb. öt tetőfedő rombuszra van szükség. Ez további időt takarít meg. A fekvőkorcos rendszernek és a jól elosztott rögzítésnek köszönhetően a 44×44-es tetőfedő rombusz rendkívül vihar- és időjárásálló.

Részletes kép a PREFA tetőfedő rombuszról 44 × 44 cm méretben, stukkó felülettel, P.10 márványszürke színben, hófogóval

A PREFA tetőfedő rombusszal karakteres tetőket építhet, ismerős mintákkal. Egy jól bevált, időtálló tetőmegjelenést tölt meg élettel, ugyanakkor teljesen új és modern tartalommal is. Az anyag is modern: A 0,7 mm vastag, coil coating bevonatos alumínium maximális tartósságot és szélsőséges időjárási viszonyokkal szembeni ellenállást biztosít. Az új építéseknél és felújításoknál a tökéletesre hangolt komplett rendszer, az alacsony önsúly és a jól bevált fekvőkorcos technológia problémamentes beépítést biztosít.

Klasszikus családi ház nyeregtetővel,mohazöld alumínium tetőfedéssel,zöld redőnyökkel

A 44 x 44-es tetőfedő rombusz előnyei

Az előnyök ikonja

A színek sokfélesége

számos standard színben kapható 

Az előnyök ikonja

40 év garancia

Az előnyök ikonja

Új rögzítőrendszer

gyors beépítés a beépített rögzítősávnak köszönhetően (rögzítőszalag, ragasztó nélkül) és 12 fokos tetőhajlásszögtől használható

Az előnyök ikonja

Bevált megjelenés

hagyományos forma modern hangsúlyokkal

Az előnyök ikonja

A színek sokfélesége

számos standard színben kapható 

Az előnyök ikonja

40 év garancia

Az előnyök ikonja

Új rögzítőrendszer

gyors beépítés a beépített rögzítősávnak köszönhetően (rögzítőszalag, ragasztó nélkül) és 12 fokos tetőhajlásszögtől használható

Az előnyök ikonja

Bevált megjelenés

hagyományos forma modern hangsúlyokkal

A 44×44-es tetőfedő rombusz színtáblázata

A tetőfedő rombuszok színválasztéka a klasszikus vöröstől a modern szürkén és a sötét árnyalatokon keresztül – mint például a természetes palára visszafogottan emlékeztető antracit – egészen a természetes barna tónusokig terjed. Standardszínben a következő PREFA tetőszínek állnak rendelkezésre:

Színek áttekintése (10)

szín

megnevezés

~ RAL

01 Braun

P.10 barna

7013

02 Anthrazit

P.10 antracit

7016

03 Schwarz

P.10 fekete

9005

04 Ziegelrot

P.10 téglavörös

8004

05 Oxydrot

P.10 oxidvörös

3009

06 Moosgrün

P.10 mohazöld

6005

07 Hellgrau

P.10 világosszürke

7005

11 Nussbraun

P.10 mogyoróbarna

8019

PREFA dunkelgrau ähnlich DB 703 oder RAL 7043

P.10 grafitszürke

7043

43 Steingrau

P.10 márványszürke

7031

Figyelmeztetések

  • A megadott RAL értékek csak közelítő értékek, melyek esetenként jelentősen eltérhetnek a PREFA valódi színeitől, és nem minden esetben felelnek meg a szubjektív színmeghatározásnak. 
  • Elsősorban a P.10 bevonatoknál a felület struktúrája miatt, szinte lehetetlen pontos értéket meghatározni.
  • Natúr alumínium: A feldolgozás és a környezeti hatások miatt a felületi megjelenés változásai nem tartoznak a garancia hatálya alá. A tájékoztató lapon található leírást kérjük figyelembe venni!
  • Metálszínek esetén színbeli eltérések fordulhatnak elő.
  • A komplementer épületrészek pontos színmeghatározásához eredeti mintákra van szükség. 

Merítsen ötletet a 44x44-es PREFA tetőfedő rombuszokkal megvalósított projektekből.

A megnövelt felületi struktúra lehetővé teszi a hagyományos formák és a modern hangsúlyok ötvözését – a maximális tartósság és az extrém időjárásállóság feláldozása nélkül. Legyen szó újbóli tetőfedésről vagy régi tető felújításáról, a 44 × 44-es tetőfedő rombusz mindig jó megoldás. Még több inspirációt az alumínium rombuszokhoz referenciagalériánkban vagy felújítási galériánkban talál. A 44 × 44-es tetőfedő rombusz homlokzatburkoló rombuszként is kapható - úgy burkolja a tetőt és a homlokzatot, mintha egy darabból lennének.*

* Ez objektumspecifikus egyedi megoldás is lehet!

Kisformátumú pikkelyszerű megjelenés : Ez is érdekes lehet.

A valamivel kisebb, 29 × 29-es PREFA tetőfedő rombusz a 44-es rombusszal ellentétben dombornyomású. Ez a tetőfedésnek nemcsak mélységet ad, hanem még nagyobb ellenállást is biztosít.

A BH Völkermarkt régi és új épületszövet keveréke, a földszinten még mindig régi kőfallal, az emeleten pedig a modern PREFA tető, 29 × 29-es tetőfedő rombusszal antracit színben.

Kérdése van a 44x44-es tetőfedő rombusszal kapcsolatban?

Túl egyszerű lenne, ha itt meg tudnánk adni egy összárat vagy meg tudnánk mondani, hogy egy Classic elem vagy homlokzatburkoló zsindely xy euróba kerül. Sajnos ez nem ilyen egyszerű, mert egy PREFA tető vagy PREFA homlokzat esetén tetőfedő szakemberünk alapos kalkulációjára van szükség. 

Az MSZ EN 62305-3 szabvány a fémtetőket a villámvédelmi rendszer természetes részeként határozza meg. A PREFA sík fedései (Prefalz és Falzonal) ennélfogva a felfogóberendezés természetes részeként, a PREFA kiselemes termékei (Classic elemek, tetőfedő zsindelyek, tetőfedő panelek, tetőfedő rombuszok) pedig a villámvédelmi rendszer természetes levezető részeként szolgálhatnak (kiegészítő felfogócsúcs felszerelése és földelés szükséges).

A PREFA Classic elemektetőfedő zsindelyek és tetőfedő rombuszokFX.12-es tetőfedő panelek csekély súlyuknak köszönhetően kiválóan alkalmasak a meglévő régi tetők átfedésére. A meglevő tetőanyagra, mint pl. bitumenes zsindelyre és bitumenes lemezre való szerelés gyorsan elvégezhető. Az átfedés előfeltétele, hogy a tartószerkezet sérülésmentes, a tetőhajlásszög megfelelő legyen, és hogy az épületfizikai követelmények teljesüljenek!

Azokra az esetekre, ha erős jégeső nyomán a funkciót nem befolyásoló, azonban optikailag zavaró módon enyhe benyomódások keletkeznek, bizonyos feltételekkel a biztosítás kiterjedhet az optikai károkra is. Meglévő biztosításánál ügyeljen arra, hogy ne szerepeljen benne optikai károkra vonatkozó kizárás.

A fémeknek a környezettel való kémiai vagy elektrokémiai reakciói által okozott károsodását a fémek korróziójának nevezzük. A korrózió legismertebb formája a vas rozsdásodása.

Az alumínium szerkezeti anyagok rendkívül korrózióállók és rozsdamentesek!

Műszaki információk a 44×44-es PREFA tetőfedő rombusszal kapcsolatban

Alapanyag:

bevonatos alumínium, 0,7 mm vastag, coil coating bevonattal

Standard felület:

stukkó

Méretek:

437 × 437 mm, a fedett felületen (kb. 5 db/m²)

Súly:

kb. 2,6 kg/m²

Minimális tetőhajlásszög:

12° (kb. 21%): max. 7 m-es szarufahosszúság esetén
14° (kb. 25%): 7–12 m-es szarufahosszúság esetén
16° (kb. 29%): 12 m fölötti szarufahosszúság esetén

Alátétszerkezet és elválasztó réteg*:

Teljes deszkázatra (min. 24 mm); 3,25 kN/m²-es mértékadó hóteher fölött, vagy 0-ás, I-es vagy II-es területi kategória esetén bitumenes elválasztó réteggel szerelt teljes deszkázatra fektethető.

* Az egyes országok szabványait és szakmai előírásait figyelembe kell venni.

Alaprögzítés:

közvetlen, 4 PREFA bordásszeg tetőfedő- és homlokzatburkoló rombuszonként 44 × 44 (azaz 20 PREFA bordásszeg négyzetméterenként)

Tetőrétegrend 44×44-es tetőfedő rombusz használata esetén

A PREFA alumíniumtetők szellőztetett alátétszerkezettel készülnek: ilyenkor a tetőfedést és a hőszigetelő réteget átszellőztetett közbenső réteg választja el egymástól. Ez lehetővé teszi például a lecsapódó pára elvezetését.

A tetőfedés szellőztetése a legtöbb esetben az első ábrán látható módon valósul meg. De a teljes padlástér is átszellőztethető (lásd a második ábrát).

Tervezés és alkalmazás

Itt letöltheti valamint a 44x44-es tetőfedő rombuszokkal kapcsolatos további információkat. Kivitelező partnereink a tetőfedő rombuszhoz tartozó szerelési útmutatót és szerelési tippeket, a tervezési útmutatót, a tetőfelmérési lapot és a kivitelezési videókat a szervizszolgáltatási felületen találják. (Csak partnercégek számára: kérjük, készítse elő a hozzáférési adatokat. Még nincsenek belépési adatai? Akkor vegye fel a kapcsolatot az illetékes területi szaktanácsadóval).

Megjegyzés kifejezetten építész- és tervezőirodák számára: A 3D- és BIM-adatok, valamint termékeink textúrái itt találhatók: digitális tervezés

Tartozékok

A beépített rögzítősávok lehetővé teszik a gyors, közvetlen és költséghatékony rögzítést a tetőre vagy a homlokzatra. A terméket megfelelő kiegészítők, például indító-, és záró elemek, kivezető elemek, valamint hófogók, napelemtartók és még sok más teszi teljessé.

A tartozékok teljes és részletes listája az árlistánkban (csak kivitelező cégek számára).

Indító elem 44 × 44-es tetőfedő rombuszhoz

-

Záró elem 44 × 44-es tetőfedő rombuszhoz

-

Párkányelem számára tetőfedő zsindelyhez, DS.19 tetőfedő zsindelyhez, tetőfedő rombuszokhoz, R.16 Classic elemhez és FX.12 tetőfedő panelhez.

1800 × 158 × 1,00 mm, előlyukasztott

Szellőző gerincelem (jet lüfter)

3.000 × 1,00 mm, 1.200 × 1,00 mm, önhordó Jet szellőzők átszellőztetett tetőkhöz

Végelem szellőző gerincelemhez

-

ÉL- és taréjgerincelem

500 × 1,00 mm

Kezdő elem él-/ taréjgerinc elemhez

-

Oromszegély

95 × 2.000 × 0,70 mm, rögzítő lemezzel

Biztonsági vápa

3.000 mm, duplafalcos kialakítással

Madárrács

125 × 2.000 × 0,7 mm, kereklyukú perforáció: 5/7 mm.

Szellőző szalag

négyzet alakú perforációval 6 mm, 1,00 × 250 mm und 1,00 × 333 mm

Cseppentő lemez

230 × 2.000 × 0,70 mm

Hóvágók tetőfedő rombuszhoz 44 × 44

-

Hófogórúd tartó elem

3 átvezető nyílással hófogóprofilokhoz

XL kampó hófogórács rendszerekhez

5 rúddal, ideális tetősíkra telepített napelemes rendszerekhez

Hófogóprofil

3.000 mm; 25/25

Jégkarom

Hófogóprofilhoz megfelelő

Záróelem hófogórendszerhez

Lezáró elem hófogóprofilhoz

XL záróelem hófogórúd tartó elemhez

hófogóprofilhoz

Solarhalter für Photovoltaikanlagen auf PREFA Dächern inklusive Abdeckkappe

Napelemtartó takaróelemmel

Hossz: 260 mm

Sunny napelemtartó

minden PREFA kiselemes- és állókorcos fedéshez alkalmazható

Zu sehen ist der PREFA Solarhalter Fix ohne Kreuzverbinder.

Fix napelemtartó

Fix napelem-modul beépítés PREFA kiselemes tetőfedésekhez Kereszttoldóval és anélkül is kapható. Kizárólag a PREFA profilsínek használata esetén alkalmazható, más termékekkel nem kompatibilis

Zu sehen ist der PREFA Solarhalter Vario ohne Kreuzverbinder.

Vario napelemtartó

Változtatható napelem-modul beépítés PREFA kiselemes tetőfedésekhez Kereszttoldóval és anélkül is kapható. Kizárólag a PREFA profilsínek használata esetén alkalmazható, más termékekkel nem kompatibilis.

Hófogórönk-tartó elem

140 mm-es átmérőjű farönkhöz

Tetőlépcső

Állítható 12°–60° közötti tetőhajlásszöghöz; EN 516‑1‑A szerint vizsgálva.

Járórács tartó elem egy talppal

Állítható 12°–55° közötti tetőhajlásszöghöz; EN 516‑1‑A szerint vizsgálva

Járórács tartó elem két talppal

360 mm; Állítható 12°–55° közötti tetőhajlásszöghöz; EN 516‑1‑B szerint vizsgálva.

Járórács

250 × 420 mm, 250 × 600 mm, 250 × 800 mm, 250 × 1.200 mm, 360 × 800 mm, 360 × 1.200 mm; EN 516-1-A vagy. EN 516-1-B szerint vizsgálva

Járórács összekötő elem

-

Tetőbiztonsági kampó

EN 517 – B szerint

Biztonsági tetőhorog talpakon

EN 517 – B szerint

Pontszellőző, tetőfedő rombuszhoz 44 × 44

437 × 437 mm, szellőzési keresztmetszet: kb. 30 cm²

Pontszellőző sapka

szegecseléssel és ragasztással rögzíthető; szellőző keresztmetszet: kb. 30 cm²

Szellőző elem

Ø 100 mm, tetőhajlásszög: 12°-tól

Szellőzőcső

Ø 100 mm, Ø 120 mm; EPDM tömítéssel és takaróelemmel

Szellőzőcső csőgallér 100

Állandóan rugalmas EPDM csőhüvely a tetőátvezetésekhez az alsó tetőn 100–130 mm átmérővel.

Kivezető elem tetőfedő rombuszhoz 44 × 44

⌀ 80–125 mm-es csőátvezetésekhez és 12°–52° közötti tetőhajlásszögekhez.

Kivezető elem befalcolható

12°–52° közötti tetőhajlásszöghöz, Ø 80 - 125 mm

Univerzális kivezető elem 2 részes | befalcolható

⌀ 40–120 mm-es csőátvezetésekhez; 12°–52° közötti tetőhajlásszöghöz

Alátétlemez tetőfedő rombuszhoz 44 × 44 és ds.19 tetőfedő zsindelyhez

hossz: 680 mm, szélesség: 125 mm

Vario keret

Vario keret: 120 – 600 mm, 600 – 1.020 mm, Változó hossz 150 – 980 mm, 12°–55° közötti tetőhajlásszöghöz

Tetőkibúvó ablak

-

Burkoló keretek roto & rotoq sorozathoz

számos méretben kapható

Burkoló keretek velux ablakokhoz

számos méretben kapható

Kéményfedél

700 × 700 mm, 800 × 800 mm, 1000 × 700 mm, 1100 × 800 mm, 1500 × 800 mm

Tetőre szerelhető vezetéktartó villámvédelmi vezetékhez

szegecselhető vastagság: 2 – 8 mm; befogható körszelvényű huzal átmérője: Ø 8 mm :

Speciális ragasztó készlet

tartalma: 1 készlet 290 ml-es PREFA speciális ragasztó, 1 db 60 ml-es felülettisztító, 1 db csiszolópapír, 1 db tisztítókendő, 2 db kinyomófej